Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 88

• 32 253
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Че кой ви кара да купувате. Като нещо не ви харесва, не го купувате.

# 436
Че кой ви кара да купувате. Като нещо не ви харесва, не го купувате.

А поне да обсъдим позволено ли ни е?

# 437
Гледам 168 поста в темата и си викам - ха, тук става нещо! Изпотрепвам се от бързане да вляза и да чета, щото - да не изпусна нещо съществено.
Пък то ... имаме си нов колега, който се включва на скорост да ни обяснява колко смотани са всичките имоти и как той ударил в десетката като продал своя. И след това се оглеждал да си купи нещо във Варна, ама - оказва се, че за тея пари, на които продал, не може да си купи ново строителство в централен квартал във Варна на голямо жилище, без компромиси и с поставени пердета. И следователно, стигнал до извода, че имало спекула.

Сега седя и се чудя на мене си  - защо ми трябваше да бързам толкова?

# 438
Гледам 168 поста в темата и си викам - ха, тук става нещо! Изпотрепвам се от бързане да вляза и да чета, щото - да не изпусна нещо съществено.
Пък то ... имаме си нов колега, който се включва на скорост да ни обяснява колко смотани са всичките имоти и как той ударил в десетката като продал своя. И след това се оглеждал да си купи нещо във Варна, ама - оказва се, че за тея пари, на които продал, не може да си купи ново строителство в централен квартал във Варна на голямо жилище, без компромиси и с поставени пердета. И следователно, стигнал до извода, че имало спекула.

Сега седя и се чудя на мене си  - защо ми трябваше да бързам толкова?

Пак Ad Hominem и пак никакви аргументи.

Аз си пиша моето си мнение, ама явно има някаква причина така да ви "дразнят" фактите, за които говоря. Denial, може би.

# 439
Е, как да нямам аргументи? Аз само преразказвам това, което ти ни написа, което всъщност е лишено от факти твърдение /че са само некачествени и скъпи/. Не е факт, понеже не е доказан. Даже, бих казала, че е не-факт - тъй като ясно, щом вземат Разрешение за ползване, СА достатъчно качествени и ще свършат основното си предназначение тея жилища. Сега, че ТИ КОНКРЕТНО искаш нещо несъществуващо, което не можеш да намериш, не след ва всичките да отричаме наличните обстоятелства.

# 440
Вие нападате автора (мен) както и моите действия, които са си мои и нямат общо с темата. А не коментирате, това което твърдя, че въпреки огромния ръст в цените, строителството ни е много много компромисно. С множество практики типични за африканска държава, а не за европейска.

Но щом ви харесва, не мога да Ви спра да купувате 50м2 в калната нива с твърдението, че са 80м2. Както и да смятате, че е редно имоти за по 3000 евро на м2 да се продават във вид строителна площадка направи си сам.

# 441
Донев, те купуват, не ги мисли. Ето колегата, капарирал е 15 двустайни ли бяха.

Ти си продал, сега с готовите пари виждаш, че няма какво да купиш, и чакаш някакъв ядрен взрив, доколкото се разбира от постовете ти. И си изнервен, за разлика от останалите в темата.

# 442
Donev, млад си още във форума. Ще свикнеш Grinning Тук мечки не виреят, ядат ни с козината. Няма смисъл да обсъждаш цени на имоти и накъде е пазара, защото той винаги е само напред и нагоре и по-лошо ще става. Скоро чужденци и еврофондове ще направят имотите в центъра на света България по много милиони. Това е на кратко настроението тук. Взимай кеша от твойте имоти, ходи в банката и се натовари с кредити на макс. Отдавай на безкрайното количество наематели и ставай мултимилионер. Това е съвета.

# 443
Все си мисля,че преди да се продава,трябва да се провери КАКВО може да се купи с полученото....
Иначе,е просто да сме " у бизнеса"...

# 444
Преди да продадеш търсиш какво да купиш, правиш си лист с възможностите за да имаш няколко избора, продаваш и купуваш в рамките на 1 месец не повече, просто е, успех на новодошлите в пазара и темата.

# 445
Има риск и в двете - да купиш на зелено без да знаеш за колко ще можеш да продадеш, както и в това да продадеш и да чакаш да купиш, а да няма какво. В единият случай рискуваш, залагайки, че цените ще стоят поне същите и ще спечелиш от включването в ранен етап. В другия случай залагаш, че цените ще паднат с повече от транзакционните разходи по всичките покупко-продажби.
Всеки сам е свободен да действа според вярванията си.

# 446
Значи от една страна, като продаваме, сме доволни, ама от друга жалим "средните българи", за които имотите уж били недостъпни. Ако беше толкоз зле положението, Вашият имот също нямаше да се продаде, защото пазарът не се движи от една шепа хора, нали така? Съжалявам, но аргументи не видях Simple Smile
Ти може да не си ги видяла, но аргументите си колегата изложи достатъчно изчерпателно.
Напротив - от отсрещната страна аргументите са предимно от типа "ще поскъпват следващите 10 години, понеже предишните 10 поскъпваха".
Е, има и други - хора идвали в София и Пловдив (при все че НСИ казва, че населението не се вдига).
Доходите се били вдигнали - само че се вдигнаха 2 пъти, а жилищата 3 пъти.
Както и да е - не че жалим средните българи, но от прагматична гледна точка аз ако сега инвестирам в имот на висока цена, то за да спечеля ще трябва да го продам след време на още по-висока цена на някой българин (англичани не мисля, че ще дойдат). А българите стават все по-малко и доходите им не растат толкова, че да могат да си позволят тези цени, камо ли по-високи. Така че ето затова аз не купувам сега, а не точно от жал към средните българи.
Все си мисля,че преди да се продава,трябва да се провери КАКВО може да се купи с полученото....
Иначе,е просто да сме " у бизнеса"...
Ми много работи може да се купят. Не е казано да навреш парите под дюшека. Най-простото е да си купиш злато. Аз например последните 1-2 години доста приказвам за златото - вярно, наем не носи, но пък и не се разправяш като протекло казанчето, като оставили кочина наемателите, не плащаш на нотариуси и брокери и не ходиш из къра да търсиш къде имало подпазарни цени на нови строежи.
И ето как върви златото последната година:

След време ако вземе златото да стане твърде скъпо и да няма добра перспектива, а пък имотите да станат изгодни, както са били много пъти в миналото - и колегата донев, и аз, и всеки може пак да инвестираме в имоти, знае ли човек.

# 447
Ако иска колегата Донев и биткойни да купува.... Само,че продава изгодно(за себе си),пък се чуди,че и другите и те така искат.....
Ако може да ни дават без пари, пък само ние изгодно.,.

# 448
С биткойни не се занимавам, ама притежавам това:

- мога да го продам на секундатата
- мога да си купувам допълнително и за по 100лв
- разходът ми за придобиване е 0.2%, на българските имоти е около 8%!

# 449
Ох, докато ти отговоря адекватно и виждам, че ти си от отбора на "финансовите специалисти". Няма шанс да бъдем на едно мнение Simple Smile Само че и недей да преувеличаваш, че вземаш 50, пък плащаш 80 квадрата. Нито, че някой е казал, че 3к евро не са му много. За практиките в арфиканските държави не мога да коментирам, не съм видяла.

Вие нападате автора (мен) както и моите действия, които са си мои и нямат общо с темата. А не коментирате, това което твърдя, че въпреки огромния ръст в цените, строителството ни е много много компромисно. С множество практики типични за африканска държава, а не за европейска.

Но щом ви харесва, не мога да Ви спра да купувате 50м2 в калната нива с твърдението, че са 80м2. Както и да смятате, че е редно имоти за по 3000 евро на м2 да се продават във вид строителна площадка направи си сам.

Общи условия

Активация на акаунт