Професия учител - 21

• 37 917
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, има ли някъде текст в който е упоменато минимум последователни дни, в които може да бъдеш пуснат в отпуск? Говоря за вариант , в който те пишат два дни отпуск- един на работа, четири дни отпуск-два на работа. Разбирате ми питането надявам се.

# 61
  • Пловдив
Отпускът не е ли по желание на работника / служителя?

# 62
Е. Говоря за летния такъв. На моята работа не ни питат кога желаем да го ползваме. Понякога го дават страшно разпокъсано.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 15:32 от Полина@

# 63
За пръв път чувам за такъв разпокъсан отпуск през лятото. При нас най-много веднъж да ти се прекъсне отпуска, за да дежуриш, замествайки директора.  Но дори и това не се случва в последните години- заместват го само зам.-директорите. Не мисля, че в КТ са разписани минимален и максимален брой дни.                                                                 Не виждам никаква логика лятото да си отпуск от понеделник до четвъртък, а в петък да си на работа. Това ми изглежда да е направено само за да вгорчи живота на някого. Разговаряйте с директора.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:09 от galerida

# 64
  • Върху лъчите на Слънцето.
За пръв път чувам за такъв разпокъсан отпуск през лятото. При нас най-много веднъж да ти се прекъсне отпуска, за да дежуриш, замествайки директора.  Но дори и това не се случва в последните години- заместват го само зам.-директорите. Не мисля, че в КТ са разписани минимален и максимален брой дни.                                                                 Не виждам никаква логика лятото да си отпуск от понеделник до четвъртък, а в петък да си на работа. Това ми изглежда да е направено само за да вгорчи живота на някого. Разговаряйте с директора.
Това е честа практика.
"Не е важно на мен да ми е добре,а на Вуте да му е зле!"

# 65
Разбрали сте идеята. Тя се прилага избирателно спрямо само някои. Почти съм убедена, че ми е споменаван от колеги в миналото подобен минимум дни. Отдавна беше. Рових, рових, нищо не открих. Поне като видя и графика за тази година да имам как да опонирам. Ма нас ни го показват в последния момент. Нито човек може да планува почивка, нито нищо. И като за капак са често случаите на описаната ситуация с дните. И за две седмици да е тази ситуация, пак не е особено приятно.Нито си в отпуск, нито на работа. Поне усещането е такова.

# 66
Слушам министъра с половин ухо и не разбрах кой ще пише оценката за дисциплина на учениците. Пропуснах дали го каза ли, но дори и да не го е казал, кой ще оценява дисциплината? Всеки учител по отделно? Класния? Някакъв съвет или комисия?

# 67
  • Пловдив
Слушам министъра с половин ухо и не разбрах кой ще пише оценката за дисциплина на учениците. Пропуснах дали го каза ли, но дори и да не го е казал, кой ще оценява дисциплината? Всеки учител по отделно? Класния? Някакъв съвет или комисия?
Абсолютно безсмислена е тази оценка за дисциплина. Още един товар за учителите. Какво ще им накриви тази оценка, балообразуваща ли ще бъде,  вход за гимназии ли, труд в полза на училището?  И сега има санкции.  Наложена е "забележка", например.  Какви са последствията? Никакви.

# 68
  • European Union
А може да се направи и смислена. Вместо за една "забележка" да изпиша един топ хартия, само да намаля оценката за дисциплина. И двете действия ще "накривят шапката" на ученика, но за мен ще е 3-4 часа писане срещу 1 минута.

# 69
  • Пловдив
Искам министърът ведно с предложението си за оценка за дисциплина да обоснове и ползите/последствията от тях. Иначе е само прах в очите на слепите.

# 70
  • Добрич
Като говорим за отпуски:

Цитат
Вече няма да се изплащат в пълен размер сумите за обезщетение на учителите при неизползван отпуск

Това е предложение, което ме оставя без думи. На нас директорът  не ни разрешава отпуск през учебно време, само при изключителни случаи...

Линк

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 11:23 от Вела

# 71
Аз досега не съм чувала на някой да са изплатили неизползван отпуск, освен в случаите, когато се прекратява договора.

# 72
  • Пловдив
Ами така си е по КТ, само при прекратяване.

Нашият директор през учебно време не отказва отпуск, но само неплатен дава.

# 73
Как неплатен при наличие на неизползван платен?

# 74
И мен това ме е озадачавало. Защо неплатен отпуск при наличието на платен?

Общи условия

Активация на акаунт