Професия учител - 21

• 38 023
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Ами като има кандидати, които са завършили не могат да ви излъжат, че ще вземат вас.

# 541
И по-груби неща ще чувате от колеги, ръководството, родители. Simple Smile

# 542
  • Добрич
Здравейте!
Днес си подадох документите в едно училище. Студентка съм все още, последна година и завършвам Юли месец, като кандидатствах с уверение.
Като си подадох документите, дамата ми каза “оо, ама вие не сте завършили все още, ама успех ви пожелавам”
И на мен ми се “подби” мотивацията и настроението.
Според Вас нормално ли е това отношение?

И кое точно Ви изглежда , че не е нормално? Това, че дамата е изразила учудване ли? Била е любезна и Ви е пожелала успех.

В повечето училища и населени места има изключително много кандидати за едно свободно място. Недостигът на учители в общи линии е "медиен шум" и се отнася само за някои специалности и някои градове/села. В повечето случаи търсенето на учителско място многократно надвишава предлагането...

Както е написала ЗлаВещица, ако има  дипломирани кандидати са в нарушение, в случай, че назначат Вас ( не, че не се случва, при някои обстоятелства)...

# 543
Здравейте!
Днес си подадох документите в едно училище. Студентка съм все още, последна година и завършвам Юли месец, като кандидатствах с уверение.
Като си подадох документите, дамата ми каза “оо, ама вие не сте завършили все още, ама успех ви пожелавам”
И на мен ми се “подби” мотивацията и настроението.
Според Вас нормално ли е това отношение?

Може да Ви шокирам, но хората не са създадени да пазят чувствата Ви.

Ако искате да оцелеете в училище, по-добре да имате малко по-дебела кожа.

# 544
Здравейте!
Кога ще влезе в сила намаления брой часове по чужд език в гимназиален етап, с цел увеличаване часовете по математика?

# 545
Здравейте!

Аз съм съвсем млад и тъкмо прохождащ учител, който води първия си випуск в частно училище. Накратко не получих никаква подкрепа от колеги от съответното направление, но с големи усилия успях да се справя с випуска по свой усет и със свои разработки на уроци. Съвсем сама се справях с нахални родители, непристойно поведение от страна на някои ученици, което впрочем не се санкционира по никакъв начин. Това, с което трудно се справям е лицемерното отношение на колегите. Виждам усмивки, но усещам неприязън и никаква подкрепа. Колежките по моя предмет изобщо отказват да комуникират с мен, поради ,,заетост”. Аз съм на 23 и все още се опитвам да бъда стриктен студент и отговорен учител. Следването ми страда за сметка на допълнителните часове, които прекарвам на работа. Работният ден е от 8 до 16:30. Заплащането е 1800 лева чисто. Чудя се да изчакам ли още малко до края на годината и да кандидатствам в държавно училище? Мислите ли, че ще ме вземат без педагогическа правоспособност и завършен бакалавър,които все още не съм придобила. Разбирам , че има конкурс и честно казано се притеснявам и бих искала да знам повече. Какво е мнението ви попринцип - държавното училище ли е по-подходящо за прохождащите учители или аз просто имах лош късмет?

# 546
Колеги,  не стресирайте излишно бъдещ колега, всеки е бил на нейно/негово място.

Като начало, за по-голяма увереност,  изчакайте да завършите юли месец, защото с предимство са кандидатите с диплома( по възможност магистър), стаж и пр. Хубаво е 1,2 години да поработите като учител в ГЦОУД - начален или прогимназиален етап, няма значение ( за там стаж не е нужно), важното е да натрупате опит, стресът не е чак толкова голям като начало и ще "усетите" професията. Успех! Blush

# 547
  • Пловдив
Ами не всеки е бил на нейно място. Повечето учители, включително и аз, кандидатстват за работа след като завършат. И не виждам нищо лошо в думите на дамата, приела документите, просто констатира това, което вижда, а именно липсата на завършено образование. При което дори пожелава успех. Бих казала, че е любезна.
Между другото отворих да видя свободните места в Пловдив, на всички изискването е "висше образование", което означава, че едва ли биха приели документи на незавършил студент.

# 548
  • София
Действай смело пък каквото сабя покаже.
Аз почнах със завършено образование, но без правоспособност. Изкарах я паралелно, докато преподавах. Подай документи след юли и на други места.
И помни - не приемай лично коментарите на колеги като тази дама. В тази професия често ще срещаш хора, които изразяват неувереността си чрез подмятания и намеци. Запази спокойствие и фокус върху собствената си работа!

# 549
Към новите колеги - тепърва ще се сблъсквате със злоба и простотия. Съжалявам, че го казвам, но подкрепа не чакайте, а интриги и подигравки. Стойте настрана от тях и колкото се може повече не обръщайте внимание. Дали в частно или държавно училище, все тази.

# 550
Абсолютно! Няма да ви разказвам какви интриги се въртяха зад гърба ми в първото ми училище - ДЪРЖАВНО! Аз идвам от студентската скамейка, дават ми норматив и половина и класно ръководството! Чудничко! Края на учебната година ме освободиха, защото интригите, създадени от завист от колеги, стигнаха до ръководството! Особено "акции" губиш, когато си нов, а клюкарката е "гърмян заек" и директорът й има доверие. Интригите бяха свързани, че имам интимни отношения с колега 🤣🤣🤣

# 551
  • Някъде по Дунава
Аз също съм срещала много завист и обиди от колеги, които са се прехвърляли и върху децата ми, дори без да влизам в конфронтации. Хубавото е, че на работа срещнах и общувам и с много стойностни хора.

# 552
Аз имах групичка срещу мен в началото. Интересното е, че един по един хората от групичката ме видяха в друга светлина и вече "се поздравяваме" като се видим. Joy

# 553
Много злоба и завист има, за да се работи спокойно трябва човек да е над нещата.

# 554
Момичета, бях питала назад в темата. Пак ще попитам. Учител ЦДО може ли да откаже да поеме ученик в комбинирана форма в осем сутринта? В общи линии на всяка една от нас са дали по един ученик, който има по два часа сутрин 4 дни в седмицата и сме от 8 до 17 в училище. Никой не попита искаме ли или можем. Спусна се като задължение. Аз длъжностната характеристика си я знам. Дори и да ме викат в училище заедно с двата часа самоподготовка, пак не е в осем сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт