Професия учител - 21

• 37 983
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
При нас пък не е така. Посрещаме новите радушно, не ги тормозим, нямаме нищо против тях и се стараем да им помагаме. Ако искат, разбира се, защото много от тях се смята за изучени и не искат никаква помощ, незнайно защо.
И да не помислите, че сме колектив от ангели ще кажа, че по-скоро има от време на време пререкания между "старите". Все пак сме различни хора, не може всеки да обича всеки, има си предпочитания, има и хора, които не се харесват много помежду си и понякога има вълнение в редиците. Както във всеки колектив, особено с преобладаващи жени.

# 556
И ние си посрещаме радушно новите колеги. Няколко пъти е ставало ясно, че някой е човек на някой от ръководството и се е внедрил да слухти и доносничи, но това е друга тема.

# 557
  • Бургас
Спусна се като задължение. Аз длъжностната характеристика си я знам.
Имате право да откажете, когато не е включено в длъжностната ви характеристика.  При нас "чакат" да се отзоват желаещи, нямат право да принуждават. Преди време старият директор беше се опитал да натиска в тази посока, но синдикатите се допитаха до адвокат / не помня този в РУО или техния/ и стана ясно, че не може. Оттогава все чакаме желаещи, а те са все по- малко ...

# 558
Новите колеги са добре посрещани. И мен помня, че добре ме приеха, интриги има винаги и навсякъде въпрос на избор е дали ще се пада на нивото на създаващите ги.
При нас индивидуални часове на колегите са преди да започват следобедните занимания.

# 559
При нас има толкова много деца на комбинирана, че се сформира бройка, за която спокойно може да се открие щат за учител , който да се занимава само с тях. Обмислям да инициирам да се съберем преди съвета , който е в края на годината и да го обсъдим и заявим тогава. Да може да го имат предвид преди началото на идната учебна година
Благодаря

# 560
Представи си, че се отпише едно или две от тях или боледуват по продължително и какво ще се случи с този учител?

# 561
Много са по настоящем и за догодина вече се знае кои ще минат в същата форма.

# 562
  • Добрич
И ние винаги помагане на новите колеги. До сега наставници не е имало, но обикновено всички се отзоваваме за помощ, стига новият колега да я иска, защото такива находки сме имали, че чак не звучи реално...

☆☆☆

Вчера бивш ученик (със завършен 10 клас) дойде в училище и поговорихме. Изкарал курсовете за мотокарист и вземал 2200 лв. чисто. Много е доволен от работата си, иска да изкара и С категория, защото шофьорите на камиони във фирмата вземали повече пари...
Радвам се за момчето!
И в същото време ми става тъжно заради "големите учителски заплати", заради ученето години наред, курсове, квалификации, безсънни нощи и време, открадното от семейството...

Ама не е късно, все още мога да стана мотокарист или шофьор на камион...

Ясно ми е, че всеки труд заслужава достойно заплащане. Имам в близкото обкръжение и шофьори и мотокаристи. И все пак ми стана тъжно...

Обичам професията си и предполагам, че това ме задържа в нея.

Споделям, защото мисля, че ще ме разберете...

# 563
Разбирам напълно.  Преди време аз останах като втрещена,  когато разбрах,  че моя позната взима чисто 2000 лв като хигиенистка за пълен работен ден в студио за красота(аз тогава взимах чисто 1400лв).  Става въпрос за София.  Стана ми малко тъжно, признавам си. Не подценявам никоя професия, но нашата си остава една от най-недооценените и не става въпрос само за заплатите...

# 564
Ами крупиетата, барманите и аниматорите? Всички взимат над нас.

# 565
  • Някъде по Дунава
Не знам къде аниматори вземат много. Дъщеря ми ще работи лятото като аниматор и чисто ще взема 1250 лв с един почивен ден. На нея ѝ е за първи път. Вероятно хората с повече опит имат по - големи заплати.

# 566
Колеги, аз продължавам да си търся допълнителна работа и не успявам да намеря. Не стават частни уроци, защото няма къде,  просто вкъщи все е шумно. Какво може да се  работи като допълнителна работа с нашата професия?

# 567
Колежка изработва картички. Друга прави маникюр. Трета работи на 4 часа в Кауфланд. И гримьорки няколко имаме. И представители на всякакви дрогерии и хомеопатия по каталог имаме. А, и певици имаме, също!

# 568
  • Майничка
Две познати колежки са наели съвместно офисче и дават уроци там, по график. Едната е регистрирана като ЕТ.

# 569
Какви пари им плащат в Кауфланд на 4 часа?  На касата ли е работата?

Общи условия

Активация на акаунт