Професия учител - 21

• 37 971
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Не съм разпитвала, но на касата работи, да.

# 571
  • Някъде по Дунава
Една колежка е логопед в детска градина на половин щат сутрин, а след обяд е на занималня в начален етап. Други две колежки дават частни уроци по английски - едната има фирма, а другата - не.

# 572
И аз съм в търсене на нова работа. Не стига тази заплата за нищо... При мен амортизациите на колата са чести и това ми е голямо перо. От априлската заплата съм на -1200лв. до сега. Не знам като влезе еврото как ще сме с нашите заплати... Работа в нашето градче няма. Да давам частни уроци няма къде. Нито вкъщи е подходящо, нито пък някой ще дойде при мен. В малък град има утвърдени учители от гимназиите и те си провеждат уроци, хората чакат за тях и не се занимават със селски даскалици. Дори от село да се преместиш в града е трудно. Моята колежка магистър по история и география обиколи всички училища да си подава документите, но на две места и казали" Ами останете си на село" с подигравателен тон при това.

# 573
Аз давам частни уроци онлайн по два ЧЕ и на групи и индивидуално, на граждански договор. Доволна съм, защото си определям сама цените. Плащат ми и осигуровки и данъци, т.е., всичко е легално и минава през НАП.

# 574
Каква е цената на индивидуалните частни уроци по ЧЕ (ако не е тайна)?

# 575
  • Някъде по Дунава
В малък провинциален град 20 лв за индивидуален и 7лв за групов, групата е 9 деца.

# 576
  • София
И аз съм в търсене на нова работа. Не стига тази заплата за нищо... При мен амортизациите на колата са чести и това ми е голямо перо. От априлската заплата съм на -1200лв. до сега. Не знам като влезе еврото как ще сме с нашите заплати... Работа в нашето градче няма. Да давам частни уроци няма къде. Нито вкъщи е подходящо, нито пък някой ще дойде при мен. В малък град има утвърдени учители от гимназиите и те си провеждат уроци, хората чакат за тях и не се занимават със селски даскалици. Дори от село да се преместиш в града е трудно. Моята колежка магистър по история и география обиколи всички училища да си подава документите, но на две места и казали" Ами останете си на село" с подигравателен тон при това.
Злодеида, защо не потърсиш в близък областен град работа?

# 577
Злодеида, защо не опиташ онлайн уроци по английски да даваш. Регистрирай се например в сайта uchitelite.bg, направи си едно хубаво портфолио и гаранция, че ще намериш ученици.

# 578
Аз лятото работя в частна занималня. Градът, в който живея е много малък, но тази година ще имаме втора даже и ми предложиха и там да работя. Не знам дали ще мога да ги съчетавам, а и дали няма да ми стане натоварващо, ще видим. Отделно водя група за летни занимания по интереси към Общината. В интерес на истината не го правя толкова за допълнително заплащане (не, че е излишно), просто ми се събират юли и август почивни и колкото и да планирам тук-там някоя почивка и да имам дежурство в училище, през другото време някак ми е скучно и почвам да си мисля за глупости, та предпочитам да си уплътнявам времето. Rolling Eyes Laughing
Пък и тази работа през лятото не е така натоварваща, както през учебната година, децата са много по-малко, така че ми идва добре.
Работила съм и в сборни групи в детска градина през лятото, често търсят, поне в нашия град, а имаме само 2 градини, но там е лудница и не го препоръчвам.
Частни уроци също съм давала преди, но честно казано не ми се занимава. В повечето случаи децата въобще не са мотивирани (поне тези, на които аз съм попадала) и само хабя нерви за почти никаквия напредък...

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 22:21 от H0uSse_Baby

# 579
Eliapt,аз живея в областен град. В Сливен, ние сме града с най-много общини и села. Работа няма, а и не искам да пътувам и шофирам вече. 100 км. на ден в двете посоки не са много, но и когато е ежедневно не са малко. Търся нещо, което да ми е по-близо. Работа обаче няма, нито в РУО има обяви, нито в джобс.

# 580
В малък провинциален град 20 лв за индивидуален и 7лв за групов, групата е 9 деца.
Аз съм си определила 40 лв нето на астр. час, за индивидуално обучение и 40 лв нето на уч. час групово, като групата може да е и от 20 човека. Не си търся ученици, дават ми ги готови. Изцяло онлайн преподавам на възрастни, студенти и ученици във и извън България.

За мен няма разлика между групово и индивидуално, защото при група урокът е по-кратък от към преподаден материал и е по план (учениците имат задължението да вървят по този план), а при индивидуалното темпото се определя от напредъка на ученика и нямам срокове, може да забавим или да забързаме според нуждите на ученика.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 09:22 от amy_nka

# 581
Колеги, здравейте! Тези от вас, които са били квестори ( НВО 4.клас и 7. клас) по двама квестори или по един в стая?
Благодаря предварително!

# 582
По двама сме на НВО, винаги.

# 583
И ние винаги по двама.

# 584
4, 7, 10 и 12 винаги по двама.

Общи условия

Активация на акаунт