Професия учител - 21

• 37 938
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Добрич
Проверяващите от НИО не са от МОН. Това са директори, учители, автори на учебници и пр.. Всеки който иска, можеше да кандидатства за експерт в НИО (не помня колко стаж искаха).

От цялата проверка най-същественото нещо е стресът...

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 17:04 от Вела

# 616
  • Върху лъчите на Слънцето.
Искат ги за цялата седмица.
И при нас ги искаха за цяла седмица. А за началните учители са повече от 10. Simple Smile 10 теми са средно по две на ден.

# 617
Здравейте! Бих искал да попитам за актуализициите на заплатите, които трябваше да се случат от 01.03.2025 г. При нас все още това не е факт. Притеснява ме това, че в момента съм в изпитателен срок от 6 месеца, които изтичат много скоро, като договорът е постоянен с 6 месеца изпитателен срок. Трябва ли и моята заплата да се актуализира? Ако да, ще ми изплатят ли разликата от 01.03? Честно казано, омръзна ми постоянно да ръчкам за лекторски, замествания и други. Със сигурност ще напусна това училище. Но все пак става въпрос за немалко пари, по отношение на актуализирането на заплатите. Ако трябва да се актуализира моята заплата, а се правят на ударени и не ми я актуализират, към коя организация да подам сигнал - например Инспекция по труда, съд и т.н.? Писна ми от непрекъснати разговори с директор и зам. директори за да ми дадат това, което ми се полага или да престанат с безобразни замествания и т.н.

# 618
Здравейте, имам висше икономическо образование от ИУ Варна, къде мога се преквалифицирам за педагогика с курс или магистърска,

Завършила съм същия университет и завърших магистратура Педагогика в СУ през 2020-2021. Изискват среден успех над 4,50, сертификат мин В2 ако профилът ще е чужд език и продължава 3 семестъра.

# 619
  • Пловдив
Увеличението е за всички. Би трябвало да е направено вече във всички училища. Синдикати нямате ли?

# 620
Има два синдиката, уж. Но все едно, че няма. Когато попитам за нещо и ми се отговаря - питай директора или зам. директори. Винаги за всичко трябва да ходя  и да се разправям - за замествания, лекторски, които се оказва, че се изплащат два пъти в един учебен срок. Трагедия! Не съм получавал никакви бонуси - нито за Коледа, нито за Великден.

# 621
И при нас няма увеличение. Нямало пари....

# 622
И при нас няма увеличение. Юли евентуално.
А относно дали от МОН или НИО или РУО, макар, че в поста на колегата пишеше МОН, за мен няма значение - никой от тях не е в помощ на учителите, никой от тях не е слизал да направи едно показно.

# 623
  • European Union
Не правят показно, но не правят и внезапни проверки. Това не е проверка, ако се знае в кой ден и час ще ти влязат на посещение.
Те искат урок, само за часа, който са посетили. Това, че директорите се презастраховат с развити уроци за цялата седмица, е друг въпрос. От друга страна директорът има право да влезе на посещение изненадващо във всеки един час и да поиска развит урок.
Направете си уроците така, както трябва да бъдат. Включете задължително работа по двойки, работа по групи, нещо дигитално. Дори не е нужно да измислите 20 различни упражнения. Направете си някакво упражнение онлайн и си го пазете за часа, в който ще ви посетят. Подгответе си няколко упражнения за работа по групи. В плана на урока не описвайте детайлно всичко, така че подготвените упражнения да пасват. Няма нужда да правите уроци от типа на въпрос, очакван отговор, очаквано действие. Опишете си хубаво целите на урока, а хода го дайте схематично. Изкуственият интелект много помага.

# 624
  • Върху лъчите на Слънцето.
Увеличението е за всички. Би трябвало да е направено вече във всички училища. Синдикати нямате ли?
И при нас увеличение още няма.
А синдикатите са "дупе и гащи" с директорите и винаги ще ги защитят. Няма смисъл да се питат.

# 625
Здравейте! Знам, че има момичета от Пловдив и имам въпрос към тях във връзка с един открит урок, който касае града. Може ли да пиша на някоя от Вас?

# 626
  • Добрич
Ние си получихме увеличението със задна дата от месец март.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 20:00 от Вела

# 627
  • Майничка
Здравейте! Знам, че има момичета от Пловдив и имам въпрос към тях във връзка с един открит урок, който касае града. Може ли да пиша на някоя от Вас?
Давай, ако мога да помогна.

# 628
gargamela, имаш съобщение.

# 629
Където не са получени увеличенията, се чака да се подпишат анекси към общинското КТД, защото обикновено има дребни разлики с КТД на отраслово ниво. Ще ги получим със задна дата, защото са в сила от 01.03.25г. За нямането на пари за увеличение не би трябвало да се случва, но щом го споменаха по-рано...явно всичко може.

Общи условия

Активация на акаунт