Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 10 971
  • 388
  •   1
Отговори
# 45
Ха ха, не съм се сетила с чатджипити да си пиша за цигари Joy

Ох, виж сега, може да напълнееш, може да не напълнееш.
Лошо ще е ако видиш кантара малко нагоре и пропушиш.
Трябва да търсиш причини да не пушиш, а не причини да пропушиш.
Добре де, не може ли малък фаст да правиш?
Закусваш, обядваш по режим и не вечеряш. Това е най-лесния фаст.

# 46
То това фаст ли е? Аз много рядко вечерям, повечето дни не вечерям даже.
Хаха даа аз много мрънкам на чата, за какво ли не. Много влиза в положение, и нон стоп му задавам въпроси,  сигурно ако се върна да чета ще падна от смях....стотици даже хиляди неща съм го питала. Какво ли не. Големи разговори си водим с него. Режими ми прави, менюта ми изготвя, силовите тренировки са ми от него, какво ли не 🤣🤣🤣🤣🤣 . ММ вика най ми е смешно като му кажеш може ли да те питам нещо...😉😂

# 47
Joy

Пък аз понякога му викам "много ти благодаря"
И той вика - пак заповядай Joy ама по-подробно.

# 48
Аз все него питам напоследък, наготово дава инфо не да потърсиш, не да прочетеш, ами веднага да получиш отговор, мързелива работа..

# 49
Тоест живовлекът отказва от цигари ли?
Ама какъв живовлек?
Не знам, ще трябва да питам, предполагам, че широколист.
А доколкото разбрах от обяснението - явно се справя добре с прочистването, обяснението за спирането беше, че просто глътките дим са станали крайно неприятни, та чак до отвратителни.

# 50
В Smoke free има бот, с който аз си пишех като ми се пушеше в началото.
Много е полезен 😆.
Това, за което пишеш, се нарича плацебо ефект. Щом знаеш, че при теб ще работи - действай.
Иначе - аз лично започнах да качвам поне 2 месеца след като спрях цигарите и то, защото имах 2-3 кошмарни ПМС, в които по 2 седмици ежедневно се тъпчех със сладко. Сега обаче взех мерки и не ям абсолютно нищо със захар, почнах да спортувам и да ходя, изобщо - влязох си в нормалния ми режим.
Килограмите ми са в момента на абсолютно оптималното ми ниво, просто аз имах отчайваща нужда да кача, тъй че за мен това беше супер плюс.
Изобщо не бих започнала да пуша нарочно, защото кантарът ще покаже няколко кг в повече.
Сериозно те съветвам да не си внушаваш, че цигарите те държат на това ти тегло, това, което те държи е спортът и диетата.
Аз лично не съм забелязала някакво особено забавяне на метаболизма, в началото не бях супер редовна, но това според мен беше от операцията, а не от спирането на цигарите.
Като ги спрях, докато бях бременна, си бях супер редовна до WC през цялото време.
Тъй че е и до организъм и до нагласа, и до още много неща.

# 51
Аз не си втълпявам нищо, даже ще ги спра въпреки всичко това, за което писах. Но ще следя кантара и мръдне ли вадя боксовата круша и почвам. Ще видим живот и здраве до къде ще я докарам...

# 52
Тоест живовлекът отказва от цигари ли?
Ама какъв живовлек?
Не знам, ще трябва да питам, предполагам, че широколист.
А доколкото разбрах от обяснението - явно се справя добре с прочистването, обяснението за спирането беше, че просто глътките дим са станали крайно неприятни, та чак до отвратителни.

Подобно на табекса.
Алвиофикс си бях купила по едно време и то върши работа някаква.
Пречиства, уж добро, ама се оказа, че не е баш за мен, действаше ми зле на стомаха.
Сега ако си правя чай не знам.
Макар че спрях някои храни и се оправих, та не знам дали да не го попия пак, да поизчисти, то билково.

# 53
На мен пулмоложката ми каза, че на стандартните изследвания не се виждат увредите от тютюнопушенето. Освен, ако не си пушил 50 г. по 3 кутии.
Вече на скенери и ЯМР се виждало, ама кой си прави такива неща рутинно…
да, аз си правих Февруари но не рутинно, скенер. Не спирах да кашлям след 2 прекарани бронхита един след друг. И слава богу нищо нямаше ,но не сме застраховани това че днес нищо няма, че след 1 година няма да има. Веднага след това спрях цигарите. Много странно, за мен беше важно че нищо ми няма и ми беше стимул за да спра. Луда работа...

# 54
  • ВАРНА
За щастие не ми се е налагало да си правя скенер или ЯМР, но честно казано ми е интересно как изглеждат белите ми дробове. Не че заради това ще се засиля да си правя такива изследвания, но четейки коментарите тук се замислих, че няма да е лошо да знаем какво се случва в телата ни.
Днес ми е ден 23, все така безпроблемно минават, пу-пу.

# 55
То това фаст ли е? Аз много рядко вечерям, повечето дни не вечерям даже.

А рупаш ли нещица? Защото ако го правиш, не е фаст.
Фаста накратко има прозорец на хранене, прозорец на въздържание.
Прозореца на хранене е изчистен. Иначе се яде.
Прозореца на въздържание е 0 храна. Единствено вода, само вода.
Виждала съм хора да си мислят, че правят фаст със пет солетки, 2 моркова, кафета с мляко, чайове, айряни.
Даже си мислят, че днес като хапнат тортичка и баничка и утре може да изпуснат едно хранене. Ами това даже е опасно.
Имам колежка закуси с пица, после вафла, обядва мусака, хапна парче торта и след 14 часа вика аз няма да вечерям и ето  и аз фаствам. Но до 17,30 пак изяде 5-6 солетки. "Фаства" жената Joy
Друга колежка и тя фастваше по цял ден със солети и бисквити и вика, че при нея помагало. Ама все е огромна, та не знам как помага.
Ама така е като се четат две изречения.
Моя фаст ми е удобен така. Закусвам, обядвам само и единствено по нввмх към 13 примерно и приключвам. Дори  добавки не пия. Може до час след храна важните добавки, но съм на чиста водица до сутринта.
Дори чайове махнах, защото билките са вид храна и предизвикват хормонален отговор и фаста отива в коша.

В другата тема има книга за фастване, напълно безплатна е Joy

# 56
  • София
По повод сменките на Мила, и аз правих калкулации, но за времето, прекарано в пушене. И по този повод, ако не бъркам, Мила, мисля, че си изпушила повече от 65 000 цигари.

Ето моята калкулация:
1. Средно съм пушила всеки ден по 20 цигари в продължение на 25 години (научих се в гимназията, но до към 20-тата годишнина припалвах от времена време. Този период не го броя. Не броя и последните 4 - 5 години, когато пуших по 4 - 5 цигари на ден)

2. 25 години * 12 месеца = 300 месеца

3. 300 месеца * 30 дни (средно) = 9000 дни

4. 9000 дни * 20 цигари на ден = 180 000 цигари изпушени / 9000 кутии

5. 9000 кутии * 4,50 лв. (средна цена) = 40 500 лв. за цигари

6. 180 000 цигари * 5 минути/цигара = 900 000 минути в пушене

7. 900 000 минути / 60 мин/час = 15 000 часа в пушене

8. 15 000 часа пушене / 24 часа/ден = 625 дни прекарани в пушене

Или близо 2 години от живота си съм прекарала в самоотравяне Sob

Преди да спра да пуша съм си мислила какво ще правя през времето, когато не пуша - дали няма да ми е скучно... това беше едно от притесненията ми. Към днешна дата не мога да си представя, че съм си губила времето за цигари (макар че много често човек пуши докато извършва и други дейности).

Може и да бъркам в сметките... все ми се струва, че съм дала повече за цигари Thinking

А пък аз си мислех, че е голям кеф, докато пушех, нищо че съм със зверски рефлукс и на всяка цигара ставаше все по-зле. В момента съм в обострен период на киселини и леле, майко, чудя си се с какъв акъл съм си причинявала да пуша, сега просто не мога да си представя на този рефлукс да си запаля цигара.
А лошото е, че то аз си го знаех, с лекари сме го коментирали, ама аз категорично отказвах да ги спра.
Та, Клюкарче 😉, хубаво е, че ги мразиш. Така много по-лесно ще ги спреш, защото аз бях принудена от обстоятелствата, писала съм затова неведнъж и не исках да ги отказвам. Но ето че ги отказах.
А за приложението Smoke Free - платих си с кеф. Беше 19 лв., но то е еднократна такса. Ето днес ми показва как съм си спестила да изпуша 2200 цигари. За няма и 5 месеца.
Ние хубаво си коментираме как сме пушили по 1 кутия цигари, ама си представяме 1 кутия. А бройката на цигарите е потресаваща. Ей сега сметнах, че средноаритметично, за 25 години съм изпушила близо 65 хиляди цигари. 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀
Повече нищо не искам да кажа днес 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀.

# 57
Tini_tini,

Много е страшно като ги видиш тези цифри.
Но аз лично си калкулирах средно по 7 цигари на ден, защото реално до преди 3-4 години не пушех повече от 5 на ден. С изключение на когато съм излизала вечер с алкохол и там е било по кутия, но да кажем - това беше в 20-те ми години, когато пък е имало със сигурност дни, в които не съм пушила изобщо, например денят след напиването и препушването. А и там първите 5 години от 14 до 19 съм пушила много малко.
Може и повече да са от 65 хил., ама да кажем - някъде средно са толкова.
Относно цените 🤣, аз бая време изкарах на безбандеролови цигари, помня, че беше левче кутията. Нямам никаква идея колко съм дала за цигари, но ако смятам твоята средна цена е близо 14 500 лв. Всъщност - мислех си, че са повече 🤣,
За времето - аз почти винаги съм правила нещо друго, докато пуша, най-често - говорене по телефона, тъй че не го смятам за супер много изгубено време…
Но отровата, която съм си вкарала в тялото… Нямам думи.

# 58
  • София
А, съжалявам, не съм запомнила/разбрала, че е си пушила по по-малко. Нищо, то и 65 хил. са много Confused

И аз върших други неща, докато пушех - говорих по телефон, вървя, чакам градски транспорт, на среща/теферич.... и все пак част от времето беше изгубено само за цигари - в работно време слизах пред сградата да пуша, вкъщи ходих на балкона... и така. Важното е че удържаме фронта...

А сметките могат да са още един мотиватор за хората, които все още се борят с тази зависимост Simple Smile

# 59
То аз може и да не съм го казвала.
Но да, дълги години нормата ми беше 5 на ден. Едва тук последните години се отпуснах и почнах да стигам до кутия на ден. Толкова бях пристрастена, че палех по 2 една след друга, защото една не ми стигаше. То аз купувах и някакви тънки, бързо горящи, ала-бала… Едно време цигарите бяха по-истински някак.
Но пък аз имам друго прегрешение. Докато имаше ментолови цигари, ама истински ментолови, пушех такива. Рядко сменях с нормални. Та още по-зле.
Но да, такива статистики са супер отрезвяващи. Особено за гадното човече вътре в мен, на което като му се случи нещо гадно и изпадне в паника (като вчера) веднага му се припалва. Но пък мислено се потупвам по гърба, че не го слушам 😜.

Общи условия

Активация на акаунт