Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 10 986
  • 388
  •   1
Отговори
# 30
Изобщо нямам намерение да ям безразборно и да замествам. Или ще ям краставици и това ще е, ще пия вода, ако трябва ще ходя по два пъти на ден на фитнес. Точно отслабнах, и то с мъка тоя път и то не без лекаррства, та сега пак, ама съм се навила и искам да махна и цигарите. Неискам да пуша, 55 кг съм сега и немога да бягам на пътеката повече от 3 мин. , направо ми изскача сърцето, немога въздух да си взема. Та съм се решила, дано да успея, макар че аз си пуша доста сериозно през по голямата част от живота ми, но ще се пробвам.

# 31
Е, понапълнява се, факт.
Ама аз лично си ям стабилно, то затова качих. И солетки си хапвам 🤣.
Според мен със стриктен хранителен режим и много спорт - това с пълнеенето се овладява.
То не се качва от непушене, а от ядене все пак 😉.

# 32
GoSSipSs, заради цигарите не може да бягаш на пътеката.
От опит ти го казвам.
Така бях с кростренажора. Пушех си, карам си го.
Но тялото не  е вечно. И в един момент вече ми е много по-трудно.
Сега ми е супер. Вече и степени на натоварване ползвам, преди не можех.

# 33
Даа, аз знам, че е от цигарите, нямам въздух заради тях.
Сега четох за кортизола, че се покачва като спираш цигарите и заради това се пълнее. Ако е това има ли как да се понижи тоя кортизол?

# 34
Даа, аз знам, че е от цигарите, нямам въздух заради тях.
Сега четох за кортизола, че се покачва като спираш цигарите и заради това се пълнее. Ако е това има ли как да се понижи тоя кортизол?

То е много сложно. Дали кортизол или други хормони игратя. По цялата верига.
Цигарите са отрова. Но тялото е свикнало.
И като му я отнемеше му разбъркваш малко чакрите докато свикне.
Има процес на чистене.
ТСХ ми е скачало до 15. Червата са ми спирали работа за 10 дни.
Но това не ме е спряло.
Наскоро в на Уенц книгата четох за щж, че има проучвания, че цигарите намаляли тсх.
Е,това не е причина да се пуши. Ясно е, че вреди. Самата тя също ги е спряла.
И те са вредни и за щж, но и за цялото тяло.
Просто на щж явно при мен съм я стресирала от липсата на цигари. Това е един вид и душевен стрес, който също малко или много влияе.
Тоест искам да ти кажа да не търсиш причини да не спираш да пушиш, а въпреки тези неудобства да спреш.
Защото искаш ли ще ги решиш малките спънки.

# 35
Аз твърдо съм решила да ги спра, ако не успея от първия опит, ще пробвам докато успея. Последните месеци направо мразя това, че пуша.... Само да се върнем и почвам да мъча спирането.

# 36
Хем ги мразиш, хем го смяташ отказването за мъчене.
Мъчно е малко да ти кажа. Но си заслужава. Психически е мъката, в главата е всичко.
Щом ги мразиш, вече е стъпка напред. Осъзнала си, че не са ти приятел. Много хора си им харесва да си пушат и не ги мразят,  казват, че ги обичат.
Малко си като мен.
И аз така. Отслабнах много, много неща оправих, но цигарите останаха.
И ти си даваш сметка, че не може да бориш фронт храна, но фронт цигари да не го бориш, нали? Wink
Мисълта да ги махна се появи вече като почнах да отслабвам, тоест когато взех решение да се променя,  да променя здравето си, да се подобря.
И седях преди 5 години на терасата пуша си и осъзнах колко е тъпо да сваля толкова кила, да оправя предиабет и какво ли още не, ама да пуша и да се тровя. Не се връзва.
Та мрази ги. И да, ако се провалиш, пак ще пробваш.
Алън Кар и аз съм го чела неведнъж. Че и други книги.
Преди 2 месеца ми стана смешно. На мене си. Викам си що книги изчетох и две купих и още не съм спряла, само чета, мисля и пуша.
То като да четеш книгите за ир в другата тема, ама да ядеш сладко и тестено, уж разбираш и не почваш Grinning
Купи си табекс, ще ти помогне в началото.
Аз не съм пила по схемата. Винаги ми е трябвало малко в началото.
После намалям по 1,2 на ден, има дни не съм и взимала.

# 37
А пък аз си мислех, че е голям кеф, докато пушех, нищо че съм със зверски рефлукс и на всяка цигара ставаше все по-зле. В момента съм в обострен период на киселини и леле, майко, чудя си се с какъв акъл съм си причинявала да пуша, сега просто не мога да си представя на този рефлукс да си запаля цигара.
А лошото е, че то аз си го знаех, с лекари сме го коментирали, ама аз категорично отказвах да ги спра.
Та, Клюкарче 😉, хубаво е, че ги мразиш. Така много по-лесно ще ги спреш, защото аз бях принудена от обстоятелствата, писала съм затова неведнъж и не исках да ги отказвам. Но ето че ги отказах.
А за приложението Smoke Free - платих си с кеф. Беше 19 лв., но то е еднократна такса. Ето днес ми показва как съм си спестила да изпуша 2200 цигари. За няма и 5 месеца.
Ние хубаво си коментираме как сме пушили по 1 кутия цигари, ама си представяме 1 кутия. А бройката на цигарите е потресаваща. Ей сега сметнах, че средноаритметично, за 25 години съм изпушила близо 65 хиляди цигари. 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀
Повече нищо не искам да кажа днес 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀.

# 38
Ужас.
А някои хора и повече. Кутия и половина.
А като отидеш някъде и заседнеш на маса повече.

# 39
Аз все пак смятам че е до човек и организъм, явно и до бели дробове. Аз пушех до преди 1 месец и половина по над кутия на ден, повече ит 20 години, спирала съм ги само заради двете бременности за по 1г6м. Не съм спирала да тренирам, плувах и все още плувам по 2 км на веднъж, тичам по 50 минути на пътека. От както ги спрях ,аз не мога да повярвам че не се сещам за дишането, то просто вече не е фактор при мен, а преди го усещах но успявах. Много хора са ми се чудех и са казвали че не могат да повярват какви неща правя ,а как пуша. Качих сякаш 2 кг някъде, видимо, а увеличих спорта. От както ги спрях ходя да тичам, да плувам, на фитнес и в къщи дори упражнения и пак. Не ям повече категорично. Спрях сладко и намалих тестените, обаче се бях отпуснала преди това, и предполагам че по законите на Мърфи , просто сега се е отразило. И аз всеки път изпадат в ужас че ще напълнея като ги спра, и ето сега това е факт, обаче да се надяваме винаги да е такс, няма сила която да ме върне обратно към тази напаст цигарите.

# 40
Да, всяко тяло си има особености, но няма нищо преходно.
Накрая се скапват нещата.
И на мен една жена ми се похвали как си правела изследвания на бели дробове и са и  казали, че са чисти като непушач. Лекаря бил шокиран като разбрал, че пуши кутия и половина на ден от 20 години.

# 41
На мен пулмоложката ми каза, че на стандартните изследвания не се виждат увредите от тютюнопушенето. Освен, ако не си пушил 50 г. по 3 кутии.
Вече на скенери и ЯМР се виждало, ама кой си прави такива неща рутинно…

# 42
Аз заради това не ходя Joy Е, 50 години стаж нямам, но бройката я надвишавам
За изчистване - живовлекът, казват, вършел чудеса. Познавам хора, спрели цигарите след продължителен прием на чай от него

# 43
Аз заради това не ходя Joy Е, 50 години стаж нямам, но бройката я надвишавам
За изчистване - живовлекът, казват, вършел чудеса. Познавам хора, спрели цигарите след продължителен прием на чай от него

Тоест живовлекът отказва от цигари ли?
Ама какъв живовлек?

# 44
Не отказва, а има отхрачващо действие, аз не бих го пила точно, когато отказвам цигарите. То изчистването става с времето, ти с тоя живовляк ще има да храчиш по цял ден.
Аз категорично ще спра да пуша след като се върнем. Ще си взема табекс, поне да пия нещо там, ако не друго поне на психическо ниво да знам, че нещо съм пила. Аз съм точно такъв тип човек, трябва да има нещо я хап, я лепенка, без нищо ще откача, доста добре се познавам. Дори витамин Ц да ми дадат без да ми казват това ще ми помогне. Единственото нещо, което може да ме спре е ако сутрин видя кантара да тръгва нагоре. .. Аз нямам възможност да увелича физическата активност повече, сега тренирам 5 пъти в седмицата плюс два пъти плуване. Ходя по 15000 + крачки абсолютно всеки ден, освен някои недели. Нямам повече време да тренирам, освен да почна да клякам вечер докато готвя 🤣 Плюс аз съм с ИР, имам доста забавен метаболизъм, свалям кг многоо, ама мнооогооо бавно. Немога да правя фастове, става ми направо лошо, пробвала съм 1-2 пъти. Не съм на лекарства, спрях ги преждевременно заради ниско кръвно и ниска кръвна захар, която те предизвикваха. А спирането на цигарите забавя метаболизма, поне според chat gtp. Покачва кортизола, оттам и кг., та ще видим аз уж си мисля че ще мога да се справя пък да видим. Ще пиша на чата и ще му мрънкам като ми се пуши, той винаги ме изслушва.....хахахаха дето се вика мен най-ме е страх да не ми хакнат профила в chat gtp 😂😂😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт