Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 10 971
  • 388
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте Simple Smile включвам се в темата като непушач от цели 7 дни. Всеки ден ми е по лесно от предишния.  Аз ползвам quit tracker.

# 16
За този клип
https://www.youtube.com/watch?v=JQ0aiG-CHMM
Като ми се припуши и се сещам за него.
Почвам да си представям как се запалват цигарите, как водата потъмнява, става черна, как накрая го сгъстяват на гъста чернилка. И доста ми  се отщява.
Помага да ви кажа.

# 17
  • София
През седмицата имах доста натоварващ момент. Върнах се в един период от миналото, за който направих и невъзможното да го погреба. И успях. А оня ден, за кратко, поради стечение на обстоятелствата,  се "озовах" 15  - 20 години назад. Добрата новина е, че не се сетих за цигара в онзи половин-един час, а ми беше тежко и неприятно, mentally disturbing.

И все пак, вчера една позната си взе кафе и запали цигара. Допуши ми се не заради самото пушене, а заради невероятно приятния аромат на кафето. В комбинация с лека цигара, на припек.... е, не се изкуших, но навремето много си доставях това удоволствие 😊.

Поздравления на пресните непушачи. Хубаво е и е по-лесно без цигари.

# 18
Цоп😶пак съм тук! Чак не ми се обяснява кога бях тук и колко пъти съм искала да откажа цигарите! (Пушач от 20г) Един успешен опит имах по време на бременноста и кърменето! (За 1г и 2м) След тях отново се подхлъзнах на тази пързалка и вече 3години 🙂↔😒 е мразя се на моменти! Не искам да съм така пропаднал наркоман…! Планувам напълно отказване и завинаги! Бях си обещала,че на 33г ще ги спра! Денят преди навърша 33г запалих последна цигара и от тогава не съм палила…!!!.но точно на 33г пропуших тъпият айкос 🤦🏼♀ заместителят с отрова и прахосник на пари! И сега трябва да се откажа от тази батерия глупава и от тази наркомания! Искам!!!!

# 19
Ами, хайде, идвай при нас.
Веселко е тук 🤭.
Имаме книги, видеа, мантри, приложения, всякаква взаимопомощ, тип Анонимните пушачи.

Аз да си кажа, бе не спират тия cravings за цигари… м@м@ им… 🤭🤭🤭.
Но задухът ми е налице, а и видях колко чудесно ми стана от една вечер в компания на пушачи, после 2 дни кашлях, според мен от пасивното поглъщане на дим, няма такава гадост.
Тъй че - cravings, не-cravings, това е положението, белите дробове някак са ми по-важни от тъпите цигари. И освен това днес фризьорката ми каза, че лицето ми било прекрасно, колко съм била свежа и била сигурна, че е от спирането на цигарите. Аз лично видях крайно много назолабиални бръчки, пък за свежест и прекрасност не знам, но явно в чуждите очи съм някаква beauty anti-smoking queen 🤣. По този повод ще се наградя с кислородна терапия и радиочестотен незнам си какво там в петък, ми то цената е все едно цигарите ми за 14 дни отпреди няколко месеца 😉.

Проверка на членовете, държите ли се?

# 20
  • ВАРНА
Добро утро!
Точно снощи си мислих за темата, как докато Ви четях тайно пишехте редовно, а след като се включих темата сякаш замря 🫣☺
При мен не е трудно да не пуша, учудващо и за самата мен. Днес е ден 20 😀
Успех на всички 🤩

# 21
Вече месец и половина ще стане без цигари, от време на време ми липсват, но все по-рядко се случва. И все по-лесно преборвам това желание. Имах доста стресови ситуации последният месец и половина и не знам дали по законите на Мърфи така стана или моята "депресирана" глава без цигари прави от муната слон. Но съм много доволна че ги спрях, въздух имам когато спортувам толкова много че чак ми е странно, кожата на лицето ми стана много по-свежа, нямам главоболия, не кашлям вече изобщо, няма го хриптенето. Изобщо дроба ми ликува хаха

# 22
Аз чукнах 2 седмици вчера Simple Smile На моменти много ми липсват, но като се сетя за омагьосания кръг в който ще изпадна дори позволявайки си 1 и се отказвам. Защото ако има 1 ще има и още 1 и оше 1 и така докато не се върна към пушенето. Това е малко като да тъжиш по стара връзка.  Липсва ти ама това е положението, знаеш че така е по-добре.

# 23
https://www.youtube.com/watch?v=hNEy54Vw-bE

https://bwoman.bg/the-age-of-aquarius/spiritual-development/solt … itejski-blokazhi/

Който има силно желание да опита това.
При мен много подейства, ама много.
Просто желанието ми умря почти напълно.
Макар че чашата ми я държах по-дълго.

Не съм и очаквала да има ефект, ама оказа се, че има. Чак още не мога да повярвам.

Налях в чаша вода, сложих сол. Доста сол. Цяла лъжица май.
Написах си трите имена, после написах, че аз съм свободна от желание да пуша цигари. И второто - моите мисли са изчистени от мисълта за никотин и цигари
И така седя 3-4 дни. Инанче го дават 24 часа.
После се хвърля водата и листчето, каквото е останало от него.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 10:00 от Елора

# 24
Здравейте,
Една много полезна тема за хората борещи се с тютюнопушенето!
Искам да попитам: как може да се премахнат секретите, катраните и токсините от белия дроб? Има ли някакви ефикасни методи?

# 25
Трябва време.
Но има и добавки някакви. Билки също.
Не се сещам за момента, потърси из гуглето.

# 26
Питах за нещо изпробвано...
Четох за зелен чай, изобщо течности, джинджифил, куркума, дълбоко дишане на висока надморска височина.

# 27
Ами пробвай. Но ти никога не ясно като взимаше нещо от какво точно е.
Баш за зелен чай не мисля.
Има си билки за дроба

https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0+% … d=chrome&ie=UTF-8

Всички тия неща са изпитани с времето.
Белия дроб имал едни реснички и при пушачите те залиняват. Те чистели дроба.
Някъде четох, че поне 6 месеца им трябва за да се възстановят.
Но пък и не мисля, че един пушат ще може да изчисти тялото си напълно от това, което е изпушил.
Доста от веществата се чистят с години.

Аз сега съм си поръчала екстракт от бяла ружа от чужбина. И за храносмилането е полезно, но и за бял дроб, сърце и т.н.
Аз го взимам за стомаха.

# 28
Здравейте момичета, сега открих темата ... Аз пуша от 20+ години и много, ама много искам да ги спра вече, обаче ме е страх да не кача килограми. Сякаш повече ме е страх от това, отколкото от другото. Бях ги спряла преди 14г и половина, когато видях двете чертички. Пропуших пак, когато детето ми беше на 9-10 месеца, не съм кърмила нито веднъж.  Тоест съм изкарала по-малко от 2 години без цигари. Пуша по 1 кутия на ден от както се помня. Преди Нова година, ноември някъде, се опитах да спра като ги намалям. Докарах ги до 3-4 цигари на ден и нон стоп четях Алан Кар, тогава излезнах с приятелка една вечер и пак ги пропуших.... Сега пак започнах да чета, този път мисля да ги откажа от раз, без да намалям без да ги броя. Поне ще опитам така, а може и табекс да си взема, за това още не съм мислила. Ще чета и вас, и старите теми.. Предстой ни почивка, и понеже неискам да откача баш там мисля да го направя, когато се върнем. Тоест средата на април.... а до тогава, до тогава ще чета.
П.П. да ви питам, който ползва Smoke free приложението, то може ли да се ползва безплатно или е само треил безплатния период?

# 29
При отказване GoSSipSs е важно храната да е стриктна.
Да не си позволяваш от липсата да отиваш и да заместваш с храна.
Случвало ми се е за малко, но влизам в пътя.
Но мога да ти кажа, че дори и стриктен да е човек е възможно малко напълняване.
Променя се биохимията малко, метаболизма. Но това е временно, оправя се.
Ама като си спретна малки фастчета и съм на нввмх и нещата се оправят.
Познавам хора отказали, заместват с бонбони, солети, вафли и какво ли още не.
После обвиняват спирането на цигарите.
От цигарите не се отслабва. Има и много дебели, които пушат.

Общи условия

Активация на акаунт