Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 14 781
  • 579
  •   1
Отговори
# 540
Танче, напрегната си защото си зайче още.
Нормално е.
Ох, не се предавай, моля те.
Медитирай. Водени, неводени, или си пусни някаква релаксираща или медитативна музика, съсредоточи се върху дишането и това е.
Или брой. От 100 до 1 като Силва метода.

Ей този момък много ми допада, много хубав глас има.

https://www.youtube.com/watch?v=4bIBuJxOcsg&list=PLPMt6EPPVg2c1M … suqWsoYuO5PYV8ocP

https://www.youtube.com/watch?v=ZBXZzI_que0

https://www.youtube.com/watch?v=8a2KmVbpnbY&list=PLPMt6EPPVg2c1M … O5PYV8ocP&index=4

Има 5-6 видеа.
Не мога да открия хубави водени, ама този ми допада.
Има и кратки с дишане в друг плейлист.

# 541
  • Русе
Мила, отстрани може и да е мечта, но на практика не баш. Изцяло се отдадох на семейството и забравих за личното си пространство да се погрижа - за работа, за чисто дамски социални контакти, ей такива неща, които адски ми липсват, защото аз съм доста социален човек. На други дами моето положение вероятно би било ок ...Но да, благодаря хилядократно за здравето на любимите ми.❤️

Започвай АБ, витамини, изопринозин или иновирон. Оздравявай бързо!!!

Елора, ще стискам ❤️ Метода Силва всяка сутрин след сън го правя, че да влезна в Алфа вълните 🤣 Ми, не е лошо, ама после пак ревах 😂😭. Chatgpt казва да не люскам кафето на гладно и първо малко вода, че да не вдигам кортизола рязко. Аз не че не го знам, просто си мисля, че преди кафето нищо не искам, а нали има мляко по дяволитеееее...

Благодаря за линковете, ще го пробвам този готения. Да дойде лично да ми ги шепне на ушенце теЗи медитацийки. 😂😂😂

# 542
Знам, Таня, душице. Не всичко, което изглежда отстрани, че е лесен и приятен живот е така в действителност.
И аз съм “домакиня” от години. С малката подробност от 75% ТЕЛК. Акъл - колкото искаш - тяло и здраве - отидоха по дяволите и всичко ми отиде всъщност там - кариера, отношения с мъжа ми, мечти, ах, имам брутално гадна година, да помрънкам и аз.
Не ща да чуя за лекарства, пия с шепи и стомашно-чревният ми тракт е тотал щета, затова един АБ сега ще е пагубен. Но още утре ще се опитам да си запиша час за пулмолог и да видим какво правим.

И аз да вмъкна нещо полезно:

https://youtu.be/PzEVMpoSax0?si=o0pVHNp6C0l2nZfo

Обожавам healing frequency music. Не знам колко “лекуват”, но успокояват нервната система. Аз съм с вегетативна дистония и като ме стегне шапката е много зле. Тъй че у нас на фон всеки ден се слушат честоти.
Избрала съм ви една тематична - за спиране на цигарите. 😂

# 543
  • Русе
Гледам симптомите на това вегетативна дистония...амчи то кат мойте. 🤣 Пускам си успокоявката веднага. Мерси за линка! Стискам палци да минеш леко, бързо и най-вече с усмивка през пулмолога! ❤️❤️❤️

# 544
Ах мерси Мила, и над това ще медитирам, що пък не.
Това със слушалки или без можеше?

# 545
Солфреджо могат и без слушалки. Тъй че пускайте смело 😀.

А аз за първи път от много време се изкуших за 30 сек. да си дръпна една цигарка.
Почнаха да излизат някакви гноища като кашлям и искам утре да дам проба за МБ, ама това е супер трудно да се уцели. Преди ставаше като пуша 1 цигара и буквално после си изкашлях дробовете.
Разбира се, не съм малоумна да го правя, ама за момента от толкава време, това ми е първия минус, че не пуша 😂😅.

Шегата настрана, в момента се чувствам като много тъпа идиотка, защото знам, че вместо да изкарам поне 5 години с нон-стоп бронхити и да взема да спра да пуша, аз пушех все повече и повече. Много ме е яд на мен си… И после - да, вярно, от година и половина не ме е удряло там, ама след 26 години димене дали не остава слабо място…

Ще ви мрънкам тия дни на тая тема, момичета, сори 😢.

Пускам си аз лечебната медитация и си лягам.

P.S. Таня, вегетативната дистония е почти равна на тревожност и депресия 2 в 1, но за разлика от някакви моменти дупки, а ти си в такава, това си е хронично състояние. Нямаш дистония, просто отказваш зависимост 😉. Но музичките много помагат за успокояване на страстите, наистина. Аз си намирам за всякакви поводи.

# 546
Мила, ама днес ли това.
И си дръпнала малко от една цигара или една цигара си изпушила за 30 секунди Grinning
Палавница.
Абе знам те теб, скоро няма да припариш. Начеса ли си крастата поне? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 547
Неее, не съм пушила 😆😆😆.
Просто се подготвям за утре да давам храчка за МБ. Досега винаги съм го правила така - ставала съм сутрин, на балкона 1-2 цигарки и като почна да кашлям - ето чудесна проба в зелен цвят.
Щото то е трудно да хванеш точния момент.
И сега ми мина през акъла - ами да взема да си запаля утре сутринта, но тази идея се задържа точно около 30 секунди в главата ми и беше осъдена като безкрайно малоумна.
Между другото, една съфорумка ми даде чудната идея да си направя инхалация преди да дам пробата, после видях изискванията на РЗИ и то това си е стандарт за даваме на храчки.
Пък аз досега - все с цигари го бях правила 🥺.
Но иначе - честно, не ми е краста, а и знам, че ще ми стане много лошо, ако си дръпна, особено с потенциален бронхит.
Просто илюстрирах, че пушаческото минало продължава да си ме гони, ама - найн, няма да му се поддам 😜.

# 548
Ох, успокоих се.
Неправилно съм разбрала.
Зелените не значи ли бактерия?

# 549
Ох, да, това значи обикновено.
Но не е задължително, може да са просто неутрофили, които се борят с вирус.
Това на теория, но според мен съм с гадна стафилококова инфекция и вече трябва да взимам мерки. Като ми се мотае из носа се оправям само с капки, ама това с долните дихателни пътища си е за АБ…

# 550
Давайте ми направо корона за най-слабохарактерната в темата. Димя си пак, по-малко от преди, но все пак не успях и този път.. Ще давам шанс пак на фразата "с новата година.." Продължавам обаче да ви чета и да ви се радвам на успехите!

# 551
Айде ся - корона. Най-слабият ми опит издържа… няколко часа. Прочетох книгата на Алън Кар, изпуших си вечерта ритуално последната цигара и на другата сутрин на акупунктура да спра да пуша.
На връщане се разревах на улицата. И си купих цигари. И продължих да пуша още 3 години. Тъй че…
Камиле, ясна ми беше. Имаш още да се мотивираш. Чети книги. И когато ти дойде - тогава. Тук няма срокове, поне се надявам, че няма да ти се случи като при мен, защото аз бях пронудена буквално.

# 552
Да, нали казах, най-лесното е спирането Joy
Колко пъти съм ги спирала за няколко часа, няколко дни, месец, пет. Е, последните две са много малко. Ама за часова, дни не мога да ги изброя.

# 553
Аз се надявам празниците да не ме изкушат.  Другото е лъжа😆. Но почти 5 месеца си е яката работа.  Много съм доволна от себе си! И кг почти вкарах в релси, държа си режима.

# 554
Празниците предлагат изкушение откъм ядене основно. Освен, ако не си някоe party animal, което ще се вихри по барове и дискотеки с коктейли и шотове 😉.
Иначе - честити 5 месеца, продължавай в същия дух!

Общи условия

Активация на акаунт