Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 15 344
  • 615
  •   1
Отговори
# 525
Това със сапунените мехури го има във всеки магазин за 1 лв. 😀 Купувала съм безброй такива за сина ми:

https://www.emag.bg/sapuneni-mehuri-vyv-flakon-maxima-280409/pd/DY5VXVBBM/

# 526
  • Русе
На мен между 17:00 и 18:00 часа ми е най-кофти без цигарка. Току-що се прибрахме от два дни пътешествие. Къщата е хаос, тъй като не успяхме да украсим изцяло за Коледа преди да тръгнем и кашоните са навсякъде. Голямото куче прилично е оакало цялата клетка. На мен се падна да го чистя, тъй като половинката трябваше да мъкне пелети и да палим котела...В такива моменти ми идва да продадем къщата и да се върнем в апартамент в града...🤔 Представям се как се прибирам, навсякъде подредено, украсено, стопляме за нула време, къпя се и релаксиращ чай от маточина примерно...в уютната спалня 😍 А сега познайте дали ми се пропуши след целия този екшън преди малко...не искам да паля, четвърта седмица започвам без да пуша, иска ми се да видя наистина ли след месец е спокойно, както казват останалите...😄 От както не пуша не съм щастлива в този дом, половинката адски ме дразни... Не зная как ще я карам. Направих си чай и седнах в средата на лудницата от кашони...добавих си и малко уиски в чая, за да отпусна нервите...И се сетих за вас. ❤️Определено си имам нужда от някакъв релаксант. Въобще не ми е лесно. Дано стане по-лесно. При вас как са нещата?

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 22:29 от tania77

# 527
Е, не сме се родили принцеси Joy Но пък - то ако всичко беше лесно - щеше ли да е интересно?
Минават ти мисли да сменяш къща с кибритена кутийка? Anguished Да, бе, да!!! То по-добре да пропушиш JoyJoyJoy Шегувам се, разбира се! По-скоро помислете за смяна на отоплителната инсталация.
Нормално е да те дразни който е на първа линия, особено сега, но това важи и за всеки друг Grinning А и - трябва ли да го отнася? Ако отговорът беше да - сега щяхме на друго място да си правим компания,  и доста животи нямаше да ни стигнат да си излежим присъдите Joy
Малко стимул - десети ден пуша под кутия. Нещо, което ми се е струвало невъзможно до сега. И недостижимо. А не е да не ми се пуши, да му @!@@@!@@@@@@@! Joy
За плюсовете до момента дума да отварям ли? Дори досадното опипване на бузите с въпроса при кого ходя на процедури ме разсмива. И, хей, тия зъби имали бял цвят Joy Което ме кара да се усмихвам свободно и смея с глас. А глас? Като го чуя изпадам в захлас! ( за ужас на околните Joy) И още, и още, и още. Та направо ви завиждам и си чакам момента и аз да не пуша. Пък вие си мрънкайте, но удържайте фронта.
От мен, а предполагам и от останалите, имаш прегръдки

# 528
***n_a***, под кутия и се хвалиш? Леле Joy
Ама ти колко си пушила момиче.

Страхотни сладури имаш.

Аз днес медитирах. Отдавна не съм. Но ще трябва да изградя  този навик. Навици се изграждат и оправдания не трябва да имам и да не пропускам.
Утре пак.

# 529
Това с кучетата трябваше да е гиф, но сайтът има друго мнение Joy над 5 мб било, и не може да се качи
За навици и оправдания си много права. Отдавна го знам, но покрай теб го и проумях. На мен дишането много ми помага. Е, може да плаша околните, като вляза в режим дишащ морж, ама то бива ли да са толкова пъзливи Joy

# 530
На мен ми беше трудно като пушех обикновени цигари да правя дихателни упражнения.
Просто не можех.

# 531
Аз пак да си кажа - да, знам, досадно е, ама защото едната от вас трите последно пишещи не пуши от 1 месец, другата си пуши и то сериозно (10 цигари на ден е далеч от почти не пуша, а то и такива нещо няма по-принцип), а Елора… си е Елора 😇.
Истинските, видими и ясни ползи идват дооооста след като се спрат цигарите окончателно.
Таня - къща през зимата направо sucks, живяла съм 25 години в такава, че и нашите си живеят още в нея и цялата минала изкарах там след операцията. Ми студено е!
И кой е казал, че след месец непушене е спокойно? При мен след месеца още ми се струваше, че животът ми е празен и безмислен без цигари. Чааак след няколко месеца почна да ми се струва нормално всичко това, което се случва около мен. Я горе главата. Ще мине всичко това и ще забравиш.

***n_а*** - а каква цел гониш в момента? Защото с намаляване цигари не се спират. Поне не и трайно. Аз успях, когато бях бременна - заради бебето, но после пак пропуших.
Според мен - не се мъчи. Или пуши, или си определи дата и ги махай.

Елора - медитациите са супер, аз също го правя, ама уф, заспивам напоследък. Което е много тъпо, защото полза няма от тия медитации. А през деня не ми е някак готино да го правя…

# 532
Защо да няма полза от медитации?
С много хора съм говорила и има полза.
Ама не става с медитация 1 път в месеца или седмицата.

И да, с намаляне не става. Минала съм го това. Мъка е и това.

# 533
Не че няма полза. Напротив - има, голяма. Огромна дори. Ей сега като си легна ще си пусна.
Обаче не мисля, че има полза, защото аз реално не медитирам, а спя като пън. Идеята е, че медитациите, които аз си правя изискват визуацизации и разни такива ала-бала, промяна на убеждения , възприятия, ако щеш - визуализация на някакви неща, които искам… а аз това го проспивам тотално… Допреди само няколко месеца не бях така. Не знам какво ми стана. Пробвала съм се и през деня на дивана - седнала. Заспивам с отворена уста. Ужасно тъпо.
Иначе - имаше един период, в който месеци наред го правех почти всеки ден. Т.е. си спях така 😂. Но ако можеш да НЕ заспиваш - мисля, че е отлично средство за постигане на вътрешен мир, което е много важно като спираш или спреш да пушиш. Може би и това да ми е помогнало в някакви отношения, въпреки че според мен просто е до вътрешна (пре)настройка.

# 534
Не знам Мила откъде са ти тия убеждения, че медитацията изисквала визуализации и разни такива неща.
Въобще не е задължително.
Медитация може да се прави по различни начини.
Аз ако тръгна да медитирам като легна и аз ще заспя.
Има най-различни водени медитации. Тази вчерашната малко странна, даже не го разбирах какво дрънкаше, ама там каквото можах направих. Реално две направих, после 6 минутна медитация само с дишане 446 от приложението фит он.
Имам една книга с много видове кратки медитации и далеч не са сложни.
Днес направих глупост. Значи майка ми като пушеше на отворената тераса и после осмърдяваше всичко. Казах и да спре, влудява ме вкъщи като има миризма на цигари. Отврат ми е. Хем ми е отврат, хем ми се пуши и това ме влудява.
Почна на затворената тераса при кухнята. Ок, ама днес ставам. Отивам да взема нещо. Смърди отвратително на фасове, даже не е проветрила, поне да беше оставила прозореца открехнат. Търся аз торбички за боклук и намерих кутията и с цигари.
И се ядосах. И за да не посегна, щото съм такава, тя си я крие, аз я скъсах ConfusedJoy

# 535
Аз медитирам от повече от 5 години и буквално съм пробвала много разнообразни варианти.
Просто тези, които правя в последните месеци са специални, лечебни и изискват да си в съзнание и да, имат визуализации. Иначе - далеч не всички са такива, но просто аз си имам някакви цели, които уж гоня с тези медитации. Е, снощи не заспах, толкова ми е запушен носа, че почти не съм спала цяла нощ, т.е. изслушах тамън 2 медитации. ☺
А майка ти явно изобщо не се съобразява. Това да пушиш на отворена врата е все едно да пушиш вътре…

# 536
Ами не, то тя като пуши и не се усеща.
И на затворена врата го прави, тя вратата има джиджафка и се затваря плътно и отвън.
Но влиза веднага, а след нея макар и открита си влиза дим.Вместо да изчака.
Толкова пъти повтарям.
Ето, пак отиде сега на терасата. Ама откритата.

Вика ми одеве като и писах, че ги скъсах, че  съм много загубена.
Да ставам полицай, че все и намирам скривалищата. То па едно скривалище беше.
И аз нещо съм болнава, тече носа, но ако пушех, щях да съм много по-зле.
Мисля си и това и го казах, че благодарение на вчерашната медитация, вместо да ги намеря и да пална, аз не го направих. Но се появи мисъл, хвана ме страх, ядосах се, че смърди затворената тераса, ядосах се, че имам цигари пред мен и яростно и първично ги смачках.
Кой знае, може следващите медитации да оправят и това.
Наистина, ако вчера не се бях успокоила, като нищо можех да си кажа, ами айде едничка.

# 537
Е, да, той и мъжът ми като пуши понякога навън на балкона - влиза нещо, ама аз проветрявам доста.
Вариант е да забраниш изобщо да пуши у вас - да ходи пред блока. 😇
Ама то като те издразнила тая работа - много по-логично е да ѝ ги скъсаш, а не да си палиш…
Аз просто вече нямам такива емоции към тютюна. Не съм вярвала, че ще е така.
Между другото, сега, ако пушех, с тоя гноен синузит, дето съм си барнала - щях да съм с бронхит и на АБ.
Иначе - ако може да си вкараш медитации всеки ден - ще е супер за теб.

# 538
  • Русе
Посмях се с вас! 😂🤣😂 Много ме кефите!
 ***n_a*** викаш под кутия и вече си избистрила тена ...зъбките...и аз се чудя колко си пушила преди 😁 Аз пушех макс 15 и пак ми се струва, че бяха много...и имам чувството че отивам към психиатрия, а не към Холивуд 🤣🤣
Момичета, обожавам водени медитации, преди да спра цигарите им се кефих много, и аз заспивах на тях като Мила. Сега не мога, напрягам се и ме нервят.
А бе главата ми е нонстоп напрегната. Да отивам ли на невролог се чудя ..на ендокринолог ли...
Вкарах се в някакъв психо филм аз. Май трябваше полека да ги спирам.
Щерката се върна от Чужбина, за да си изкара готино Коледа. Аз рева. Е, не нонстоп. Един път дневно. Днес беше сутринта с кафето. Мириша си любимото кафе отпивам с кеф и рева. Ама то не съвсем безпричинно де - кучето малкото оповръща къщата, снощи му дали някакво кокалче, не му понесло и познайте...Наред с коледния хаос, кучето повръща, аз бърша след него, в мивката има чинии (снощи бях скапана), трябва и закуска да приготвя. Принцесата от Чужбина гледаме да не я тормозим - има много изпити (бърнаут), таткото замина за два дни. Дано спре реването...Днес го коментирахме с щерката, вика: "Мамо, не се отказвай, ще ревеш, ще ревеш и ще ти мине, все пак това си е сериозна зависимост" Тя никога не пушила, след това има вероятност никога да не го напрари. 🤣Ама днес ми дойде ту мач и извадих един спрей с никотин на Никорет, който никога не съм ползвала. Викам каквото ще да става, пръснах, няма такава гадост, насълзиха ми се очите, запари ме гърлото, започнах да хълцам...😂🤣😂🤣Баси наркоманията. Цигара се инатя и не паля , ама ще се удуша със спрей. Реших да не го ползвам повече. Та, момичета, мисля че откачам...🙄 Не зная колко ще продължи това, дано не ме пречупи скоро.

Мила, шапка ти свалям - Железна си! ❤️

Дишането и на мен ми помага много.

Сетих се и за смеха! И аз забелязвам като
 ***n_a*** , че се смея силно и от сърце, преди не си спомням да съм го правила...🤔
Отивам да подишам навън.❤️❤️❤️

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 22:19 от tania77

# 539
Реви, си, Танче, няма лошо. И аз ревях така, а да не казвам, че и сега го правя, ама не, щото ми се пуши, а заради милион други неща…
Тъй че, желязна не съм, но цигарите ги преборих - с много постоянство и воля.
Повярвай си малко повече, ето - минала си вече най-критичното, ще става по-лесно. Търпение.
И не, с намаляване за 150 път - нямаше да стане. Цигари се спират от раз.
И не се самосъжалявай, отстрани животът ти е мечта за много хора, включително и за мен самата. Радвай се, че си здрава, способна, детето ти е здраво, мъжа и той. На едни цигари ли ще се дадеш? Те ли ще ти определят щастието? По-силна си от зависимостта, да знаеш. 🤗

Другите девойки, как сте? Е.М.А.? Камиле?

Уф, аз съм закъсала много, почна мъчителна кашлица с гноевидни храчки. Ама като не съм 100% сигурна от носа ли са или от дробовете? Гадосттттт.

Пазете се, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт