Градинарство - моето хоби 36

• 37 868
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
За каскадно растение във висяща саксия бих препоръчала сакъзче . Миналата година гледах и не са много претенциозни . Сега, когато ги извадих от мазето , орязах изсъхналите клони до корен .. Незнам дали ще тръгнат отново? Да първи път го правя.

# 181
  • Бургас
За висящи много съм доволна, и друг път май съм писала, че търся да купя хибрида сурфиния. Популярните петунии приключват още към август, септември. Разликата между двете е, че едните се размножават чрез семена, а другите не става. Тези хибриди издържат и правят цветове, а не почват да лепнат до края на октомври. Купувам ги от големите магазини. Гледам да пише, че са внос от Гърция, защото на малкото етикет че залепено на всяка саксия пише сурфиния.

# 182
  • София
Аз все се чудя на тези висящи, като духа вятър не се ли люлеят, блъскат, обръщат, разсипват, шумят и тн😂😂😂 сигурно звучи мн глупаво...

# 183
За висящи може и каскадна вербена , има едно зеленичко с много мънички розови цветчета всяка година никне из градината забравих му името . Зимата мръзне но като паднат семенца и пониква отново , но му е рано още . Може също и флокс от семенца , доста семенца са в пакетчето и много хубаво ще виси цъфти в различни цветове , аз миналата година сях винка и тя много хубаво виси и е зелена . Миналата година ми бяха заминали голяма част от ягодите ,есента поръчах и ги сях в гуми . Струва ми се добра идея по - лесно ще се поддържат и ягодите ще висят от гумите на вън вместо да са в пръстта . Имам около 10 - 12 гуми . Миналата седмица ги наторих с оборска тор скоро ще ги торя с листна тор . Вече имам цъфнали . В Инстаграм гледах , че като порастнат малко повече оставят големите листа , а малките ги махат .

# 184
  • In transit
Аз все се чудя на тези висящи, като духа вятър не се ли люлеят, блъскат, обръщат, разсипват, шумят и тн😂😂😂 сигурно звучи мн глупаво...
Зависи от саксията и мястото където я сложиш. А и почвата натежава, особено, като е по-мокра. Чак да се обръщат или блъскат едва ли, освен, ако не мине някое торнадо Joy, моята е метална и е една идея по-стабилна...уж. Joy

# 185
  • София
Аз понеже мислех на гредите на терасата, но като гледах как зимата се вееха коледните лампички и се отказах😂
Та може би да - мястото да е от значение. Друг е въпросът, че се замислих, че ще трябва да поливам със стълба😂🤣😂

# 186
  • In transit
Аз мисля моята да я закача към поливното, обаче ти ме замисли как да го закрепя, така, че да не падне маркучето му, докато духа. 😂

# 187
Благодаря за идеите за висящи цветя. Ще опитам с предложените не особено претенциозни видове. Сега се сетих, че миналата година имах каскадна петуния, но много бързо загина във висяща саксия, а беше купешка, т.е. явно в моите условия не оцеля.

# 188
  • София
А като е по-точно сенчесто, някакви висящи бегонии не са ли също вариант?

# 189
Pupsi, И сз мисля,  че охлювите ти ядат лалетата.
Страшни майстори са!

И аз искам да се оплача от охлювите. Нищо не мога да завъдя в градината, нито в земята, нито в саксии. Катерят се по оградата, стигат до саксиите и съсипват всичко. Сега съм решила да окача нависоко 2-3 саксии, но се чудя какво да сложа - дворът ни е по-скоро сенчест. Ще съм благодарна за идеи.

Благодаря за идеята Simple Smile

# 190
А като е по-точно сенчесто, някакви висящи бегонии не са ли също вариант?
[/quote

Не знам, затова питам за идеи.

# 191
Здравейте, решила съм да купя клонорошач за село, за клоните от подрязаните дръвчета и асми.
Бихте ли ме насочили, кое е най-важното, което трябва да гледам? По принцип ми се иска да не е повече от 300лв, но четох, че е добре да е с валцов механизъм, а те са по-скъпи.
Насочила съм се към тези двете - (едната с валцов, другата с ножове)
https://www.home-max.bg/klonotroshachka-tiha-s-kosh-raider-rd-esh02/?s=1
https://www.home-max.bg/klonotroshachka-daewoo-dacsb2400/?s=1
Благодаря предварително.

# 192
  • София
Ние като избирахме мм чете доста и всички мнения за евтините бяха, че за нищо не стават най-общо казано. И накрая купи на макита, да скъпи са, но пък е чудесна машинка.

Alisa - ето я хортензията, която упорства и не се предава 😁😁😁
Скрит текст:

Каменните ми розички пускат бебета 😁
Скрит текст:

😂 😂 😂 И нови драми с лавандулите.. Направо в клетки трябва да ги дложа явно😁 вчера едно малко таралежче тичаше из двора, дали пък те нещо не се кефят на миризмата🤔

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:37 от Angel_Dust

# 193
Скрит текст:
Ние като избирахме мм чете доста и всички мнения за евтините бяха, че за нищо не стават най-общо казано. И накрая купи на макита, да скъпи са, но пък е чудесна машинка.

Alisa - ето я хортензията, която упорства и не се предава 😁😁😁
Скрит текст:

Каменните ми розички пускат бебета 😁
Скрит текст:

😂 😂 😂 И нови драми с лавандулите.. Направо в клетки трябва да ги дложа явно😁 вчера едно малко таралежче тичаше из двора, дали пък те нещо не се кефят на миризмата🤔

Сложи такава ситна мрежа за птици . Сложи летви в четирите страни и отгоре мрежата . Най - сигурно и няма да имаш ядове . Забий летвите по на дълбоко .
Аз пък си поръчах папрат градинска и на обяд ще си я взема . На всичко отгоре поръчах и 6 бр. мушката и едно от които е дълго желания Астрид . Нямам спирка . Неделя ходихме в оранжериите до нас с майка ми и си взехме газании , гергини , мушки и 2 сакъзчета . Скоро пак ще ида . Цветята ми са слабост ..  оглеждам се за още хортензии май искам червена и розова от бабините . Другите не ми харесват много . Вероятно ще взема и файгела различна от розовата . Пак трябва да взимам индийски люляк кучето ми го счупи и няма да избие .. Миналата година сях алисум и тая година цъфна . Много е хубав .

# 194
Аз взех евтина ножова от Кауфланд за 130 лева и засега съм много доволна. Единственото се чудя какво да правя със стърготините, първонапла6сложих ентусиазирано около едно дръвче и няколко рози, после четох че не е хубаво. Засега нямам пътеки, по които да ръся.

Общи условия

Активация на акаунт