Градинарство - моето хоби 36

• 37 781
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Зависи колко е голяма.

# 496
За такова дърво говоря, клоните са присадени върху ствола точно както е при розите. Ако се вземе със ствол 180-200см е достатъчно високо да се минава под него и става като жив чадър.

# 497
Аз обожавам аромата на акация. Като цъфне и само искам да ходя да я душа, много ми е тъжно че много бързо преминава. И за липа умирам.

# 498
  • София
Да, наистина, хубаво миришат... За малко... Тази година и това не направиха нашите, в това хахаво време имаше само 2-3цъфтежа на една...  Вярно на снимката за този си размер е малко свръхпухкава акацията... Но пак... Аз понеже все се чудя как да убедя мм да махнем голяма част от тях и той не дава не съм им чак такъв фен. 🤣

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Защо не опитате с черница?
Расте бързо. Режете я късо всяка пролет, така ще направи нови клонки с големи листа. А и няма да падат плодчета на главите ви.

Виждала съм оформени като чадър, и масичка с пейка около ствола.

# 500
Поправям се, не било акация, а робиния се прави на щамба. Листата са същите като на акация, не знам каква е разликата. И на живо короната е точно толкова пухкава и прави плътна сянка.

# 501
  • София
Производна форма на бялата акация пише. 🤷‍♀️

# 502
  • Пловдив
Приела съм ,че Робиня е синоним на кълбовидна щамбова Акация .Разлика не виждам .
Щях да Ви пускам една схема да питам каква форма да заеме чакълестата градинка с люлка ,но направо купих павета и действам със замах .Утре рано ще копая .
Купих си Японска вишна Канзан и още стои в разсадника .Събирам сили да кажа на ММ ,защото имам бан -без повече дървета .

curly sue ,това дърво се търси за сянка под него или то да пази някаква сграда/беседка  от запад ? При всички положения ,ако е близо до сграда ,дърво с хубава корона ще има и големи корени настрани .Така че,  внимателно !
Пауловнията прави страшно много боклук - цветовете капят ,наесен и огромните листа .Понеже моите дървета са в тревата ,все избирам дребнолистни ,за да не ме дразнят като капят .Робиня е чудесен избор ,само незнам колко бързо расте на ширина .Иначе ,къдравата ми върба (salix matsudana) засадена преди 3г. стана супер голямо дърво и тази година два пъти премахвах долни клони и рязах на ширина .Търпи драстична сеч за оформяне .Към 6м е високо и над 4м.широко ,но само да е далеч от къща .
Снимала съм през прозореца .

# 503
За Пауловния от опит - както Нели е писала, боклуци о3 пъти - цвят,  плодове като шишарки, листа. И като в отрязахме 5 години се борим с израстъци непрекъснато. В диаметър от 20 М

# 504
Харесвам, имам и е много благодатно дърво - лиродендрон.

# 505
  • Бургас
Като пишете за дървета да ви споделя какво дърво видях вчера. Цялото е в червено като клена, за ориентир ви пиша. Интересното, което ме впечатли е, че има листа нормални и други като пухчета. Всичко е в един цвят, но са различни. Утре като мина ще го снимам. И да не е без снимка ви снимах моята ограда със Орлов нокът жасмин. Как ухае невероятно. Но като съм купувала има между тях и друга разновидност, исках всичко да е еднакво и в началото ме дразнеше. Свикнах.

# 506
Интересно дърво.  Simple Smile ще чакам за снимка.
Листа като пухчета ме кара да мисля за албиция.

# 507
Аз съм за червенолистна смрадлика.

# 508
  • Пловдив
Еха ,Bar B Q ,кога порасна толкова тази Лоницера ?
  И аз си мисля ,че мистериозното растение  е червенолистна смрадлика .Моята точно е цъфнала с пухчета в момента .
Така ли изглежда ?

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 08:39 от nelina_london

# 509
Как я забравих!? Как можах!
Май точно сега и е сезона на цъфтеж.

Общи условия

Активация на акаунт