Градинарство - моето хоби 36

• 36 783
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Записвам и в двете теми, че който си поиска Хемерокалиси - изпратени са.

Ако искахте ириси - трябваше да кажете Simple Smile

Много благодаря. Получих ги.

А сега може ли малко информация дали мога сега да ги засадя или, ако не, как да ги съхранявам. Може ли и в саксия, или трябва да си е на терен? Нуждаят ли се от някакво подхранване?

Извинявам се за въпросите, но съм съвсем начинаеща, да не кажа невежа.

Ще копирам и в другата тема.

# 706
Коя е другата тема?
Аз мисля да засадя хемврокалисите сега,бъркам ли?
Искам солидаго Heart Eyes, може и клонче от тази делосперма, ако не бъркам лилавото? Щом са заедно,явно и Солидаго е устойчиво на слънце?

# 707
  • София
Нашите цветя е другата тема...

# 708
  • густо майна Филибето
Част от тревите, тук са вариегатен мискантус/Miscanthus sinensis Variegatus, кортадерия и мискантус зебринус/Miscanthus sinensis Zebrinus. Още не са нацъфтели каламагростис брахитриха/Calamagrostis brachytricha, който е много ефектен, само треволяк са. Simple Smile Има и други, но са скрити от големите на тази снимка.

Тук в средата е Хаконехлоа/Hakonechloa macra. Бях я поръчвала от някакъв чужбински сайт, и трябваше есента да се оцветява с пурпурни оттенъци. Да, но не се оцветяваше, друг сорт са ми пратили. Като ѝ стана сухо заради порасналите храсти около нея, я преместих на езерото. Това е трева, която вирее на влага и сянка. Тук е пълно слънце, но пък влага има в изобилие, и тя се справя много добре! Съвсем леко прегоря при много високите температури.

# 709
Красота, Любознателна ! Моите мискантуси това лято много орязах, прекалено се разпростират. Нещо ме хванаха лудите, напоръчах треви, храсти, цветя от непознат градински център. В сряда ще споделям.

# 710
Момичета, аз съм нова собственичка на двор, за сега само в темата за розите се записах. Имам доста въпроси😁 За начало, има ли около София някой разсадник от който могат да се купят овошни дръвчета,  лавровишна, лигострум?  В нета видях доста предложения, но никога не знаеш какво ще дойде на живо, а и цената за доставка с Екон ще е доста за 50 лавровишни да речем.

# 711
  • София
Нашите лавровишни ги взехме от разсадника след караулката на магистрала Тракия посока Пловдив. Бяха в лошо, но поносимо състояние, и с торене се оправиха. Преди година и половина цената им беше към 12 лв. бройката след отстъпката заради качеството. В разсадника преди караулката имаше много по-хубави, но не бяха достатъчно на брой, а и бяха по-скъпи.

# 712
sibil1987, aз съм купувала много пъти от този разсадник в Овча купел https://homegardentt.com/
За овощните дръвчета препоръчвам да купуваш само от лицензирани разсадници с добри отзиви. Препоръчвам Ангел Кръстев, много е известен, голям специалист  -https://www.facebook.com/groups/278537503129982/user/100024080738166/

# 713
Благодаря момичета!

# 714
Момичета, аз съм нова собственичка на двор, за сега само в темата за розите се записах. Имам доста въпроси😁 За начало, има ли около София някой разсадник от който могат да се купят овошни дръвчета,  лавровишна, лигострум?  В нета видях доста предложения, но никога не знаеш какво ще дойде на живо, а и цената за доставка с Екон ще е доста за 50 лавровишни да речем.

Миналата седмица в един градински център /пресечка на Симеоновско шосе/ имаше лавровишни по 6 лв бройката. Ако ви интересува къде точно е ми пишете и ще ви обясня.

# 715
Такам... вчера бях на вилата и тъкмо да захвана да вадя ириси - видях една змия в тях. Flushed Не бях ивиждала от години. Доколкото имам представа кои са отровни, уж не беше. А и кучето мина покрай нея 2 пъти и тя избяга нанякъде. Но, така или иначе, отложих ваденето на ириси.
Но така и не открих какъв вид е по картинки от нета - змията беше в зелени цветове, не мога да кажа, че имаше някакви конкретни шарки, но не беше и едноцветна. Ясно си личаха люспите й - в светло и тъмно зелено, може би кафяво на места като точици. Хм. Главата й беше малка. В първия момент помислих, че е мъртва, но после се размърда.
Надявам се до следващото ми посещение да си е заминала. Rolling Eyes

От години не бяхме виждали змии. Ползваме един специален репелент от Гърция - Херпетекс. Но последната година не сме купували.

# 716
  • Карлово
Водна змия? Има ли наблизо водоизточник?

# 717
Водна змия? Има ли наблизо водоизточник?

Не е наблизо. Има рекичка и блато, но са сигурно на километър-два.

# 718
Някой иска ли многогодишна винка , влечаща ? Иначе ще иде на боклука ? Седуми също .

Ето от тоя

https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BC+& … i2lM&vssid=mosaic

И тоя

https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BC+& … 9YWM&vssid=mosaic

# 719
  • София
Седуми искам😄излиза на линковете едно и също търсене в гугъл с всякакви видове, но аз претенции към вид нямам, на всякакви се радвам😁

Общи условия

Активация на акаунт