Градинарство - моето хоби 36

• 36 828
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Гайлардията е най-благодарното цвете в моята градина. Simple Smile По разсадниците продават хибридни, по-ниски. После като се самонасее, става висока и поляга, поне при мен. но цъфти най-дълго от всичките ми цветя!
Аз премахвам редовно топчиците, още щом паднат венчелистчетата, заедно с голото стебълце. Правя го с ножичка, не могат да се скъсат. Така цъфти много по-обилно, иначе силите ѝ отиват в образуване на семе.  Късно есента я режа  до долу.

Много ти благодаря за подробния отговор!

Ириси имам сини, които доста се размножиха. Мисля да ги разредя драстично.
Ако някой иска, може да ми пише. Но не знам точно кога ще имам време - може и да е след още някоя седмица.

Kat :3, няколко пъти си нося бугенвилии от Гърция. В Североизточна България съм. Измъчена работа. Едвам оцеляват. Зимата задължително прибрани. Понеже нямам място вкъщи и ги държа във входа - остават голи пръчки и пролетта тръгват от нулата. Предполагам, че ако зимуват на стайна температура ще са една идея по-добре. Така или иначе почти нищо не се получава. Лятото по някое време дават малко цвят. Нищо общо с гръцките.

# 691
И ириси искам Hug
А ако някой случайно прочиства аюга, също търся. По принцип бих я и заплатила. Но вече не ща от пишман разсадници и прекупвачи. Предпочитам стари сортове изпитани цветя

# 692
Мариета, Утро, благодаря за отговорите! И аз така предполагах. Ние сме в Пловдивско , но и според мен все още не сме със средиземноморски климат ,но с това темпо до 10тина години и ще можем да гледаме бугенвилии и тук хаха Simple Smile

# 693
Ама видяхте ли във фейсбук бугенвилиите на една дама ? Уникални са . Направоо ...

Ето ги . Гледайте , че довечера ще изтрия линка
 https://www.facebook.com/groups/669494239823986/user/100011720023648

# 694
Здравейте момичета! И аз се присъединявам към вас. Сдобих се тази година с малка градинка и ще ви следя за съвети и вдъхновение. От нищо не разбирам, но вече насадих рози, някаква трева декоративна- синьо око, астибеле, розов тамарикс и в момента правя  разсад за теменужки- много ми харесват.С нещо наторявате ли растенията?

# 695
Задължително торя аз. Заравям март-април, всяка година, до всяко растение(цвете, храст, дърво), на педя разстояние, количество според големината от това:

От май до септември поливам веднъж в месеца с амониева селитра и зелен камък. Тази година ще сложа и есенен тор.

# 696
Задължително торя аз. Заравям март-април, всяка година, до всяко растение(цвете, храст, дърво), на педя разстояние, количество според големината от това:

От май до септември поливам веднъж в месеца с амониева селитра и зелен камък. Тази година ще сложа и есенен тор.

На колко време поливаш и ториш растенията ? Многогодишни ториш ли ?

# 697
  • Карлово
Kat :3, няколко пъти си нося бугенвилии от Гърция. В Североизточна България съм. Измъчена работа. Едвам оцеляват. Зимата задължително прибрани. Понеже нямам място вкъщи и ги държа във входа - остават голи пръчки и пролетта тръгват от нулата. Предполагам, че ако зимуват на стайна температура ще са една идея по-добре. Така или иначе почти нищо не се получава. Лятото по някое време дават малко цвят. Нищо общо с гръцките.
Една две зими държах едната бугенвилия в отопляема стая. В резултат на което цъфтя и пусна много дълги клонки.
На пролет ги орязах. Цъфна късно, преди 10 дни, за разлика от другата, която цъфна месец по-рано. Явно периодът на покой се измести. Иначе при зимуване на студено окапват всички листа и който не знае какво е растението, че чуди за какво държа вкъши "този" трън", но лятото тръгва да цъфти по-рано.

# 698
  • Deutschland/HE
Аз имам бугенвилия над 10г е, зимата я внасям в неотопляема стая, но много топла (изток-юг), края на май я изнасям на терасата. Цъфти не така обилно като тези в Гърция и по-късно, някъде в началото на август.
Два пъти опитах и в Германия, но не става и се отказах. Тук продават страхотни цветове, малки, големи. Купих по-голяма, цъфтя първата година, вторана малко и след това не.

# 699
Скрит текст:

На колко време поливаш и ториш растенията ? Многогодишни ториш ли ?
Да, торя многогодишни. Абсолютно всичко, което имам в градината. С тора от снимката  веднъж годишно. С амониева селитра и зелен камък всеки месец. Поливам в зависимост от растението. Някои всеки ден, други през ден. Тези, които издържат на засушаване, може и по-рядко.

# 700
Здравейте, гледам съседите махнали засенчващата мрежа, какво ще ме посъветвате, да я махаме ли и ние?

# 701
х HAPPY х, напиши ми адрес на ЛС за ирисите.

# 702
Записвам и в двете теми, че който си поиска Хемерокалиси - изпратени са.

Ако искахте ириси - трябваше да кажете Simple Smile

# 703
Много ти благодаря! Аз получих! Дано се множат и плодят и напълнят отреденото им място, та и да раздавам и аз
Ами давай каквото имаш, ако е инвазивно, най-добре Joy

# 704
  • Карлово
Много ти благодаря! Аз получих! Дано се множат и плодят и напълнят отреденото им място, та и да раздавам и аз
Ами давай каквото имаш, ако е инвазивно, най-добре Joy
Искаш ли Солидаго?

Това жълтото. Тук е полегнало, иначе е виско около 60 см. Ефектно, медодайно и лекувита билка.

Общи условия

Активация на акаунт