Градинарство - моето хоби 36

• 37 840
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
На мен снега който падна преди няколко седмици ми попари кивитата и райската ябълка. Сега гледам, че почнаха да излизат нови, зелени листа. Вероятно и при теб ще стане така.

# 301
  • На морето!
Аз имам 2 млади райски ябълки. И двете бяха напъпили, когато заваля снега, на 5м са една от друга съответно и на двете измръзнаха пъпките. Едната отново е оформила листни пъпки, другата никаква я няма още. Надявам се да се възстановят и двете.

# 302
  • In transit
При мен смокините са замръзнали и орехът. Като им пипна връхчетата, откъдето излизат листата се чупят, като изсъхнали са. Но когато падна последния студ, температурите са паднали до -6С, според съседи. Кайсията тъкмо е била цъфнала, черешата също. Листата им се оправиха, но смокините си стоят голи. Според вас има ли някакъв шанс, ако ги стимулирам с нещо в почвата да се възстановят и да тръгнат пак листа?
Гледах за този продукт: https://www.sortovisemena.bg/4180-bio-hel

# 303
На мен индийския люляк и нара ми седят още като пръчки, нормално ли е

# 304
За индийския люляк,  мисля е още рано за разлистване. За нара, ако не пише никой, ще попитам утре леля ми и ще пиша.

# 305
Снимах току що индийския ми люляк и нара който засади есента.

Индийския люляк имам два и двата така изглеждат сега:
Скрит текст:

Нара който смятам, че е изсъхнал. Погледнах в двора на комшийката нейния нар е с листенца като моят индийски люляк......
Скрит текст:
Живея във Варна.

# 306
Нарът изглежда на открито място, може да е измръзване от студен вятър. В моята градина има разлика, което е на завет не мръзне, няколко метра по-натам измръзват растения.

# 307
Зависи много в кой край живеете . В Добруджа - моя съвссем малко е взел да избива . Той мисля цъфти юли ако е достигнал големината си . Моя е само на листа . За нара май е измръзнал , че го преместихме . Сяхме пак . Нашия е от семка .

# 308
Аз си сях нар /цветето ми за осми март + една магнолия/, но за сега не е ясно жив ли е.  И направих експеримент с три семки, покараха.

# 309
  • На морето!
Моят нар в момента
Има време да се разлисти, тази пролет е по-студена от обичайното.

# 310
Индийският ми люляк е на пръчки само. Първата година, когато купихме къщата, мислех че е изсъхнал и карах мъжа ми да го маха. Мисля по средата на май взеха да му излизат пъпките. Аз съм в едно село до Стара Загора.

# 311
В големите ми саксии са се завъдили мравки. Цял мравуняк, с яйца. Как да ги изгоня? Не искам да ползвам инсектициди, защото цветята вече цъфтят и не искам да убивам пчели. Има ли друг начин?

# 312
Моя позната ми каза с кафе. Мляно, неизползвано, сипваш в отвора на мравуняка. Аз бях пробвала с използвано, щото не съм разбрала Grinning и не се получи. Не съм намирала тази година мравуняци и не съм пробвала. Моята позната се кълне в този метод. Може да пробваш.

# 313
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В големите ми саксии са се завъдили мравки. Цял мравуняк, с яйца. Как да ги изгоня? Не искам да ползвам инсектициди, защото цветята вече цъфтят и не искам да убивам пчели. Има ли друг начин?

Флокс, за мравките пръскаш почвата, не цветовете.
Спомням си някакво прахче срещу мравки, но никакъв спомен нямам какво съдържаше.
Има и някакви селективни инсектициди, морят само вредителите, безопасни са за пчелите. попитай в агро-аптека ако имаш възможност.

# 314
  • София
Аз съм сипвала канела и се изнасят, но трябва доста.

Общи условия

Активация на акаунт