Градинарство - моето хоби 36

• 37 825
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • In transit
Алиса, да не е това?

Йерусамска череша се казва и е зимоустойчиво. Моето е почти винаги цъфнало. Тази снимка е от нета.

# 361
Не растението изглежда като това , но си зимува вън . За съжаление жената е покойница , но си имаше хубава градинка . Голяма елипса покрай която е издълбана пътечка около 70 - 80 см височина с балчишки камъни долу и отстрани . Пълно е вътре с пръст и там си сееше . Беше голяма красота .. Каня се и аз да си направя така пред къщи , но сега ми пречи една синя слива , кръгла , която прави много издънки и майка ми иска да я махнем . Тогава ще си направя и аз .

https://www.mmtrbg.com/p/asparagus-makata-na-hudozhnika-asparagus-plumosus/

# 362
Алиса, да не е Зайча сянка?

# 363
Алиса, да не е Зайча сянка?

Може и това да е . Програмата ми за разпознаване нещо не работи , а ми вършеше хубава работа .

# 364
  • густо майна Филибето
Аспарагус някакъв. Аспержи?

https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D1%80%D0%B6%D0%B0

# 365
И аз съм за аспарагус.Те са различни видове и зайчата сянка също е сред тях.

# 366
Взех си хортензия макрофила лилава от Кауфланд на 9 лв. Все още не е цъфнала напълно . Дали ще мога да я прехвърля в градината докато е влажно ?

# 367
А някой може ли да каже , кое е това Зимоустойчиво растение подобно на мъката на художника . В един двор има прави едни червени топченца , но е зимоустойчиво и сега е излязло и е много красиво .

Или мехунка.

Взех си хортензия макрофила лилава от Кауфланд на 9 лв. Все още не е цъфнала напълно . Дали ще мога да я прехвърля в градината докато е влажно ?
Разбира се.

# 368
Добро утро,
да се похваля с личното ми  производство от  разсади: тагестис, богородичка , слънчоглед и рудбекия . Отгледани изцяло в междуетажно пространство на панелния ни блок JoyГорките , вече цъфтят , а тепърва ще ги засаждам . Далиите също ..

# 369
Еха, какви мъници си докарала до цвят, много добре се справяш! Моите разсади обикновено се издължават, май не им достига светлина.

# 370
  • Варна

В неделя малко се обезкуражих, защото мина една кола с роми, единия до кръста показан през прозореца и оглежда къщите.
Мда... и при нас малко крийпи история.
Сестра ми днес ходила до вилата и що да види - това !!!
Скрит текст:

Звънна ми изненадана и ужасена. Сложено е на кол който е между старата и новата порти...
Най-логично ми е да го е сложила жената на братовчед ми сега по празниците. И не щото е религиозна, а защото в тяхната част на двора е заринато с всякакви керамични градински ....неща. Много си и харесват.Simple Smile Но ако е инсталирала и това нещо на входа...утре като се появят 'софиянци' на село, ще се разбере.
Ако не е тя обаче ... си е стряскащо. Sad

# 371
  • Пловдив
Здравейте, никога не съм писала в темата, а и не съм се занимавала сериозно с градинарство. Последните няколко седмици зачетох доста от темите, но може би от многото информация се обърках.
Благодаря ви за вдъхновението, показвате много красоти.

Живея в къща, с много малко дворче, което родителите ми поддържаха, но тях вече ги няма. За последните 6 години, единствено почиствах, когато мога, а есента насадих много пролетни луковици.
Тази пролет бяха прекрасни. Превзе ме идеята за засаждане на почвопокривна трева Дихондра, около нея други почвопокривна вечнозелени растения.
Днес разчистих, извадих грудките на пролетните цветя, положихме и началото на Дихондра -та. Не знам дали ще се захване.

Един от многото ми въпроси е: какво да правя с извадените грудки? Според това, което знам съм избързала и е трябвало да поседят още в земята.

Това са снимки от 2016г., всичко дело на баща ми. Към днешна дата все още живеят дръвчетата, както и висок храст, който мисля, че се казва Евонимус японика, и може би има нужда от подрязване.
Скрит текст:

Ето и две снимки от днес:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 16:18 от flowerheart

# 372
  • густо майна Филибето
Уютно закътано дворче. Не съм гледала дихондра, защото имам опасения, че някоя зима няма да издържи студовете. Може би в такова закътано дворче няма да има проблем.
Според мен не беше нужно да се вадят луковичните. Листата им се режат, когато две трети от тях са вече жълти.  И на следващата година ще пораснат сред дихондрата.  Можеш да ги пренаредиш , когато дихондрата вече порасне.
Евонимуса понася много подрязване, можеш да го оформиш както искаш.

# 373
  • Пловдив
Можеш да ги пренаредиш , когато дихондрата вече порасне.
Евонимуса понася много подрязване, можеш да го оформиш както искаш.
Много благодаря, сега съжалих, че ги извадих. Ще пробвам още тази вечер да ги пренаредят и вече да знам къде са.
Ще проуча и как да подрежа дръвчето.
Предстои и изваждане на саксии с градински цветя, които искам да прибирам без зимата.
Имам една голяма керамична саксия, в която искам да посадя декоративно дръвче, но се чудя какво, трябва да не става много високо, защото няма място.

# 374
Привет ,
Къде в София има разсадник от който мога да си закупя фиданки орех,липа и други дръвчета ?

Общи условия

Активация на акаунт