Градинарство - моето хоби 36

• 36 779
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Изпрати ми данните си на лично , но най - вероятно ще ти ги пратя в понеделник .

# 721
  • Пловдив
Здравейте,  ще се радвам много на винка и малко седуми.
Тъкмо на тях се спрях за почвопокривни на едно слънчево място.
Ще ви бъда благодарна.

И едно питане, днес закупих нискостеблени хризантеми, а май повечко и мястото в дворчето ми е ограничено. Ако ги засея в продълговати контейнери как да процедирам през зимата, има ли шанс да се запазят за догодина?
Също така си взех три коренчета Дипландия, която искам догодина да е във висящи саксии. Това лято отгледах една на слънце и все още продължава да цъфти. Трите корена в една саксия или в отделни може?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 15:11 от flowerheart

# 722
Хризантемите в градината , имам горчив опит с саксии . Ще се хванат и ще цъфнат , а дипладенията както решиш , но зимата при мен трудно оцелява .

# 723
  • София
Аз също бих се радвала на малко винки и седуми, ако има останали.

# 724
  • Пловдив
Хризантемите в градината , имам горчив опит с саксии . Ще се хванат и ще цъфнат , а дипладенията както решиш , но зимата при мен трудно оцелява .

Благодаря, ще пробвам. Тази година ще ми е проба - грешка.
Доста неща засадих ще видим какво ще оцелее. Цяло лято уж чета за отглеждане, ще си покаже напролет.
Спасих една Бугенвилия от хоум макс, до скоро цъфтеше в бяло. Два олеандъра в саксии, които ще прибирам. Един люляк отново в саксия.
Напролет засадих Африкански маргаритки, хванаха се, една на открито. Една в саксия, но не цъфтят. От това, което разбрах, ще трябва да пресадя тази от градината, защото няма да оцелее.
Ще се опитам да запазя и един клематис.

Догодина ще заложа на винки по всички прозорци.

# 725
  • Варна
MarietaYo - благодаря ти за изпратените цветя!:heart:

Аз да ви питам, искам да засадя напролет няколко вида цветя, селски, обикновени Simple Smile) например Космос. Имате ли опит със цветя от семена? Мисля да направя разсад, защото каквото съм опитала директно в градината, не пониква. Само латинките и тагетес ... .
Тези дни от Лидл пак купих луковици, не се сдържах. Миналата година бях купила доста, не всичко поникна, но лалета, нарциси, див лук, мускари ме радваха с цветове. Тези мисля малко по-плитко да засадя, мисля, че част не поникнаха защото са били на дълбоко.
И още един въпрос... искам да купя и засадя две фиданки Сладък /ядлив/ кестен. Търсих и не намерих някой да предлага сега, само стари обяви. Ако срещнете някъде, ще се радвам на координати.

# 726
Някой ползвал ли е такива оградки, добри ли са?

Също да попитам за отзиви ако някой има опит с бели декоративни мраморни камъчета.
Казаха ми че били се цапали и не били удачни.

# 727
Правих разсад, купувах, ръсих и в градината. Имам много мравки и не поливам често. Въпреки това космос, слънчогледи и цинии израстнаха от наръсени семена. Част от разсада умря, и моя, и купения. Някои умряха, пък възкръснаха. Догодина ще ръсна повече семена просто

# 728
Повечето цветя нямат нужда от разсад. Ако не ти се получава има причина, например при мен охлювите изяждат всичко, което покара. Мисля догодина да ръся гранули против охлюви.

Белите камъчета ще са с такъв искрящ цвят първите няколко седмици. Ако после ще те дразни "тъмно"- бялото, по-добре си избери друг цвят. А да не ти казвам какво става като опадат наесен листата и повали малко дъжд Joy

# 729
Аз правя разсад рано рано на циния, тагетис, вербена, флокс, газани и др. Винките и аз много ги харесвам имам 3 в градината и са много добре.

# 730
Ако не държите на белия цвят, много по-евтино излиза фракция от речен камък. И стои по-естествено.
Скрит текст:

# 731
Получих пратката с растения, повечето изглеждат много добре. Само дихондра леко се е свила и бялата вайгела очевидно е пострадала от жега. Къде ще ги слагам - не знам. Така в ниша много ми харесват )). Сибирският дрян не помня да е бил вариегатен, но такъв получих.

# 732
Получих пратката с растения, повечето изглеждат много добре. Само дихондра леко се е свила и бялата вайгела очевидно е пострадала от жега. Къде ще ги слагам - не знам. Така в ниша много ми харесват )). Сибирският дрян не помня да е бил вариегатен, но такъв получих.

Ооо много са хубавички . Тия туи нискостеблени ли са ?

# 733
Здравейте, ние сме сега в Гърция и много си харесах безплодна черница като дърво за сянка. Някой с опит с нея в България , дали ще е верее на по- студено и високо? Нашата вила е на 400 -450 надморска височина.
Или нещо друго да препоръчате за сянка ( място имаме много, с грижите за дървото ще ни е малко зор,  че ходим през уикендите само лятото).

# 734
  • София
😂 Нямам идея какво е безплодна гръцка черница, обаче аз имам в двора две и в близост още черници, които нищо не раждат, но пускат страшно мн издънки и мн ме дразнят. Иначе си саморастат буйно... Не ги знам моите безплодни или мъжки са, но ме ги харесвам изобщо, на пролет и боклук правят...

Общи условия

Активация на акаунт