Какво мислите за добротата в отношенията

• 1 648
  • 34
  •   1
Отговори
"Винаги съм вярвала, че когато някой ти се усмихва, значи е искрен. Че думите „Обичам те“ винаги идват от сърцето. Че хората, които наричаш приятели, винаги ще бъдат до теб. Детското в мен си мислеше, че добротата е достатъчна, за да бъдеш приет. Че ако си искрен, и другите ще бъдат такива с теб.

Животът обаче не е толкова прост.

# 1
  • Melmak
Искреността не е на почит.

За съжаление много хора търсят изгода и лъжат, мажат, защото “интереса клати феса”.

Аз в близки отношения видях много лицемерие от роднина. Докато не лъсна всичко. Аз съм искрена и извън семейството (родното ми) хората са искрени. Все с такива ме среща живота, другите лесно отпадат.

# 2
Добро утро, добре дошли в реалния свят, а не в този, за който се пишат такива "дълбоки" и "проницателни" прози в дневниците на тийнки, които тъкмо ги е зарязало първото гадже.

# 3
За съжаление е така, но все пак се опитвам да не затривам добротата у себе си заради лошотията на другите.За щастие имам привилегията да мога да общувам с когото искам и доста съм изолирала злосторници край себе си.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 21:34 от ДХ3

# 4
  • Out of the Mix
"Винаги съм вярвала, че когато някой ти се усмихва, значи е искрен. Че думите „Обичам те“ винаги идват от сърцето. Че хората, които наричаш приятели, винаги ще бъдат до теб. Детското в мен си мислеше, че добротата е достатъчна, за да бъдеш приет. Че ако си искрен, и другите ще бъдат такива с теб.

Животът обаче не е толкова прост.
Kонстатираш или искаш някакъв диалог да заформим?

Всеки зрял човек, емоционално развит с чувство за самосъхранение прави разлика между искрено и фалшиво.
Ако някой те излъже, а ти по-късно разбереш, по-зле за него, защото е загубил потенциално свестен човек, а ти пък си "обръгнала" и станала по-силна за в бъдеще.
От теб зависи да филтрираш емоциите и хората.
Които ти импонират държиш в близкия си кръг, които не, нямат място в него.

Общуваш, запазва ли се тенденцията и преценката ви един за друг, има ли постоянство, остава познанството и приятелството през годините.
Това важи и в любовните отношения.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 21:27 от Revoker

# 5
Мисля, че ние не можем да променим хората или да диктуваме тяхното поведение. Но можем да направим много със своето. Едно е сигурно - не искам да съм злобен, кофти човек, който търси начин да уязви другите и да ги накара да се чувстват зле. Всички имаме недобри дни, в които не сме най-добрата версия на себе си, но лично аз за себе си гледам да са изключения и да мога да кажа "извинявай", ако се случи.

# 6
  • Далечният изток
Започва като цитат с кавички, но не завършва като цитат. Значи, кавички като се сложат някъде за начало, трябва да се сложат и в края на цитата.
Цитат ли е, мисъл на автора на темата ли е, какво е?
На мен ми звучи като нещо, което впечатлява дете на 13 години, но като за нормален възрастен ми е доста нелепо.
Да бъда ли добър, пък приятелите ми винаги ли ще са до мен, пък да кажа ли на някого, че го обичам... Пффф точно разсъждения на 13-годишен лапешки акъл...

# 7
Аз отдавна се научих че не всеки който ти се усмихва ти е приятел и не всеки, които те хока ти мисли лошото . Същото е с хората които пишат теми и коментират тук . Жалкото е че много хора не разбират че и с усмивка може да се забие нож в гърба.Виждам един красив пример покрай мен .

# 8
Има нещо провокативно отблъскващо в назидателността на темата, пусната от новак. Каква е целта?

# 9
  • Варна
Доброта е едно, инфантилност друго.

# 10
Може да е курсова работа Simple Smile

# 11
От кога в 8-9 клас имат курсови работи?

# 12
Чак 8-9 клас…Имам деветокласник( втори) и подобни неща не му хрумват да ги мисли.

# 13
  • Далечният изток
Мда, незавършен цитат от тема в неизвестен за мен до този момент сайт. Там обаче заглавието е следното, цитирам "Сред усмивките и тишината:Урокъд на разочарованието".
Започва като тук, но е доста по-дълго и все така инфантилно.
Авторът тук се регистрира преди малко, за да пусне половин публикация, копирана от друг сайт?! Ми.... Не знам кво да кажа... Grinning
Ако беше със същото заглавие на темата, щях да съм по-впечатлена. Поне от употребата на пълния член, ако не друго. Grinning

# 14
Е то на момчетата им "идва" малко по-късно, момичетата почват от по-рано. Ние с първото ми гадже си ги пишехме такива драматизми към 10 клас един на друг, като се разделяхме и събирахме по 15 пъти в месеца...

Общи условия

Активация на акаунт