Сложни отношения с мъж

• 14 753
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
Но е факт че в България много малко хора са емоционално интелигентни.Същият този термин "емоционална интелигентност"го писах в друга тема.Майката искаше да праща бащата в съда ,само защото бащата е оставил детето за няколко часа при родителите на новата.И ,аз познавам жена която гледа детето на бившия си мъж ,само и само детето и да има емоционална връзка с братчето си .В много малки случай има любов и разбирателство в такива отношения.Затова нека да не се опитва подобен тип връзки като хубави . Реалността е че любовта винаги изчезва , когато бившият/бившата се обади.Или когато детето ти каже ти не си ми майка/баща.Дори тук последният коментар е показателен ,, новата се е на тресла на милото "Винаги бившият партньор прави мазало не защото ги обича,а защото има изгода бившия да е сам . Да може и с ерген да имаш проблеми но с ерегат проблемите ще са твой , защото ти си ги създал тези проблеми,а не си въвлечена в чужди проблеми и не ставаш черен/черна заради чужди проблеми,за които ти нямаш вина .

По-труден за четене пост не бях чела.... Хубави неща са  граматиката и пунктуацията....
Ако искате ще ви пиша на Английски или Турски

# 166
  • София
Човек или си прави сметката, или обича. Любовта е избор, ако избереш сметката, любовта е излязла през вратата (или по-скоро никога не е влизала).

# 167
  • София
Има си чудесни втори бракове и щастливи деца. Просто трябва връзката да е по-сериозна преди да се въвличат децата.

# 168
  • София
Ще си продължа по тезата за изборите, които правим и работата по отношенията вътре във връзката: да натоварваме половинката с отговорност за поведението на неговите родители не е проява на емоционална интелигентност. Мъжът може да контролира собственото си поведение, но не може да контролира това на родителите си, и да му се вменява отговорност за това не е проява на зрялост. Той очевидно си  познава добре родителите и затова не напира да чести семейни срещи.

...
Лично мен винаги ме е дразнило  експлицитно желание за кандидат-снахата или кандидат-зетя да са "от добро семейство".  Когато чух собствената ми дъщеря да ги изрича тези "вълшебни" думи, вече не помня по какъв повод, направо побяснях, не че съм ѝ показала гнева си по някакъв начин. Нейното собствено семейство "не е добро" - разведени родители, всеки с втори брак, с 1-2 последващи деца - тя обаче като развалена плоча повтаря каквото ѝ набивала баба ѝ (бившата ми свекърва) в главата и хич даже не се усетища да се "погледне в огледалото".  Та родителите на младежа явно ѝ те са били с нагласата, че снахата ще е "от добро семейство" и сега не могат да преборят когнитивния десонанс.

# 169
Има в картинката мъж с успешен бизнес (по думите на авторката), който така и не се е отделил от родителското тяло, а явно не е като да не е имал възможност. Вероятно е нямал кой знае каква сериозна връзка повече от година, или ако е имал, пак се е натрисал на някоя. Не бих започвала връзка с такъв мъж. При положение, че няма пречки, той би трябвало да осигури терен. И вече, ако сам той предложи да се живее заедно, да поеме малко инициатива. Така едната страна все кани, а другата приема от "учтивост".

# 170
Но е факт че в България много малко хора са емоционално интелигентни.Същият този термин "емоционална интелигентност"го писах в друга тема.Майката искаше да праща бащата в съда ,само защото бащата е оставил детето за няколко часа при родителите на новата.И ,аз познавам жена която гледа детето на бившия си мъж ,само и само детето и да има емоционална връзка с братчето си .В много малки случай има любов и разбирателство в такива отношения.Затова нека да не се опитва подобен тип връзки като хубави . Реалността е че любовта винаги изчезва , когато бившият/бившата се обади.Или когато детето ти каже ти не си ми майка/баща.Дори тук последният коментар е показателен ,, новата се е на тресла на милото "Винаги бившият партньор прави мазало не защото ги обича,а защото има изгода бившия да е сам . Да може и с ерген да имаш проблеми но с ерегат проблемите ще са твой , защото ти си ги създал тези проблеми,а не си въвлечена в чужди проблеми и не ставаш черен/черна заради чужди проблеми,за които ти нямаш вина .
Коментирате емоционална интелигентност, но реално много обобщавате.
Има всякакви ситуации. Има ситуации, в които мъжът пък се лепва или много харесва втората си жена и някак толерира новото си семейство повече. В някои случаи това включва и детето от първия брак, в някои случаи, за съжаление, не. Има и много теми с първи жени, които се оплакват от това. А втората си живее кефа и се слуша нейната дума. Въпрос на характери и обстоятелства.

# 171
  • nowhere
Съгласна съм, че е добре връзката да е изградена преди да се запознаят детето и новия партньор, съгласна съм и че авторката е избързала със запознанството. Тя според мен избързва с всичко в тези отношения.

Но също така е вярно, че е трудно да изградиш стабилна връзка, ако имаш дете, преди детето да узнае за нея. Човек с дете не разполага с времето и ресурсите на човек без.

Относно разочарованията, всички нормални хора искат най-доброто за децата си. Само че понякога си мислим, че ги предпазваме, а правим точно обратното.  Важно е да им осигурим дом, храна и любов - да им предадем увереността, че са обичани и ценени безусловно. Всичко останало ми се струва човеци, които си играят на господ. Всеки си има път в живота с всичките му там разочарования, травми, възходи и падения и трябва сам да си го извърви.

# 172
Човек или си прави сметката, или обича. Любовта е избор, ако избереш сметката, любовта е излязла през вратата (или по-скоро никога не е влизала).
Любовта и връзките са две доста различни неща. Хайде да бъдем по-честни и по-реалистични.

# 173
Има всякакви ситуации. Има ситуации, в които мъжът пък се лепва или много харесва втората си жена и някак толерира новото си семейство повече. В някои случаи това включва и детето от първия брак, в някои случаи, за съжаление, не. Има и много теми с първи жени, които се оплакват от това. А втората си живее кефа и се слуша нейната дума. Въпрос на характери и обстоятелства.
За да има втори успешен брак трябва да слуша именно новата жена, а не бившата. Няма първа и втора, а настояща и бивша, която не трябва да й се разрешава да се бърка.

# 174
За да има втори успешен брак трябва да слуша именно новата жена, а не бившата. Няма първа и втора, а настояща и бивша, която не трябва да й се разрешава да се бърка.
Говоря от моя гледна точка и опит и мисля че в повечето случаи самите бивши оставят децата си без бащи . Живеем във времена в които,ако някое дете е ощетено по някакъв начин ,винаги нещата опират до съд .И , който ми каже че втората си живее като кралица не вярвам в това .Говорите за емоционална интелигентност,ама какво интелигентно има в това, когато не ти се е получило с един мъж ,той продължи на пред и да беснееш срещу новата която даже не познаваш като човек.При условие че бащата си гледа детето,търси го , бившата хем не го иска, хем и е съсипал живота,ама беснее , срещу него и новата, която е такава и онакава.
Пак казвам,покрай мен от моя опит нещата са такива.Пред хората правиш бившият най черен че не търси детето,ама няма да си признае че тя самата не пуска детето, използва детето като му вменява ,колко лош е таткото и как той не обича мама , заради него.
Но това е друга тема не е по темата на авторката,ама все пак дано и помогне да разбере че нещата не са като в турски сериал в реалния живот.Да си търси разведен с деца които са в нейната категория .

# 175
Съгласна с последния пост, но тук емоционално неинтелигентният е този, който е останал сам и завижда на бившия за щастието му и затова, че е продължил въпреки, че има дете. А такава дето не пуска детето на баща му може само да направи услуга на новата жена, но тя си знае. Grinning

# 176

По-труден за четене пост не бях чела.... Хубави неща са  граматиката и пунктуацията....
Ако искате ще ви пиша на Английски или Турски

В този форум се пише на български и не е лошо първо него да усвоиш 😉

# 177
Напълно разбираемо е.
Любовта си е любов, но да си чак толкова влюбен, че да си докараш проблеми, които не са твои - ами сам си виновен.
Или дори да не е проблем, а ангажимент, пак сам си си виновен.
Много романтично се гледа на нещата.
Да не се иска сериозна връзка с жена с дете в никакъв случай не е емоционално неинтелигентно, а с явно виждане за нещата. Човекът си прави сметката, и не ке получават сметките на авторката за "нас".
Ами ако оставяше тя да прави сметка за неговия живот, то нямаше са е много умен.
Нищо, че щеше да е емоционално интелигентен и щастлив.
По-добре умен.
Всички разбрахме, че имаш син. Престани да плюеш по жените с деца, които искат да имат нормален живот с нов мъж.

# 178
  • nowhere
Напълно разбираемо е.
Любовта си е любов, но да си чак толкова влюбен, че да си докараш проблеми, които не са твои - ами сам си виновен.
Да не се иска сериозна връзка с жена с дете в никакъв случай не е емоционално неинтелигентно, а с явно виждане за нещата. Човекът си прави сметката, и не ке получават сметките на авторката за "нас".
Ами ако оставяше тя да прави сметка за неговия живот, то нямаше са е много умен.
По-добре умен.

Явно всеки си има свое разбиране за понятието 'умен'. За мен умният човек е  широкоскроен, вижда по-далеч от носа си и осъзнава, че животът не е черно-бял.

Глупакът е този, който си прави дребни сметки,  гледа да не се мине и смята, че няма капацитет да обича деца, които не носят скъпоценните му гени.

И когато съм била сама и без деца, винаги бих предпочела интелигентен мъж с деца пред простак без. Някак по-важно ми се струва какъв е човекът и дали си пасваме, а не дали има деца. Достатъчно примери за токсични връзки има на хора без този така страшен товар.

# 179
Скрит текст:
Напълно разбираемо е.
По-добре умен.

Явно всеки си има свое разбиране за понятието 'умен'. За мен умният човек е  широкоскроен, вижда по-далеч от носа си и осъзнава, че животът не е черно-бял.

Глупакът е този, който си прави дребни сметки,  гледа да не се мине и смята, че няма капацитет да обича деца, които не носят скъпоценните му гени.

Скрит текст:
И когато съм била сама и без деца, винаги бих предпочела интелигентен мъж с деца пред простак без. Някак по-важно ми се струва какъв е човекът и дали си пасваме, а не дали има деца. Достатъчно примери за токсични връзки има на хора без този така страшен товар.
Това не са дребни сметки. А доста сериозно финансово и емоционално обвързване.

И сме нормално устроени така, че точно нашите гени са ни скъпоценни, а не на Петко, който не иска да си гледа децата, или на Ганка, която е развей прах.

Никаква глупост не е това.

Общи условия

Активация на акаунт