Метална тенджера в хладилника

• 1 262
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Имам въпрос, надявам се да не ми се смеете! Ок ли е да прибера сготвеното ядене в метална тенджера (не знам точно какъв е металът) директно в хладилника? Става въпрос за след като изстине яденето.

# 1
ОК е, защо да не е? Едва ли е алуминиева тенджера, от инокс трябва да е.

# 2
  • София
Ох. Добре, мерси. Да, мисля, че е иноксова. Не знам. Майка ми винаги оставяше тенджерите с ядене на закрития балкон в зимните месеци, а, ако прибираше в хладилника, пресипваше в други съдове. Може да е било, за да е по-компактно. Но вече я няма, за да я попитам, за съжаление.

# 3
  • FRANCE
Жалко че никой от домочадието не мисли като теб. Тъпчат ми тенджери, тигани, тави на пъзел в хладилника. За мой най-голям ужас. И още по-любимо ми ако си вземат микропарчето останала храна и зарязват съда в хладилника.

А за протокола , няма проблем стига да имаш място в хладилника.

# 4
ММ непрекъснато ме критикува като навра нещо метално в хладилника, особено по-голям съд. Харчело се повече енергия.

# 5
ММ непрекъснато ме критикува като навра нещо метално в хладилника, особено по-голям съд. Харчело се повече енергия.

Физически е вярно, но практически  разликата не е толкова голяма, че да си струва неудобствата да прехвърляш в друг съд, после да миеш два съда и прочее.

# 6
  • Банско
Не мисля, че трябва да се прехвърлят непрекъснато храните, но ако е останало малко е редно да се премести храната в по малко заемащ място съд.  А за металните съдове не виждам проблем, освен ако не са много обемни и не заемат ужасно много място.

# 7
При мен поне металната тенджера е обемна, защото в нея има голям обем супа. И не виждам как ще прехвърля тази супа в съд с малък обем Wink

# 8
  • Велико Търново
А защо не се прибира топла храна в хладилник?

# 9
  • FRANCE
По скромните ми познания, хладилника трябва да отдели много енергия за да я охлади . На манджата и тенджерата нищо не им става.

# 10
  • Mediterraneo
Никой не говори за топла храна.

# 11
  • София
При мен поне металната тенджера е обемна, защото в нея има голям обем супа. И не виждам как ще прехвърля тази супа в съд с малък обем Wink
Тя си го написа жената, че е ако е останало малко от някое ядене, не е като да е трудно за разбиране.
Прибираме си с все съдовете в хладилника ние, но обикновено не остава.

# 12
  • Mediterraneo
Мразя тенджери и тави в хладилника, никога не влизат такива. Имам всякакви стъклени кутии с капаци, така съхранявам всичко. Дори и супа.

# 13
  • Майничка
Супата за хладилника пресипвам в буркани, имам за 1, 2 и 3 порции. Манджите - в кутии. Мразя да прибирам съд с по-голям обем, отколкото е съдържанието му.

Общи условия

Активация на акаунт