"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 466
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Алекс не го понасят според мен заради характера му - да нарежда, да критикува, студен, скучен, без чувство за хумор. Такива роднини се приемат и изтрайват от немай къде. И с тоя немски е като гестаповец. Но може и друго да изскочи.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 11:31 от araselia

# 616
Останах с впечатлението, че вярността е проблемна тема отношенията между Вяра и Алекс.

# 617
  • гр.София
Този епизод беше добър.
Но ме заболя сърцето като видях резиденцията Перла в пламъци Smiley.
Сцената между Люба и Надя на партито беше особено зловеща.

Предполагам ,може да е коментирано назад,но аз не срещнах - беше ми интересно откъде е музиката в началото на сериите,има специфичен фолклорен мотив.
Това е песента  Unlucky .Групата е Kan Wakan  на българина Георги Линев,който от години живее и работи в САЩ.
https://youtu.be/ENyhJZi-en4?feature=shared

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 14:12 от blanc

# 618
Най добрият епизод !! Радина колкото и да не ми е приятна като човек не мога да си изкривя душата че е много добра актриса . Нейният образ за сега ми е без забележка . Иван Бърнев беше жесток също . Според мен Никола също е замесен по някакъв начин в убийството на Стефан . Колко беше спокоен когато видя пожара . Теодора ми е разочарование на моменти доста преиграва .

# 619
Споделям мнението, че начина, по който Никола гледаше пожара, според мен говори, че той го направи.
За мен най вероятния убиец на Стефан си остава София, много ми е съмнителна, теорията за децата ми е прекалена, поне  на мен.
Мъжа й ,бащата на момичетата за мен е убит от любовника, а сега тя е убила Стефан, според мен е знаела много добре за  това, че се е забъркал  в лоши схеми, накрая ще го узкарат така, че все едно е защитила внучките си- на принципа има човек има проблем, няма човек няма проблем.

# 620
И аз мисля, че Никола запали пожара, защото видя, че Надя няма намерение да го направи съдружник, а Люба си врътна дупето и също не смята да има нещо сериозно с него.

# 621
  • София
И аз мисля, че Никола подпали пожара, което показва много лош характер. Молеше за пари, толкова се беше вживял за работата. Ресторанта, та ресторанта и само няколко часа по-късно сякаш дявола се всели в него и го подпали. Визирам онзи самодоволен и злобничък поглед от колата. Само заради Надя и Люба. От реваншизъм.

Иначе за убийците на Стефан.
След епизод 1 бях за Вяра или София. 60 на 40 за Вяра. Нямаше деца все още и нормално.
Но след епизод 4, т.е. 3 епизода по-късно:
1. Дечурлигата 45%
2. София 35%
3. Вяра 20%

И за децата, не го слагам толкова заради намеците към тях в два поредни епизода, ами защото най-вероятно Христо е бил убит от дъщерите си или от някоя от тях (не ми се вярва да е София, а и тя май имаша реплика, как ако Борис не бил умрял, тя щяла да го убие или нещо такова беше) и заради това търся някаква символика.
За мен целия сериал ще олекне много и ще се получи класически 'антиклаймъкс' ако се окаже, че Димо е убил Борис. Основната идея за мен е да видим как по различни стечения на обстоятелствата, живота превръща в убийци една майка и нейните дъщери. Те, семейството. Те, без мъжете и само Те, вълните знаят тайните...

# 622
Никола е подпалил ресторанта, защото каза, че си е дал всички спестявания. Определено след 4 епизод стана по- интересно.

# 623
  • somewhere near the sea
Гледах едно интервю по БНТ с Вергов относно сериала. Любенов изстреля: "София ли ги нагласи всички до един?" Вергов се ококори, много се стъписа. Любенов продължи да го притиска: "Нали беше майката, нали!" Вергов повдигна многозначително рамене и каза: "Времето се затопля" Не знам сценка ли беше между тях, но Вергов наистина се стресна от този пряк въпрос.

# 624
Гледах едно интервю по БНТ с Вергов относно сериала. Любенов изстреля: "София ли ги нагласи всички до един?" Вергов се ококори, много се стъписа. Любенов продължи да го притиска: "Нали беше майката, нали!" Вергов повдигна многозначително рамене и каза: "Времето се затопля" Не знам сценка ли беше между тях, но Вергов наистина се стресна от този пряк въпрос.
Може и наистина да е София . Но вече не изключвам и Никола . Беше ми подозрително странен .

# 625
Е, няма ли да е прекалено лесно да е София? Хич ме няма по загадките, но тя ми е на първо място. Филмът, ми се струва, търси нещо по-неочеизваждащо.

# 626
Diavolo, само да уточня, че Никола беше на мотор.

Иначе толкова по-добър епизод от другите. Зачудих се защо - еми нямаше ги тези странни супер накъсани флашбекове като в предишните, от които нищо не се разбираше, придружени от странно жужене. То и в този имаше, ясно е, че е замислено да е така във филма, но кадрите бяха по-дълги и разбираеми, съответно и от полза.

# 627
Гледам Койна във 130 минути, ами красива жена, със самочувствие с покритие естествено.

# 628
Доколкото си спомням от интервю на Неда Морфова, тя е режисирала първите 3 епизода, а Петър Крумов останалите три. Или обратното.  Факт е, че режисьорът на епизод 4 е различен от този на първите 3 епизода..

# 629
  • ту тук, ту там
Кой сега е Борис?
Снощи не гледах, но ви изчетох. Още се чудя и кой е Любо. Някой може ли да каже кои са Борис и Любо?

Общи условия

Активация на акаунт