Психолози, психотерапевти, психиатри

• 4 250
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
С риск да засегна доста познати, които се обучават при Мадлен Алгафари, ще кажа следното: тази школа бълва единствено посредствени кадри, тъй като е „масова” такава. Това ще рече следното: отдавна е разработена на територията ни като перфектен бизнес модел; приемат всякакви хора — изискванията са абсолютно нулеви. Няма изискване за предходен бакалавър, за магистратура, за нищо. Куцо, кьораво, сакато, нестабилно, ограничено и какво ли още не се обучава именно там поради леснотията, та после да се бие в гърдите, че е „психо-нещо си”. Не е случайно, че преди години школовката в България беше заплашена от съответните европейски органи и организации, че ще бъде с принудителна преустановена дейност поради множество пропуски в етичен и обучителен план. Това място бълва не само неграмотници, но опасни за себе си и за околните „професионалисти”.

Впечатленията на lilique са напълно адекватни спрямо общата картина — от това, което виждам, мога да потвърдя, че процесът на „обучение” е меко казано нелеп. Стимулират се „експерименти” с вещества (понеже всичко там е „психотелесно”, да не си помислите друго). Обучаващите се са като неконтролируеми животински маси, които не могат да овладеят (отново) „психотелесния” си нагон. Множеството от приетите не познават емоционалната интелигентност като конструкт извън лаладжийството на Мадлен и дъщеря ѝ. Емпатията е далечно, но рекламно-описателно и абстрактно понятие.

Нивото е ниско и определено бягайте надалеч!

# 31
Търся препоръка за добър психолог в Пловдив за тийнейджър с ниска самооценка и затруднения в общуването.

Дали са имената на Надежда Станоева, Ирина Бойкинова и Таня Ралева на хората, но аз обещах, че препоръките и насоките, които ще получа тук са най-добрият ориентир.

Моля за мнение за тях или за друго име.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:42 от djasra

# 32
Здравейте имам нужда от помощт имам прекрасно  момче на 10 години с диагноза аутизъм напоследък има много кризи като например плач, пищене, хвърля се н земята и се опитва да се самонарани ако може да ми препоръчате добър психиатър. Бяхме при до. Чумпалова в Плевен изписани сперидан но никакъв ефект даже май зачестих дотогава. Кризите. Моля ако някой може да ни носочи към добър психиатър. Благодаря предварително.

# 33
Някой да е запознат с Elite Mentorship Forum в Бг? Интересува ме цената, никъде не я откривам.

# 34
  • Свети Влас
Цената за участие в програмата Elite Mentorship Forum (EMF) България не е посочена директно на официалния сайт. Вместо това, те предлагат безплатна 30-минутна консултация, по време на която можеш да научиш повече за програмата, включително и финансовите условия.
Видях, че има дата за 25.07 в сайта им.
Скрит текст:
Скрит текст:
Структура на програмата
Фаза 1: Основи и преосмисляне

Управление на реалността

Богатство и изобилие

Овладяване на емоциите и взаимоотношенията

Фаза 2: Цел и посока

Силна концентрация

Автентичност

Преосмисляне на целите

Фаза 3: Взаимоотношение с живота

Психологическа дисекция

Новото ви Аз

Пътят на душата и личното наследство

👥 Какво включва участието
13 модула с видео съдържание от Питър Сейдж

Работна тетрадка с практически задачи

Личен партньор (бъди) за седмични 1:1 срещи

Групови колове с въпроси и отговори

Доживотен достъп до материалите и общността

📌 Всички участници получават пълния пакет — няма "базово" или "премиум" ниво.
В програмата Elite Mentorship Forum (EMF) България практическите задачи са създадени така, че да превърнат теорията в реална трансформация. Те са част от работната тетрадка и се прилагат след всеки модул, за да затвърдят наученото чрез действие.

✍️ Примери за практически задачи
Огледално упражнение – анализ на собствените мисли и реакции чрез водени въпроси, за да се разкрият несъзнателни модели.

Дефиниране на лични убеждения – идентифициране и пренаписване на ограничаващи вярвания, особено свързани с пари, успех и взаимоотношения.

Емоционално обезвреждане – техники за моментално справяне с негативни емоции и преобразуване на „емоционални бутони“.

Поставяне на цели по нов модел – създаване на цели, базирани на вътрешна автентичност, а не външни очаквания.

Работа с „множествената личност“ – упражнение за разпознаване на вътрешни конфликти и хармонизиране на различни аспекти от личността.

Психологическа дисекция – разбиране на причините зад повтарящи се поведения и създаване на нови стратегии за действие.

Създаване на лично наследство – формулиране на мисия и визия за живота, която надхвърля индивидуалните цели.

📌 Всички задачи са съпроводени с инструкции, примери и подкрепа от личния бъди и групата. Целта е не просто да мислиш различно, а да живееш различно.

# 35
Здравейте, моля препоръчайте ми психолог, който се занимава с травми от детството при мъже. С приятеля ми имаме много проблеми покрай семейството му. Той има доста травми от майка си, но най-голямата му е, че тя цял живот го е подтискала, командвала и не е уважавала мнението му. Когато се появих аз и започнахме да ставаме по-близки и да градим собствени планове (заедно сме от 5 години) започнаха проблеми с това, че те го обсебват, искат да знаят всяка секунда от живота му, да им е на разположение постоянно и т.н. До един момент той се стараеше с каквото съм имала проблем да го разреши, докато в някакъв момент майка му успя да го убеди, че аз съм напълно и изцяло виновна и грешна. Разбрах, че и е споделял много наши лични неща, спорове и т.н., които не се казват на родители и каквито аз съм крила от моите. Тя е доста опитен манипулатор, вменява му чувство за вина, използва сълзите си за оръжие и ако не стане на нейното вдига страшни скандали. Приятеля ми се съгласи да посещава психолог, неохотно, защото според него той сам може да се справи с проблема, но вече 5г. няма подобрение. В момента живеем в София, така че психолога трябва или да е позициониран в София или да работи онлайн. Благодаря предварително!

# 36
  • Sofia
Здравейте имам нужда от помощт имам прекрасно  момче на 10 години с диагноза аутизъм напоследък има много кризи като например плач, пищене, хвърля се н земята и се опитва да се самонарани ако може да ми препоръчате добър психиатър. Бяхме при до. Чумпалова в Плевен изписани сперидан но никакъв ефект даже май зачестих дотогава. Кризите. Моля ако някой може да ни носочи към добър психиатър. Благодаря предварително.
Брат ми на 43 г. миналият месец падна и получи хематом на главата, оперираха го спешно, но междувременно е имал и епилептични гърчове.
Дъщеря ми е говорила с психиатър за него и състоянието му. Това му е било 6-ти припадък, единият път си е гълтал и езика и това от миналия октомври до сега.
Та психиатъра е казал, че е възможно, следствие на лека форма на аутизъм да е отключил епилепсията.
В момента е болнични и е при нас. Четох доста за аутизма. Изключихме глутена от храната и млечните. Пие ГАБА, милгама Ен, селен с В6. Трябва да намеря комбинация успешна с молибден и йод да включва. Тревожността предвид, че сега ще трябва да слагаме титаниева мрежа на главата, като че ли намаля и не го приема толкова трагично.
В последствие като излекуваме главата ще видим какво да направим за да посети психиатър. За сега, за да не получава епилептични пристъпи и да не припада му изписаха Депакин.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 22:04 от Ani Ka

# 37
Здравейте,бихте ли ми препоръчали добър психолог в София?Искам да си поговоря с някой ,за лични проблеми,предпочитам лична среща.И дали мога да си ползвам Допълнителен здравен фонд да ми признаят разходи?

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 20:39 от chao

# 38
Здравейте, препоръчаха ми Георги Антонов за семейна терапия при проблеми във връзката. Някой има ли мнение за него, ако го е посещавал?

# 39
Здравейте бихте ли ми препоръчали добър психиатър във Враца и добър психолог.
За психолог доста добри мнения четох за  Виолина Славков,някой ако има мнение ще съм благодарна.
При мен проблема е след раздяла ...не мога да преживея тази раздяла и мисля,че имам нужда от помощ ,антидепресанти + терапия...В момента съм на Деанскит (само го започнах) ,именно уж,за да не ходя по психиатри,психолози,врачки и т.н ,но не се получава. За жалост съм развила много сериозна зависимост към човека,който вече не е до мен и от тук ето я депресията на лице съпроводена с тревожност и безпокойство.
А иначе някой споменава плюсове от Chatgpt , аз от както съм съм се  разделила всеки ден споделям с него и на някой смешно може да им прозвучи,но ако не е той с анализите и съветите,който са право в целта ,да съм рухнала още повече.

# 40
И на мен Chatgpt много ми помага за проблеми и чуденки, които съм имала и не са били изчистени докато съм ходила на психолог.

# 41
 Chatgpt е един много добър инструмент за самопомощ и аз го ползвам макар и рядко за някои проблеми, предимно свързани с някои симптоми около перименопаузата. Но се справя добре и за психологични консултации. Но най-доброто, което на мен навремето ми помогна е много четене на литература по тема личностно развитие и самопомощ. Изчела съм сигурно десетки хиляди страници, в момента чета много интересна книга "Отсъстващи бащи, изгубени синове. По следите на изгубената мъжка идентичност" на Ги Корно. Отглеждам син и ми е много ценна по темата мъже и мъжка идентичност. Та моя съвет е търсете помощ, но и четете.

# 42
Имайте едно наум, ако опитвате да лекувате психиатрични проблеми с ИИ. Вече има описани случаи на ‘AI psychosis’.

"the inability for chatbots to reliably parse fact from delusion is likely the cause of their penchant for sycophancy, or their predilection to be agreeable and supportive toward users, even when users are prompting the bot with objective nonsense."

https://www.psychologytoday.com/us/blog/urban-survival/202507/th … m-of-ai-psychosis

https://www.nytimes.com/2025/08/26/technology/chatgpt-openai-sui … 0d&smid=url-share

https://futurism.com/stanford-therapist-chatbots-encouraging-delusions

https://www.nytimes.com/2025/06/13/technology/chatgpt-ai-chatbot … D5&smid=url-share

# 43
  • Свети Влас

🍀
Скрит текст:
БЕЗПЛАТЕН ОНЛАЙН УЕБИНАР

✨"РАБОТА С ТРЕВОЖНО-ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"✨

🫴 19 септември (Петък) 19.00 часа

Анотация:

➡️Психодиагностична и психотерапевтична ценност.

➡️Разбирате основните задачи на терапевта при работа с тревожно-паническо разстройство.

➡️Основни принципи на психотерапевтичния подход при работа с тревожно-паническо разстройство.

➡️Основните разлики между паническа атака и тревожно паническо разстройство.

➡️Три подвида на тревожно-паническо разстройство.

➡️Осъзнавате подводните камъни при работа с тревожно-паническо разстройство.

➡️Получавате възможност да повишите своята професионална квалификация.

➡️ Научавате се да построявате ефективен терапевтичен процес.

➡️Ще разберете, как да преминете през сертифицирано обучение, към Институт за продължаващо професионално развитие по психология, психотерапия и приложни науки-България, при работа с тревожно-паническо разстройство, паник атаки и терапия.

🖥️ФОРМА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdWzHABu3tffKNKi…/viewform…

ОЧАКВАМЕ ВИ!
Може на някои да му е полезен този уебинар.

# 44
  • София
Здравейте, моля да ме насочите към добър специалист за лечение на зависимост от хазарт! За София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт