Психолози, психотерапевти, психиатри

• 7 150
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Не зная дали има смисъл да споделя, а и колкото пъти да имам силна необходимост от професионална помощ, не мога повече да се доверя на професионалист и на когото и да е било. Някой беше споделил в предишната тема, че да попаднеш на некачествен терапевт..може да нанесе още повече вреди и щети. Така е! Когато за първи път потърсих помощ, бях едва на 17 и я потърсих именно в неорайхианската школа, при самата Мадлен Алгафари..при ходене почти около 6, 7 години..дори не мога да нарека и терапия..а след това прехвърляне при нейни колеги от същата школа..щети са толкова големи, че не желая да чуя повече за психолог, терапевт. Няма и закони, а и да има, добре си пазят гърбовете. Както и до ден днешен такива хора си практикуват необезпокоявано, а потърпевшите съм сигурна, че са много повече, отколкото обратното. А и в момента всеки втори завършва психология, защото е модерно..но колко изобщо имат житейския опит, могат да работят в дълбочина, да вникват истински в проблема. Да са Човеци, а не как да печелят като на конвой. Не зная какво бъдеще ни очаква..но и по мои наблюдения, колкото и да не ми се иска да го кажа, GPT е много по - емпатиен от човек в днешно време..

Бихте ли споделили какви са щетите и успял ли е някой, не от школата, да помогне след това? Все по-често чувам това за нео-райхианската школа и направо е плашещо. Аз също ходя при дама от тази школа, уж съм доволна от нея, въпреки, че напоследък става по-осъждаща...Била съм при Даракчиев, не бях доволна въоще, ретравмира ме и не пое отговорност след това, нито се извини. От други хора също съм чувала, че са имали при не един, а при двама от техните терапевти, негативни преживявания, където отношението е било осъздащо, без емпатия, критично към защитите на клиента и подигравателно, че клиента е имал тези защитити..а то детето си ги изгражда тези защити, за да оцелее в семейството.  На мен също са ми говорили с подигравателен и засрамващ тон, не един или двама български терапевти. В БГ, за съжаление, всичко е каквото е и нивото на държавата, дори и в терапевтичните среди...тъжна картинка...

# 76
Не генерализирайте така.....каквато държавата....
Има невероятни терапевти,не търпете никого с подривно отношение към вас!

# 77
Моята терапевтка е изключително търпелива и емпатична. Друг е въпросът че понякога дост ме насочва към някакъв житейски избор, или ме спира да направя друг, което на мен не ми допада

# 78
Моята терапевтка е изключително търпелива и емпатична. Друг е въпросът че понякога дост ме насочва към някакъв житейски избор, или ме спира да направя друг, което на мен не ми допада

не би трябвало да го прави...говорете с нея..

# 79
да, знам, ще и обърна внимание Wink

# 80
Здравейте търся добър психолог във Варна.
Спряла съм се на Галина Василева. Някой има ли мнение относно консултациите с нея ?
Темите са следните:
- родител със зависимост ( семейна динамика)
- тревожен тип на привързаност, идеализиране
- сексуална травма.

Благодаря на всички за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт