Отговори
# 60
Вмъквам се набързо, защото "малката" има температура и се наглеждаме и попипваме по челото!

Мамчета, имам едно предложение. Видях, че октомврийки 2005 са си направили сайт и много ми хареса като идея.
Вие какво мислите?

# 61
  • Варна
Ние още не сме яли нищо освен мляко. Смятам тази събота да започнем захранване ( струва ми се , че 5 1/2 мес е достойна възраст за начало). А и майка ми ще ни е на гости , тя все вметва , че трябвало да пие сокчета , да яде пюренца , ама нали аз си знам. За тези на Ганчев обаче съм чувала , че имат захар и сол , някои имат и лук , някои имат сметана??? и изобщо май не са възможно най-добре съобразени . Струва ми се , че от тези , които се продават , най-добре са на Hipp. Мислех си да започна с ранни моркови . Какво смятате по въпроса?

# 62
  • София
Здравейте
Честито на моторизираните  car003 newsm01! Леко и приятно шофиране. И на хубави места да се возите! Hug
Клеопатра, шшшт да не чуят родителските тела за мерките, че ще ме линчуват, че сте по- тежки от нас newsm43. Ние вървим хем по дълги- хем по- леки Embarassed. Уморих го от глад, ей.
Мира, много сладък Калоянчо Hug.
Някой каза Рено, ние миналата година взехме Лагуна. Супер удобна е и широка.
Харт, не всички на Ганчев са със мляко, но имат много зеленчуци в тях . Не стават за първоначално захранване. А имаше и диетични т.е без никакви добавки, но не помня марката newsm78. Нещо с "А" беше, но не "Ам Ам". Аз съм на Хип. Опитах с домашно приготвено от дом картофи, но го отказа Cry.
Коте, а в млечната кухня с мляко ли ги правят?

# 63
  • София
Лови, до колкото знам млечната кухня се приготвя с АМ, но не съм много сигурна дали не слагат и сухо мляко.
Харт, ами аз от самото начало започнах с Ганчев и Гербер. Давах пюрета, съобразени с възрастта. Бебчо ги прие добре, няма нежелани реакции и така продължавам да ги давам.  Както Лови е писала, не всички пюрета на Ганчев съдържат сухо мляко, но като цяло има. Пише, че не съдържат глутен. В плодовите има модифицирано нишесте.  Аз давам тези за след 4-ти месец. Сега погледнах, на пюрета на Гербер пише, че съдържат млечен протеин.  Rolling Eyes В съдържанието е посочено масло. Значи и масло вече е опитал  newsm78

# 64
  • София
 Привет, мами, от Боряна, която внимава дали няма да допусна правописна грешка (седнала в мен, гледа клавиатурата и умира от любопитство какво точно става )
 В последните минути, нооо
Честит рожден ден, Неса!
Честито на моторизираните!
и....да се похвалим и ние със зъбче!

а аз се чудя защо вампирясвахме.... И тази вечер сън ни не стига, а татето заплаши, че викне ли - той се изнася. Аз се боря да я укротя, ама да видим!
ЧАО, ЧЕ ПОЩРЪКЛЯ

# 65
Lovi, на мен ми казаха, че приготвят с цитирам -  "мляко за деца, в кутии по 2 кг мисля на Нестле" . Проблема с АМ е, че не може да се вари.
На Хип има едни Свежи зеленчуци, направо не смогвам да греба с лъжицата и да давам..Тиква с картоф е също на почит

# 66
  • София
Pats, браво на Боби! Пожелавам ви бели и здрави зъбки!  newsm47
Лека нощ от мен! newsm46

# 67
  • Варна
Pats , честито ви зъбче! И другите да излизат с по-малко зор. На мен ми казаха , че трябвало да му взема за първото зъбче нещо бяло , че да са бели зъбките.Ей , откакто родих станах от суеверна по-суеверна. И утре ще е изкипрен в бял анцуг.
Хайде лека че утре пак ще сме на линия най-късно в 7:30 smile3507

# 68
  • Откъм Варната
....Мамчета, имам едно предложение. Видях, че октомврийки 2005 са си направили сайт и много ми хареса като идея.
Вие какво мислите?

Аз мисля това http://oktomvrijki2006.hit.bg/indeks.htm ама за сега толкова, че по нататък почти незнам как, ако някои знае как става да подсказва

# 69
Кали Ма,аз отбирам нещо(абсолютно малко) ot Front Page,та може и да сглобим нещо като ми минат изпитите.Само 4е татито ще трябва да помага.После ще го питам как да го виснеме в нета.Ако има други по светнати да не се скатават Mr. Green

# 70
  • Откъм Варната
Мамите поетеси бързо да ни спретнат едно стихотворение за главната страничка

# 71
Сега се сетих,4е не мога да съм много от полза,защото съм на латиница,а с кирилизаорите има грешки.Ама мога да давам идей Mr. Green.... ако се сетя.

# 72
Добро утро от една недоспала мама  Hug

Тази нощ Калоян си спинкаше сладко и щях да се наспя, ама така ме болеше стомаха, 100 пъти ставах като сомнабул да ходя докухнята и да пия сода.  Sick Добре, че вече не ме боли. Повече няма да ям ядки  Naughty Вчера изядох един Лайън макс или нещо такова беше, та ми се разгони фамилията.
Харт, като гледам какво пишат другите, опитай първо с други марки. Аз реших, че всички зел. пюрета са също толкова безвкусни като на Ганчев и не пробвах. Пък и наистина е трудно да намериш от едив или два зеленчука на Ганчев. Едни гювечи са забъркани  ooooh!
Иначе ето някои идеи за пюренца, ако стигнете до домашни:
картоф - Сваряваш нарязания на кубчета картоф в малко вода, колкото да покрива. После заедно с водата пасираш. Аз добавям щипка сол, щипка захар и масло на върха на ножа (това на всички пюрета).
картоф + морков - Първо слагам моркова да се посвари и омекне. След това картофа.
Картоф + морков + печена чушка - Това не го харесахме. ще пробвам с пресни чушки, само да видя на пазара.
Картоф + спанак - Спанака го кисна поне 24 часа във вода преди това и стои задължително в хладилника. Преди да го сложа при картофа, го попарвам с гореща вода.
Ориз + морков + ябълка
Ориз + морков + тиквички Тиквичките изкисвам от предната нощ в солена вода, която после изхвърлям и ги беля предварително, де. Оризът също го слагам след като омекнат зеленчуците. Пюретата с ориз много му харесват.
Забравих да кажа, че преди да му дам да хапва, разреждам с АМ (или с кърма ако имаш).
Приготвям пюрета за три дни напред. Двете слагам в бурканчета на Ганчев и още горещи ги затварям, те вакумират и после хоп в хладилника за следващите два дни.  Wink

Идеята за страничката много ми харесва. Ама нищо не разбирам от тези работи, а така ми се иска да си включа в правенето  newsm78
Ето какво стихче измъдрих  Blush
През октомври нашата мечна се сбъдна,
Бебче сладко в приказка живта ни превърна.
Често мами ходят уморени, недоспали, криви,
Но щом очичките замени зърнат, те са най-щастливи.

Хайде до после, че мрънкаме...

# 73
Sleepy, защо слагаш подправки, като сол в пюрето?Аз до колкото знам до годината не се слага, но ме извини ако бъркам.Аз лично мисля да не слагам сол, а и захар не слагах във водата, когато беше по-малък.

# 74
  • Варна
Добро утро на всички!
Моето съкровище-чудовище  днес реши да се наспи в 6 и беше готов за игра . И така до 7 , когато яде и заспа . Ама моят сън вече хич го нямаше никакъв. И сега целият ден ще ми е един сънлив и крив.
Sleely много благодаря за рецептите. Ние скоро ще започваме захранването и аз приемам всякакви идеи . Значи в хладилник държиш 3 дни мах? А някои слага ли във фризер ? На мен много не ми харесва идеята,но една приятелка така правела , особено с месните пюренца(те са вече на 10 месеца). За сол и захар - и аз знам , че не трябва да се слагат. Обикновено няма нужда от допълнително овкусяване , а и не е добре детето да се товари със сол.
Гледате ли Бон Апети? Днес пак ще говорят за бебешкото хранене и ще има рецептички  chef
Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт