Профилактика на психиката

• 531
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
Напоследък се замислям все повече за това колко ценно е психичното здраве.
Иска ми се да обменим опит и да си вземем една от друга идеи за опазване на психичното ни здраве и предпазване от бърнаут.
Аз лично обичам да оставам сама за няколко дни, без да говоря, без да водя диалози...уви, рядко успявам да си позволя този лукс.
Вие как зареждате батериите?

# 1
Аз също много бързо се изморявам да бъда сред хора и да общувам. Голям интроверт съм.

Обикновено помага да съм сама и на тъмно, поне няколко часа. Когато искам да се рестартирам, правя йога и поне 20-30 минути медитация. Пеещи тибетски купи също ме успокояват

# 2
Най-добре ми действа добрата почивка - някъде на море или планина, по възможност сам, телефона се ползва само за слушане на музика. Когато нямам възможност - слушане на музика, приложение за медитация и целият ден само по пижама:relaxed:

# 3
Зареждам батериите най-добре като съм сред  природата.  Почивка на море в уединено място ми е любимо. Когато не мога да си позволя почивка  ходя на йога, разходки в гората , паркове и масаж.

# 4
Зареждам батериите най-добре като съм сред  природата.  Почивка на море в уединено място ми е любимо. Когато не мога да си позволя почивка  ходя на йога, разходки в гората , паркове и масаж.
Да. Аз се уединявам сред природата, обичам и да нося книга и да чета. Често си правя такива бягства. Но най-вече се чувствам добре в ЦЪРКВАТА. Не мога да го опиша, но каквото и да ми се случва, се изпълвам с надежда след молитва.

# 5
На мен неделните литургии ми действат много прочистващо и приземяващо. Напоследък като остана сама в тишина и спокойствие също ми помага да прочистя умът си, мислите и от там душата.

# 6
На мен неделните литургии ми действат много прочистващо и приземяващо. Напоследък като остана сама в тишина и спокойствие също ми помага да прочистя умът си, мислите и от там душата.
Да. Уникално е чувството, особено ако можеш след литургия да се усамотиш и да прекараш деня в мълчание.

# 7
Редовен спорт, добър сън, активен социален живот.

За мен това са някои от основните неща. Особено частта със социализацията - приятели, семейство, за тях трябва да намираме време редовно. Не познавам човек, който да живее изолирано и да е стабилен психически. Няма лошо в йогата, медитацията и тибетските купи... Simple Smile Но да не забравяме, че човекът преди всичко е социално животно, а самотата много бързо разболява.

# 8
За човек, който от рано сутрин до късно вечер активно се социализира и общува със семейство, клиенти и приятели - ходенето на йога и медитацията са блис . Аз си почивам в тишина и уединение .

Общи условия

Активация на акаунт