Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 335
  • 903
  •   1
Отговори
# 405
Държа се Таис. То е 10 часа и да съм гладна, аз в 10 няма пък да ям Grinning

# 406
Долче, май не е. Това е много крехко, за два дни се олигави. Ще видя утре, обещавам. Вид маруля е, ама не бях виждала. То и един фотограф съм, знаете ме 🤣.
Браво, Елорка!

# 407
Да де, тя Джентилината си е много крехка. И аз като Натка не че не я харесвам, обаче предпочитам други салатки, че много лесно се мачкат и лигавят...

# 408
И до какъв извод стигна, ако изобщо, защо преди това нямаше в картинката ти такива бацили? В смисъл, какво ти е различно тоя път в постановката  в сравнение с преди и смяташ ли че има значение че е само един щам а не няколко че и това ми е минавало през ума? Че аз вече се омотах кой какво обяснява как нямало да стане, пък аз си ручам и си хвърча с метлата нощем и хич не ми е Joy
Туршиите са си лактоферменти и те, в нашенско кисело зеле също би трябвало да видиш доволно.

Извода ми е, че Е възможно да се развиват ройтери в мляко, но трябва да съблюдаваш много висока стерилност, тъй като стрептококите са по агресивни и много лесно могат да изместят нашите момчета. И другото е, че това така или иначе ще стане, но не знам след коя партида Simple Smile Но утечка ще има... За това може да си рефрешваш продукцията на 10-тото заквасване... например. Не знам, ще опитам да го следя, но е индивидуално...

За туршиите съм убеден, че има. Просто в Кимчи-то е много по-голямо разнообразитето... какво ли не съм джаснал аз в тая адска смес Simple Smile
Мнооого яко мирише и е огън! Престарал съм се с лютото... тамън, да не ми го изядът гостите! Simple Smile Simple Smile

# 409
Точно Джентилина е. Има една снимка от линка, дето си дала. Като зелки. Точно така изглеждаше. 😍
Разкрихте го. Браво на вас.

Нати, точно индиецът. Дето обяснява да ядем бавно, че да не развъждаме и  мятаме отрови после.

Нави, ти си голям откривател. Много интересни посявки правиш.

# 410
Тайс, и салатата Копф е доста крехка:
Затова Джентилина и Копф купувам, ако ще се консумират много бързо. Измивам, центрофугирам и прибирам в кутия в хладилника, че иначе много бързо клюмват.🙂
Ей това видео на Прадипчо🙂 гледам сега:
https://m.youtube.com/watch?v=cXOoJKe4rug

# 411
Скрит текст:
И до какъв извод стигна, ако изобщо, защо преди това нямаше в картинката ти такива бацили? В смисъл, какво ти е различно тоя път в постановката  в сравнение с преди и смяташ ли че има значение че е само един щам а не няколко че и това ми е минавало през ума? Че аз вече се омотах кой какво обяснява как нямало да стане, пък аз си ручам и си хвърча с метлата нощем и хич не ми е Joy
Туршиите са си лактоферменти и те, в нашенско кисело зеле също би трябвало да видиш доволно.

Извода ми е, че Е възможно да се развиват ройтери в мляко, но трябва да съблюдаваш много висока стерилност, тъй като стрептококите са по агресивни и много лесно могат да изместят нашите момчета. И другото е, че това така или иначе ще стане, но не знам след коя партида Simple Smile Но утечка ще има... За това може да си рефрешваш продукцията на 10-тото заквасване... например. Не знам, ще опитам да го следя, но е индивидуално...
Скрит текст:
За туршиите съм убеден, че има. Просто в Кимчи-то е много по-голямо разнообразитето... какво ли не съм джаснал аз в тая адска смес Simple Smile
Мнооого яко мирише и е огън! Престарал съм се с лютото... тамън, да не ми го изядът гостите! Simple Smile Simple Smile
Такива са и моите мисли, както и планът ми. До тук 8 поколения имам, включая и първото от хапчетата. Точно с тая цел си ги броя, в случай че не го написах ясно. Ако не ме домързи утре да стривам хапчета, може и деветото да е наново, ама подозирам че няма да е точно то Grinning
Гледам из групите някакви странни работи правят. "Абе аз през 5-6 партиди си слагам и капсула освен от старото, да го подсиля." Е къде е логиката?? По-логично е да елиминираш стария стартер, като така или иначе ще слагаш пробиотик, да не внасяш от вече развъдени нежелани неща. Ама то... Американци, сър! Grinning Пият вода само от бутилки защото от чешмата им не става за пиене, но си вярват че съдомиялната им била дезинфекцирала бурканите, миейки със същата тая не толкова чиста вода, налЕ... Странни са ми.
За мен е къде по-логично вместо да добавя още ройтери към вече неминуемо замърсен стартер, да отстраня замърсения стартер и да сложа само чистия пробиотик, ако сметна че поредната ми партида вече няма да е достатъчно добра.
Между другото, обърнал ли си внимание тази ти хубава партида дали се е сгъстила бързо или си е останала по-течна през повечето време и чак към края да стане хубаво заквасена?

А кимчито по принцип при тях там си е дребна добавка, не както ние сме свикнали цяла чиния туршия или от сорта вместо салата. Те си го слагат в едни мънички чинийки и си щипват там по малко покрай останалите неща. Та и по-пикантно да е, то не е за наяждане.

# 412
Хрумна ми да си направя зеленце дива ферментация, но да му добавя и лют пипер или люти чушки. Дали ще стане?

# 413
Из групите правят с какво ли не - с куркума, с джинджифил, с каквото се сетиш буквално Grinning Не виждам защо да не стане и с люта чушка, то и в кимчито има, в туршии също понякога.

# 414
Да, и други неща мислех да добавя, но основното е да е и люто, не само кисело.😃

# 415
Ще заквася с UHT и мисля, че е редно върху някаква стабилна отправна точка да работим. Понеже не всеки заквасва с биволско...
3% UHT Беларус, такова намерих в Берьозката...

# 416
Колкото по-добре пастьоризирано, толкова по-добре, това е сигурно. Аз и УХТ си го затоплям, както и наливам топла вода в машинката, искам да знам че си прекарва 36 часа на тази температура а не първите часове да минат докато я стигне. Нали го виждам че е май 25 вата да беше... ако му сипя студена вода и студено мляко, не знам колко часа ще се затопля докато стигне температурата.

# 417
  • В центъра на моретата
dolce, с люти чушки го правя зелето и става. Вземам халапеньо и слягам няколко. Лют червен пипер слагам после, като е готово, ако не е достатъчно люто.
Но това зеле, което сега продават не съм сигурна дали е подходящо за кисело. Сортът е различен.

# 418
Ако го сложиш нарязано както масово гледам че правят из ФБ групите, може и да стане и с по-дървено зеле. Те нарязват, солят, че даже и намачкват да си пусне сока и вода не му наливат ами го притискат колкото да има течност над него. Те там повечето не са и чували за кисело зеле на цели глави Grinning Но щом ферментират от това лилавото дето знаеш какво дърво е по принцип, би трябвало да стане все нещо, евентуално по-бавно отколкото с нашенското крехко кьосе.

# 419
Заек, и с червено зеле става много добре дивата ферментация. С ранно зеле не съм пробвала, но ще пробвам (стари зелки все още виждам тук-там).
Натка, супер става червеното зеле.🙂 И смес от обикновено с червено съм правила на ивици. Естествено, всичко става оцветено в буркана.😃 За една-две седмици беше готово в не много топло време. Правих го в голяма тенджера, затиснато с чиния отгоре. Почти всеки ден го намачквах.

Общи условия

Активация на акаунт