Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 308
  • 903
  •   1
Отговори
# 465
Чак лесно...то хубаво,че попаднах на вас иначе до сега щях да пия Глюкофажа и да залитам сутрин. А доктора освен, че ми го изписа и ми препоръча да ям супа и да тренирам 3 пъти седмично, друго не направи, пфф даже и направления няма при него поне да кажа, че за това ходя, ами то и плащам. За сега се справих, ако не кривна ще е добре и за напред, ако ли не ир се връща бързо, та всичко си зависи от нас.

# 466
GoSSipSs, супа ли, не мога, смея се  Joy

https://www.facebook.com/reel/979413627463602

Много яко упражнение, днес го вмъкнах.
Нави, на теб два пъти ще трябва да го изгледаш. Знам, че първия път мацката ще гледаш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 467
Чак лесно...то хубаво,че попаднах на вас иначе до сега щях да пия Глюкофажа и да залитам сутрин. А доктора освен, че ми го изписа и ми препоръча да ям супа и да тренирам 3 пъти седмично, друго не направи, пфф даже и направления няма при него поне да кажа, че за това ходя, ами то и плащам. За сега се справих, ако не кривна ще е добре и за напред, ако ли не ир се връща бързо, та всичко си зависи от нас.
За при нас е ясно, ама тия в това предаване не са ги дали на нас да ги оправим, а на банда сеирджии Grinning

# 468
  • Sofia
Незнам то хубаво не свалят на 1000-1200кал, ама ще е до време и рано или късно ще започнат да свалят. Неможе 1 месец на 1500кал и да не сваляш или да сваляш под 1 кг на седмица. 

Може. Три месеца на инат живях на между 600-1000 кал на ден и кантара не мръдна грам. Тогава не знаех, че съм с ИР и вкарвах по някоя ябълка, портокал...

По въпроса за домашния сладолед, имам от машините със замразяваща се купа. Моята я вадя от фризера само когато ще правя сладолед.  Случва се да седи там по няколко месеца. Т.е. няма нужда да планирам и да се подготвям 24ч напред.
Режимен не съм правила още.

# 469
На клекове нося аз, другото обаче ми омръзва по-лесно и от тях...
С клековете за сега съм що-годе редовна, пак е нещо. Аз поне здрава кълка имам, ако успея и трътката над нея да напомпя ще е супер ама да видим какво и що ще постигна.
Мойто много се повдигна за 8-те месеца тренировки, ама аз си го скъсвам в залата. И пак има още какво да се желае. Ако искаш напомпиш, само някакви бебешки клекове и що-годе редовно няма да стане. Ако искаш ефект, заемай се сериозно.

# 470
  • на острова на мечтите
Сега се сещам за едно ледено традиционално нещо, което в Сицилия ядат на закуска и се казва granita. Обикновено с лимони се прави, но може с черница( тук има един особен вид черница с много наситен червен цвят), с бадеми , или кафе. Сварява се захарен сироп, добавя се лимонов сок, слага се в купа с капак и се замразява. След около два часа се вади и се разбива с пасатор и пак се пъха във фризера. Понеже се приготвя от поредния ден не става на буца лед. Преди съм правила.
Невър, сигурно си права, но аз сега започвам. А и колената са ми слабо място. Клекове не можех да правя, заради счупен глезен, с който така и не мога да постигна пълен оборот, в смисъл, че не ми позволява да го прегърна в контра шпитц. Когато се качвам по наклонени терени с този край стъпвам на пръсти.
Днес варя див педе...ст, т.е. див копър 🤣 Скоро разбрах, че в Рим и въобще северната част на страната е непознат зеленчук. Говориха в една кулинарна програма.

# 471
Е, че всички сме (били) във фаза "сега започвам" Simple Smile Важното е да се започне и да е с постоянство, иначе ефект нанайци. Клякаш до където можеш.

И аз имам проблем с коленете, ама има упражнения, с които се заякват мускулите и тъканите около ставите. Писах по други теми, че се контузих в началото, но треньорът ми показа такива упражнения, които правих известно време и преодолях травмата, и даже теглото което вдигам е почти двойно на това с което се контузих.

Важното е да се тренира според възможностите разбира се. Просто ако не правиш това което трябва да направиш, за да постигнеш дадена цел, няма да я постигнеш. Това са реалностите. Само с желание не става, трябва и труд да се положи.

# 472
GoSSipSs, супа ли, не мога, смея се  Joy

https://www.facebook.com/reel/979413627463602

Много яко упражнение, днес го вмъкнах.
Нави, на теб два пъти ще трябва да го изгледаш. Знам, че първия път мацката ще гледаш Stuck Out Tongue Winking Eye
Даа, супа ми препоръча. Попитах го какво трябва да ям и той ми вика като незнаеш какво да си приготвиш най-добре си направи една супа. ... Точка. Това беше за храненето при ИР от него.

# 473
Ама не ти уточни  какво да има в супата Joy
То може оризче, картофки, фиденце.
Ох, тия "лекари"
Аз поне съм постигнала напредък за супите с майка.
Първо никакво пържене, второ никакъв ориз, фиде и картофи.
Разрешила съм амарант и киноа. На супа само 2 лъжици слага, идеална е.

# 474
Питах, каза обикновена супа, то не било много....
Ама аз си ям супи, крем супи обаче само зеленчук, накрая масло, една връзка магданоз и моцарела. Много обичам, днес на обяд ядох такава. Млечните така и не ги спрях.

# 475
От супа до супа знаеш, разлика има голяма.
Тя явно не знае.

# 476
Ам тъй де, вие не знаете ли че супите са "леко хапване"? Grinning
Масово са така - подмятат ти да минеш на диета и повече не се занимават, оправяй се. После, нали всяка е виждала статии и списания, решаваш че диета означава глад и мизерия. След това вариантите са два - първият е да почнеш накакъв гърч при който приритваш от недохранване, а вторият е да кажеш че не можеш такива работи да правиш и хич не спазваш нищо а си караш както и преди. А може и известно време от първото и после майните и минаваш на второто, щото и без това резултат няма.
Познато, нали? Сигурно половината тук се разпознаха в това.

За клековете - имах дълъг период в който ми бяха мираж, бях си усукала коляното жестоко преди 2 години някъде. Още не знам как успях да не скъсам нещо, то чак се чу като изпращяване... Подхлъзнах се, ама така хубаво - на тясно място и с тежка раница на гърба. И бях обута с едни като кубинки, хубаво стегнати по глезена - той не мръдна. Коляното отнесе всичко, усука се единствено то. Доста месеци минаха преди да го раздвижа достатъчно че да не ме боли при нормално ходене по равното, плюс още известно време докато вече го сгъвах напълно без болка, то вече чак не ми се вярваше че някога ще мога да клекна без да ме боли. Даже и сега на моменти ми се струва че не изглеждат напълно еднакви лявото и дясното, но може и аз да си въобразявам де.
Та, на клековете им се радвам - още помня какво е да не мога хич да клекна и да качвам стълбите без да сгъвам това коляно.
А и аз определено не съм някой дребосък 50 кила, при мен клякане със собствено тегло си е с тежест Grinning
Ясно че по-добре да не е само това, разбира се. За сега се радвам да изграждам навик - хич не ми е силна страна и поначало съм склонна да не съм редовна.

# 477
  • Sofia
Нещо подобно. Бях на първото и като узряха черешите по двора минах на вместо закуска и обяд - череши от дърветата, вечер месо със салата. За 2 месеца така покачих 5 кг . Ненормална работа, здравите хора отслабват на череши. Отидох на ендокринолог и от там кацнах тук. Joy

# 478
Другото упражнение за дупе е махове с крак назад и настрани. Може да се използват тежести за глезени както и ластици с различно съпротивление.

# 479
Ей, вярно, тия "къчове" както им викам аз, не съм се сещала с ластик да пробвам как ще са. Благодаря. Моите ластици май къси ще дойдат но ще видя да измисля какво да пробвам и как.
А защо им казвам така ли? На английски съм ги срещала като donkey kicks Grinning

Общи условия

Активация на акаунт