Ти какво сготви? Снимай, покажи! 143-та тема

  • 27 005
  • 202
  •   5
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 22 491
Пилешка супа


Сандвич с лаваш

# 16
  • Мнения: 194
Телешки Бургер на еър фрайяр и мини салата за гарнитура Curry

# 17
  • Русе
  • Мнения: 5 965
Печени пикантни пилешки бутчета

# 18
  • Русе
  • Мнения: 5 965
Корейска салата с краставици


Печени пикантни моркови и пащърнак


Яхния с леща


Гулаш

# 19
  • Сф
  • Мнения: 11 553
Телешки кюфтенца с домати.

Боб

# 20
  • Мнения: 194
Рибно,сьомга и аспержи.

# 21
  • Мнения: 3 614

много интересна азиатска салата със зеле и маруля

пилешка пържола с гарнитура

мързелив тутманик с квас

 мишмаш

# 22
  • Мнения: 1 811
Данифин за може ли рецепта за дресинга на салатата?

При нас вариация на роло Стефани със сладки картофи и печени чушки:

# 23
  • Мнения: 3 614
Данифин за може ли рецепта за дресинга на салатата?
Давам веднага
1 сл олио/зехтин
1 сл сусамово олио
2 сл соев сос
1сл мирин/мед
1 сл оризов оцет/лимонов сок
1 нарязан на много ситни парчета джинджифил/намачкан
1 скилитка чесън нарязана на ситно/намачкан
¼ чч вода
2 сл сусамови ядки

# 24
  • Мнения: 1 811
Благодаря ти! Hug

# 25
  • Мнения: 954

пилешка пържола с гарнитура
Сподели как е приготвена пържолата и какъв е соса, мооооля.

# 26
  • Мнения: 3 614
Белушани записвай Smiley
Пилешкото месо се начуква леко. В отделна чиния слагате малко брашно и разбърквате с подправки по ваш избор, в моят случай беше кажун. Набрашняване месото и от двете страни и слагате да се пържи леко в тиган с разтопено масло/олио на средна температура и готвите до готовност в зависимост от дебелината на месото между 5-7 мин за тънко и 7-9 минути за по-дебели парчета. Когато вече е готово прехвърляте месото  чиния и оставяте настрана. В същият тиган, където сте готвили месото слагате дребно нарязан глава шалот /обикновен лук и пържите 2-3 минути добавяте 1чч сметана и 1чч пилешки бульон и ако желаете добавяте и в него от подправките + сол и черен пипер. Пожелание можете да увеличите количеството сметана. Оставяте леко да се готви до леко сгъстяване на соса.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 19:55 от Danifin1

# 27
  • на тавана в кошницата
  • Мнения: 478
Рибно,сьомга и аспержи.

Много апетитно изглежда. Може ли рецептата за аспержите.

# 28
  • Мнения: 954
Данифин, много ти благодаря! Със свинска пържола дали ще стане, ако я държа повече на тиган, или ще си остане жилава?

# 29
  • Мнения: 3 614
Не виждам причина да не стане. Само трябва да се внимава да не се прекали с времето и да стане суха.

Общи условия

Активация на акаунт