Бременна на 16

• 9 877
  • 148
  •   1
Отговори
# 90
А дали да не изчакам баща ми да замине и да му кажа по телефона. Не е най добрия начин но само ще ми се скара така а ако стане прекалено напечено ще му затворя

# 91
  • Paris, France
Баща ти заминава за месец. Като замине, няма да може да подпише докато го няма, а след месец като се върне, няма да имаш нужда от неговия подпис. Само ще те овика и после може да ти го натяква с десетилетия.

Не разбирам защо първо не идеш на гинеколог. Ще ти каже сроковете, какво може да се направи и до кога и тогава ще знаеш има ли или няма смисъл да казваш. Ако трябва съгласие за да глътнеш хап веднага или след 2 седмици, кажи на майка ти!

Явно куца комуникацията и с двамата и се притесняваш да им кажеш. Вместо да се чудиш и маеш, отиваш на гинеколог и след преглед и обсъждане ще знаеш дали може да минеш без да им казваш.

Защо искаш да им кажеш преди да си отишла на лекар?

# 92
  • София
Звучи ми като да няма пари за преглед или да я е страх да иде сама на лекар.
Симона, ако е така още утре иди при личната, тя те познава и ще ти съвет и направление при кой специалист да идеш. После, когато вече си наясно с положението ще прецениш на кой да кажеш.

# 93
  • София
На 18г си и сте заедно от 5?

# 94
Абе хора, тя е на 17++, ученичка и е осигурена от държавата. Но трябва да мине първо на личен лекар и да вземе направление за гинеколог. Не й трябват пари за преглед.
Невена, не знам във Франция как е, но силно се съмнявам в България да е законно без родител да се прави аборт или друга манипулация на непълнолетен, при положение, че аз като родител подписвам амбулаторния лист, нищо че детето вече има и лична карта. Е, малкият ходи на зъболекар сам, ама като няма друг начин да не отсъствам аз от работа или той половин ден от училище. И имам връзка със зъболекаря, обсъдено е с него.

Последна редакция: нд, 17 май 2026, 22:59 от Mama Ru

# 95
Във Франция законите са други, но момичето е в България и тук няма  как да направи аборт без съгласието на родител или настойник, докато е непълнолетно. Или пък да отиде с чужда лична карта, както го съветваш. Вероятно и родителите му, и болницата/лекаря ще понесат санкции. Има си законова регламентация до кога и как да направи аборт. Не му е толкова сложна ситуацията на момичето. Има избор.

Последна редакция: пн, 18 май 2026, 00:29 от Radilena

# 96
  • France
Докато вземе направление за гинеколог, докато вземе среща с гинеколог, който да прави аборти и месецът минал. Да побърза!
Момиче, стига си писала тук, ние не можем да ти помогнем, а вземи се размърдай.

# 97
Това за Франция и че можеш да направиш един аборт без никакъв документ или съгласие при непълнолетни дали е вярно? Стана ми доста любопитно.
   Иначе и аз смятам, че по най-бързия начин трябва да иде на лекар.

# 98
  • France
Да. Ако си непълнолетна и не искаш родителите да знаят - няма проблем. Абортът е поет на 100% от здравната каса и няма да бъде отбелязан в досието ти за да не научат родителите. Но трябва да бъдеш придружена от пълнолетен по твой избор. Направено, както в този случай, за превенция на вътрешносемейното насилие

# 99
  • София /Абсурдистан
В момента съм в болница и виждам как всички непълнолетни момичета влизат с майките си, иначе не ги приемат. Не е задължително да е майката, може и друга пълнолетна жена. Момчетата са с мъж придружител. Иначе не приемат. Тук законите са такива.
Симона, кажи на майка ти, защото както се помотаваш, ще изпуснеш срока и после ще влезеш в голямо приключение. Кавгата ти е последният проблем.

# 100
Тази кавга е нищо, в сравнение с това, което ще й се стовари на главата, ако закъснее за аборта. И не го казвам с лошо. Просто след месец и нещо, бременна,  с родители, с които не поддържа добра връзка и баща, който си е бил шута предварително. 
Дори и да не е майка/баща, баба, леля намаш ли в обкръжението. Поне да ударят едно рамо по време на разговорите.

# 101
Казах на майками снощи каза ми да се оправям, аз съм била отговорност на баща ми да се разбирам с него както намеря за добре. Тя не ме е карала да правя секс за да ми оправя кашите сега

# 102
Хайде сега говори и с баща ти.

# 103
  • София /Абсурдистан
Все повече темата наподобява пързалка.

# 104
  • София
Симона, рано или късно баща ти ще разбере, но дали няма да се ядоса повече, ако си в по-напреднал етап на бременност? Ами ако изпуснеш срока, тогава няма просто да му стовариш нежелана бременност, а нежелано бебе.

Общи условия

Активация на акаунт