ЖЕСТОКА БОЛКА ПРИ ЦИКЪЛ. Помощ !

• 762
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте, страдам от много силна болка по време на менструация още от първата ми. Говорим за невероятна болка, сковаваща, все едно нещо ме разкъсва от вътре. Почти всеки месец  се случва да припадам и повръщам от болка . Не способна съм да ходя на лекции или работа и всички казват, че се лигавя и пренасям. Ходих и на лекар и там казват, че ми няма нищо и ще мине след като родя. Не мога да издържам така, не е нормално всеки път да имам чувството, че умирам. Пила съм всякакви видове болкоуспокояващи действат първите няколко пъти и после спират. Вече нищо не ми действа. Моят въпрос е мога ли и дали някоя от вас е ползвала течни болкоуспокояващи, тоест инжекции. Има разтвори на спазмалгон, но шпа и др. Вие ползвали ли сте, действат ли и има ли риск. Това ми е последния шанс. Много ви моля за съвет. Благодаря предварително.

# 1
Ходих и на лекар и там казват, че ми няма нищо и ще мине след като родя.

Тая невежа мантра я повтаряха магарешките доктори - фелдшерите, преди две десетилетия. Медицината ни още ли копае същата дупка?
Сменяйте докторите докато се намери някой кадърен, който да ви изпише правилните противозачатъчни/спирала, които да облекчат болките.

# 2
  • София
Потърсете второ мнение и лекар, който ще направи изследвания и ще предпише противозачатъчни.

# 3
  • Бургас
Потърсете друг специалист задължително! Нямам цел да Ви плаша, но е много важно да се изключи ендометриоза и ако случайно има такава да се лекува навреме докато сте млада. Не знам от кой град сте, но препоръчвам да се насочите към София. Аз съм минала по този път, две лапароскопски операции и 5 години противозачатъчни.

# 4
Задължително второ мнение.
Не е нормално да припадаш от болка и да имаш нужда от болнични.
Да не те е преглеждал мъж? Що за безумие?
Нормално било!

# 5
Второ мнение задължително! Прочети и това:
https://nadezhdahospital.com/statii/ginekologiya/endometrioza/
Не означава, че при теб е същото, може наистина да е, така както е казал първия лекар, но все пак е възможно и друго да е.

# 6
  • Sofia
И аз бях със силни менструални болки (с прилошаване, разстройство и повръщане) до към 27г.
Спазмолитиците (тип Спазмалгон и Но-шпа) не помагат грам! На мен ми действат болкоуспокояващи като Нурофен (400 mg), Аулин или течен Аналгин. Нищо друго!

Ако и това не помогне, отидете при добър АГ да отхвърли ендометриоза.

Противозачатъчните помагат за болката, така е, защото по време на техния прием кървенето не е истински цикъл и е по-оскъдно. Но ако не сте се изследвали за тромбофилия, аз не бих препоръчала да ги пиете на сляпо. Също така поне в началото на техния прием (първите месеци) е хубаво да си изследвате липиден профил, за да видите как Ви се отразяват. При мен вдигаха до небесата холестерола и триглицеридите. АГ каза, че е опасно за мен и ми ги спря.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 13:18 от Brin de muguet

# 7
Липсата на магнезий може да е причина за болките при месечен цикъл. Но нещата не са толкова прости - приемаме магнезий и готово. Той е свързан с много други микроелементи, за да бъде усвоен. Добре е да се пуснат изследвания и да бъдат запълнени липсите.
Друго, което може да ви помогне е прогестерон - на младо момиче никога не бих предложила хормон, макар много жени, които са като вас да ползват биоидентичен прогестерон за да овладеят болката. Все пак ако бяхте моя дъщеря щях да ви давам Витекс и да видим за 3 месеца как сте. Прогестерона влияе и на ендометриозната в положителен апект.
Инозитол - Мио и Д-хро също би могъл да подобри състоянието без да навреди.
Грижа за феритина - правилна храна, някой добавки като билкова кръв, дроб от пасищни животни на капсули.
Как са щитовидните?

Като цяло обаче аз бих ви препоръчала да имате водач - да намерите с кого да обсъдите какво да изследвате и как да запълните липсите. Клиничен терапевт, нутриционист и т.н.
Ако нямате възможност за такъв - елате в групата на Рей Пиит. Там ще четете какво се пуска и после как се действа. Има и други с този проблем.

# 8
Задължително при друг АГ. Несериозно е в 21 век някои доктори все още да имат такова отношение. Навремето аз също имах много силни болки при цикъл (припадах и повръщах почти на всеки цикъл) и първия АГ при който отидох ми каза същото като на теб ....това беше преди повече от 20 години...
Помагаше ми Аулин и течен аналгин. След това започнах да се занимавам с аеробика и пилатес и с времето от тренировките цикъла постепенно стана безболезнен

# 9
Не ползваш правилните болкоуспокояващи.
 Нимезил,Аулин или Кетонал опитай.

# 10
  • Sofia
Абсолютно.
Спазмалгон и Но-шпа са спазмолитици. Не стават за силни болки.

# 11
  • София

Болкоуспокояващи не могат да се пият до безкрай, по-добре е да се потърси по-трайно решение.

# 12
  • Sofia
Е, не е до безкрай. Само първите два дена. Пак е по-добре от хормони всеки ден с години.

Но да, това не изключва търсене на причината или на някакво трайно решение.

# 13
На мен ми става лошо вдигам кръвно,топли вълни,краката ми омекват това е от 3 месеца мисля че се дължи че получавам паник атаки и много ме е страх и всичко приемам вътрешно

# 14
След раждане обаче не винаги минава.
Аз съм примера.
Първия и част от втория ден дору Аул-н не успява да успокои болката на 100%.
Това ми беше препоръчано от АГ, да силно болкоуспокояващо е , но предпочитам това пред превиване и неадекватност в този ден.

Общи условия

Активация на акаунт