Вагинална сухота, кърмене и болка

• 170
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте.
Включвам се да попитам жените в сходна ситуация как са се справили с този проблем.

Накратко - имам бебе на годинка, екслузивно кърмено. След захранване кърменето намаля, но не изцяло - все още кърмя за заспиване и посреднощ, когато има нужда.

Проблемите с вагиналната сухота са доста тежки. Половият акт е меко казано болезнен. Всичко се усеща ужасно, като мини разкъсвания, болка, парене.. удоволствие нула.

След информиране по въпроса, взех Цикатридина овули, направих един курс, но за съжаление имаше леко подобрение и до там. Нищо общо с преди.

Четох, че има медикаменти с хормони, за които ще се консултирам с моят АГ, но междувременно, моля споделете това оправя ли се? Има ли шанс проблемът да изчезне и въпреки това да не прекъсвам кърменето?

Благодаря ви.

# 1
Медикаменти с хормони? След раждане и 1 година кърмене - не си играйте с природата.
Ползвайте лубриканти.

# 2
Не помагат овлажнители - това е проблема.

# 3
Няма как лубрикант, нанесен непосредствено преди акта, да не помага. Или не ползвате правилния или не го ползвате правилно.

# 4
Аз съм със сухота от менопаузта и направо се родих с лубриканта. Питай гинеколог, за по-сигурно.

# 5
Може да пита за още нещо в добавка, ама за лубриканта няма нужда да пита. Той не може да навреди, да пробва още тази вечер Simple Smile

# 6
Има различни видове, на водна основа, силикон и т.н.

# 7
Благодаря за предложенията за лубрикант, но това беше още първото нещо, което опитах и няма особен ефект. Болката и паренето не изчезват с поставяне му.

# 8
Има и кремове, аз ползвах Ovestin, но е с рецепта.
Пак казвам, консултация с гинеколог ще е от полза.

# 9
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Помислете и дали не е на психологическа основа сухотата и болката. Известно време - даже доста време и аз бях така - боли, неприятно е, никакво удоволствие. Въобще никакъв секс не ми беше на дневен ред - не знам мъжа ми как ме изтърпя.
Имам чувството, че мозъка ми не пускаше майката като роля и не можех дълго време за изляза от нея. И то майките са си майки - 24/7 на разположение на детето, то е на първо място. Единственият приоритет.

Особено щом още и кърмите - направо гърдите като ерогенна зона са недостъпни - те са за храна на детето.

Не казвам, че при Вас това е проблема, но може да помислите дали не се само саботирате.

И аз ходих на гинеколог тогава, но заключението му беше, че физически няма нещо, което да предизвиква болка и неприятно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт