Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 844
  • 794
  •   1
Отговори
# 315
Оо, flower, не съм разбрала правилно тогава.. Отивайте на друг лекар тогава. 😶

Барбалена, при нас го лекуваха с флудитек сироп, инхалации йалоклийн и за носа флуиал. Не винаги е задължително да се вади тежката артилерия.

Моят 3годишен господин почти се оправя от грип А. Ама такъв готин зелен сопол отпра, че аман вече. И кашля още от време на време. Утре ще го водя на контролен преглед и се моля да каже че другата седмица ще е годен за ясла.  
И аз кашлям. Направо мускулна треска имам. 😪 но цялостно сме добре.
Само сополивчето не знам какво да го правя вече, кипи от енергия, но не е за сред деца навън. Вчера играхме с топка на една полянка, но не се намират твърде много наоколо. Дайте идеи. Не сме особено мобилни.

# 316
Аз моят като е болен го държа на пейките пред блока или се разхождаме. Но ако са минали 7 дни от началото на вирус или 3 дни от антибиотично лечение, не би трябвало да е заразен. Сега с РСВ го държах 7 дни без деца (до 3ти ден на антибиотика), следващите 2 дни ходихме на площадки където няма деца и ако дойде някой се местехме. Днес е 8ми ден на антибиотик и вече го водя на площадките, не мога повече да го ограничавам и повечето деца изглеждат по-болни от него. Вчера бяхме на контрола и дишането вече е чисто, няма хрипове, но продължава да кашля, след РСВ кашлицата явно си продължава дълго.

# 317
Ами според мен вече не е заразен. Минали са 5 дни. Днес мисля че е 6тия. Тоест и тамифлу вече не пие. Предполага се че е изтрепало каквото е имало.
Ама сополите не питат Wink

# 318
..........след РСВ кашлицата явно си продължава дълго.

При моето дете с RSV:
Първият път - 21 дни + орбазон
Вторият път - 21 дни без орбазон.
Третият път (сега, който мина) - 14 дни без орбазон.

# 319
Сега се прибрахме от педиатър. И двамата са с червено гърло, гърди чисти. Изписа антибиотик Фоксеро и сироп за кашлица Амбрекс и на двамата. Каза да не правя инхалации повече

# 320
Щом е пил Тамифлу 100% не е заразен и аз бих завела детето да играе, ако някой направи забележка обясняваш, макар че не си длъжна. В това хубаво време защо да го държиш затворен? Днес и утре може да пробваш на по-празни площадки и да не се завира много в децата и след това вече нормално. За 12г какво ли не съм видяла по площадките, деца с активна варицела, с конюнктивит и с температура като парцал, но го завели на площадката…

# 321
Тази нощ спа много добре, но като стана доста кашля, не знам от пулмикорта сигурно. Но не отхрачва още хубаво, има наченки на отхрачване ама още не съвсем. Една инхалация вчера и една тази сутрин сме направили.
Къде водите на частно в София, аз я водя в поликлиника България, ама не е ок да я заведа там пак за второ мнение при друг доктор.
Може ли да препоръчате нещо с часове, дето не се чака на опашка.

# 322
# 323
Ако е пило Тамифлу детето не би трябвало да е заразно 10 дни. То и за РСВ пише, че човек може да е заразен до 4 седмици дори да няма симптоми, но никой няма да ми даде цял месец болничен…

# 324
Щом е пил Тамифлу 100% не е заразен и аз бих завела детето да играе, ако някой направи забележка обясняваш, макар че не си длъжна. В това хубаво време защо да го държиш затворен? Днес и утре може да пробваш на по-празни площадки и да не се завира много в децата и след това вече нормално. За 12г какво ли не съм видяла по площадките, деца с активна варицела, с конюнктивит и с температура като парцал, но го завели на площадката…
То остави забележките. По принцип е разбираемо.
Но да не легне още нещо. Минахме покрай една площадка - ми доста деца в градинска възраст 😅
Реших да идем да си свършим някои неща.

# 325
  • shumen
Аз,ако е бил болен съм го водила на площадки,където няма деца или просто сме се разхождали.Сега вече е по-голям и излиза сам,но пак не се събира с деца.
Sweet memory,моя точно от такива безхаберни майки със уж здрави деца поплощадките донесе вкъщи и варицела,и Ковид.
Лукресия,защо за червено гърло АБ?Други оплаквания имат ли децата?
Моя тази сутрин спа до 9,30.Продължава да кашля,отпаднал е и пак има Т 37,5.Давам лекарствата и се моля да се размине с АБ.

# 326
Няма значение дали пие или не пие тамифлу детето, грипа е активен до 5 дена от първите симптоми. Съответно болния е заразен.

# 327
Излезе резултат от носния секрет на Калоян - мораксела масово. Педиатърката изписа антибиотик Фоксеро преди да е видяла резултата. Още не съм го купила

# 328
Аз заведох детето на кожен и най-накрая чух диагноза, която някак си по се вързва. Само като я видя и първият и въпрос беше дали е боледувала и вдигала ли е Т. Каза, че е вирусен дерматит или нещо подобно, не го запомних. Един вид реакция на организма след по-тежък вирус и трябва да си чакаме да отмине. Сигурна беше, че не е алергично, а като и казах, че са и били орбазон и не се е повлиял обрива, беше вече категорична..

# 329
Излезе резултат от носния секрет на Калоян - мораксела масово. Педиатърката изписа антибиотик Фоксеро преди да е видяла резултата. Още не съм го купила

Има ли антибиограма?
Hope възможно е. Преди Коледа лежахме в инфекциозно отделение точно с обрив в горната част - лицето, зад ушите, деколте. После се разпространи по корема и чатала. Другото беше много червено гърло без налепи, температура близо 40 гр която не се повлияваше, хрема, отпадналост, отказ да се храни и съответно обезводняване. Съмняваха се за Ебщайн-бар или цитомегаловирус. Не беше. Носогърления чист, грипове, рсв, стрептококи и ковид -.
Тогава ни обясниха същото - неговия организъм така реагира. Аз също се разболях разбира се, имах лека температура, хрема и гърлобол. Баща му и дядо му се разминаха с гърлобол също.

Общи условия

Активация на акаунт