Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 951
  • 794
  •   1
Отговори
# 780
Дъщерями имаше тая бактерия плевмонито ,и беше само на капки в носа ,но вдигна 2 пъти температура, възпалиха се ушите и тогава и дадоха антибиотик да пие.Щом е само в носа няма кашлица ,или отит примерно може и да не ви дадат антибиотик и да се размине само с капки.
Ами да ти кажа Миме добре е.
Няма кашлица нито е вдигал температура.
Хапва си макар и скромно меню.
Тази бактерия и миналия месец я имаше даже и  Мораксела.
Вкъщи имам  капки антибиотични
Гентазон, Тобрин, Моксифлоксан, Макситрол Вигамокс абе направо цяла аптека.
Ще видим към какво е чувствителна бактерията.

# 781
Оо и ние сме все със бактерия сега пи антибиотик до 10 пак заради отит и гърло и кашлица заради мораксела.И от Понеделник я пускам вече че месец откара в къщи и нз с какво пак ще се върне.Само се моля в училище да не е   така септември,ама имам чувство че само в градината са тея тъпи бактерии,поне на наши познати детето тази година 1 клас не е хванало и една бактерия ,а преди това беше страшно в 3 и 4 група и на 2 антибиотика е бил.

# 782
При наличие на тази бактерия ще си е още във вкъщи.
По принцип имаше електронна бележка до 21 ви Март.
Ще видим кога личната лекарка има свободен час и да го заведем.
И евентуално да му пусне нова бележка за градината.От Ноември месец миналата година ми носи тези бактерии от градината.

# 783
Танчето, имах тази бактерия в носа и се излекувах с аб капки, май бяха моксифлоксацин, ама изчакай да видиш антибиограмата. Капах 10 дни, не 7, изчисти се отлично носът ми.
Не мисля, че се нуждаете от аб през устата, црп е добро.

# 784
Танчето, имах тази бактерия в носа и се излекувах с аб капки, май бяха моксифлоксацин, ама изчакай да видиш антибиограмата. Капах 10 дни, не 7, изчисти се отлично носът ми.
Не мисля, че се нуждаете от аб през устата, црп е добро.
Обадих се във МЦ  Моето здраве там е дежурното звено на личната лекарка.
И им обясних за какво става въпрос.
И лекаря ми обясни, че мога да му слагам Гентазон капки 3х2 в носа.
Естествено ще изчакам дано Понеделник да излезе резултата да видим евентуално към какъв антибиотик е чувствителна бактерията.

# 785
Изписаха ни, вкъщи сме вече...
Равносметката:
Вентолин, пулмикорт, 2АБ, урбазон, 4 пъти й взимаха кръв, по веднъж назален и гърлен секрет и две рентгенови снимки...

Ваня, не смея да се зарадвам още, но сякаш вече няма такива зацапвания по бельото... Следя я и дано повече не се повтори

# 786
Танчето, по мой спомен тази бактерия не е чувствителна към гентамицин! Не прибързвай с капките, не товари организма, изчакай резултата.

Барбалена, добре дошла вкъщи... бързо да минава и никакви болести вече!

П.П. секрет назален след аб ли взеха? Така май резултатът не е правилен.

# 787
Танчето, по мой спомен тази бактерия не е чувствителна към гентамицин! Не прибързвай с капките, не товари организма, изчакай резултата.

Барбалена, добре дошла вкъщи... бързо да минава и никакви болести вече!

П.П. секрет назален след аб ли взеха? Така май резултатът не е правилен.
Ще изчакам.
Явно във Понеделник ще е готов изцяло резултата

# 788
So close, благодаря Hug Продължаваме с 4 дена АБ и 5 дена инхалации с пулмикорт. Гърления секрет го взеха след като постъпихме в болницата. Предната вечер в 20:00 бях дала доза Клацид и на следващия ден около сутрешната доза й взеха секрета. Не знам дали една доза е достатъчна да изтрепе всичко.

П.С. От тази сутрин подсмърча Flushed Scream Smiley

# 789
Не ги мисли сега сополите. Да оправите дробчетата... и моето е още със сополи, то е вече от 2 седмици, но по-важно ми е, че отмина тежккят период от рсв. Ще оправим сополите. Ако имат бактерия в нослето, ще чакаме да пуснем секрет поне няколко дни след спирането на антибиотиците....

# 790
  • София
Танчето_30, и моята дъщеря е с тази бактерия  streptococcus pneumoniae от училище явно. Капем Вигамокс само към него е чувствителна и ако се разболее ще сме на АБ явно.

# 791
  • shumen
Барбалена,радвам се,че е по-добре детето и Ви изписаха.Пази я сега,че да не я повтори.Сополите не ги мисли.По-важно е да оправите дробчетата сега.
Танче,и да го отпишеш от градината пак ще боледува.
Пуфе,моя и той е бил с тази бактерия от училище.АБ за бактерии давам само,ако пречат и е болно детето.
Мария,не са само в градините тия бактерии и разболявания.В училище е още по зле,защото контрола никакъв го няма.

П.С.Пускам нова тема.Ако някои може да даде линк към старата.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 18:10 от danaeka

# 792
За ефирата - тази година не съм давала. Еми, същата работа както когато давах. Аз имам изписан алвокаст, същото положение. С него и без него, все тая.

# 793
  • shumen
Има нова тема.Някои,ако може да даде линк към нея,че аз не можах.

# 794
https://www.bg-mamma.com/?topic=1757579 - НОВА тема. Заповядайте.

Общи условия

Активация на акаунт