Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 955
  • 794
  •   1
Отговори
# 750
Браво, Барбалена, вижда му се краят. Само се обърках, предният лекар чу хрипове, вторият - не? При моят малчо кашлицата започна да се успокоява след намесата на вентолин. Яд ме е, че така ни забавиха..ю

# 751
Ние бяхми на манту тази седмица, добре е, не се налага бцж. От вчера малката нещо подсмърча дискретно, днес почна да се обажда да кашля и я оставих днес вкъщи. Имам усещането, че е промени кашлицата слкъм влажна, някак странна е, ама да видим.

# 752
Ох и при нас нещо май се заформя а в сряда е рожденичка, много ме е яд. Гласа е дрезгав, като я накарам да се изкашли някой път сякаш изкарва храчки и днес започнах инхалации с физиологичен, в носа пръскаме Етацид (няма сопол напред може би е задна хрема, нз че я чувам да преглъща от 2 дни) от 20дни е и на Ефира, давам имунотрофина, лимфомиозот и рибено масло и се моля да се размине този път че точно сега ще ми дойде в повече.

# 753
Рейна, вие как сте днес?
Все така. Само дето температурата не е вече 39°, а 37,8°. Днес трябваше да се обади доктора, но не звънна. Аз като звънях не бяха излезнали всички резултати, а някои дори чак в понеделник. Пуснахме и за микоплазми.
Правих пак домашен тест и нищо. Малкото пък от сополи като се разкашля снощи и цяла вечер. Днес го туширах със сок от лук и мед и спря засега, но носа е още пълен и хъркащ. Отделно два, три пъти казва, че я боли и показва отдолу. Има в градината RSV...може да я тествам утре. Знам си, че март е ужасен просто. Цяла зима нищо им нямаше..

# 754
Рейна, този проклет rsv не се показва май веднага на теста...щом в градината има, може да е това. Направи още 1 тест. Ти инхалации с пулмикорт/вентолин правиш ли, ако е рсв, доста добре повлияват, може да се консултираш с лекар, ако ескалират нещата.

# 755
При RSV и особено за деца под 5г., задължително инхалации поне с пулмикорт, а най-добре и с вентолин. Колкото по-рано се започнат, по-голям е шансът да не се стига до усложнения и антибиотик. От групата на малкия някои деца направиха пневмония за по-малко от 24ч. Имаше доста дечица, които стигнаха до болница и всички деца го прекараха, явно е много заразен. Не знам дали имаше дете, което да мина без усложнения, някои бяха с бронхиолит, други с бронхит(като моето) или пневмония.

# 756
На голямото тъй или иначе често се налага салбутамол, че е с астма и даже сега инхалира при нужда. На малкото още не се налагало. Моат педиатър не изписва пулмикорт. Толкова бронхити е имало голямото и нали и алергична астма и все със салбутамол сме били.

# 757
Салбутамола си е винаги при нужда, без значение астма или не. Все трябва да имат някаква профилактика щом стигат до чести бронхити? Ако не е пулмикорт, то е флексотид обикновено. Вие в България ли сте?

# 758
  • shumen
Барбалена,аз и при най-малко съмнение бих пуснала кръвни и направила снимка на своя глава,ако нещо ме притеснява.Още повече,че двама лекари,две различни мнения.
Лукресия,трудно е,но аз пак казвам след пневмония не бих пуснала децата толкова бързо на градина.Аз лично веднъж се излъгах така и точно на 3 ден го повтори.От тогава си имам едно наум и не бързам.Знам,че е трудно да намериш кои да ги гледа,и аз го гледам сама и съм търсила какви ли не варианти.
Мимчо,и останалите болни да се оправят скоро децата и повече без болести.
Тоя РСВ е ужасен.При моя за един ден премина в бронхит и ако не бях взела мерки щеше сигурно да е пневмония.
Не знам как има деца им минава за ден,а моето разболее ли се отива по седмица,че и повече докато се оправи.Ето една позната вчера каза,че детето и е било с Т и кашлица,а днес каза,че нищо му няма.

# 759
Да, при бронхити си трябва салбутамол, но за да не се стига до тях, на големия изписваха пулмикорт веднага при хрема+ антихистамин и много пъти го е спасявал от бронхит и вентолин, както и от антибиотик. И той правеше чести бронхити и беше с диагноза астма с алергичен компонент, но я израстна. Сега се налага вентолин веднъж на 2 години някъде. Наложи се последно в края на януари, а предишният път беше през юни 2022г.

# 760
Аз тази сутрин направих инхалация с пулмикорт че нещо започна да кашли лаещо и ми прилича на ларингит, записах час за утре за да не стане някоя беля пак. Надявам се Ефирата да я предпази да не слезе пак надолу и се моля за 5 дни да се оправи иначе ще отложим рд

# 761
Мимчо, бързо да й минава. Не го мисли толкова рожденият ден като дата, нека детето се оправи. И да празнува петък вместо сряда, важно е да се чувства добре. Даваш ли противоалергично освен пулмккорт?

Моето дете се влачеше с ужасна кашлица от бронхиолита (объркан за пневмония в началото) и чак сега ни изписаха вентолин, а той супер бързи му повлия. Тази нощ спа много спокойно, май не е кашлял. Трябваше веднага да посетя пулмолог, а не да губя време с педиатър.

# 762
Противоалергично не съм спирала от 2 месеца сигурно, от почти и месец вече сме на диета заради непоносимостите и все се въртим в този омагьосан кръг. Яд ме е на това че я спрях от градина още от вторник и си беше добре, а цялата организация за рд е супер натоварваща заради режима. Поне за сега няма сополи но го отдавам на етацида

# 763
Салбутамола си е винаги при нужда, без значение астма или не. Все трябва да имат някаква профилактика щом стигат до чести бронхити? Ако не е пулмикорт, то е флексотид обикновено. Вие в България ли сте?
Това беше като по-малък. Сега всичко е под контрол.

# 764
Да се оплача.
Януари детето беше вкъщи, след тежко боледуване в болница. Февруари го пуснахме, но от 17.02 до 03.03 детето си беше вкъщи. Болен с кашлица, хрема, лека температура.
Ходи на ясла 3 дни и се разболя от член на семейството ни с грип А. От 7 до 16 март си беше вкъщи, този понеделник 17ти го пуснахме. Уж беше здрав, но кашляше сутринта като стане по веднъж. Всяка сутрин му правех като превенция промивки със стеримар. Нямаше нито един сопол... и снощи му се запуши носа и сега има малко хрема. Иде ми да се гръмна вече. Надявам се да успея да го изчистя за 2 дни, или поне да понамалее..... 🫨🫨🫨

Общи условия

Активация на акаунт