Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 960
  • 794
  •   1
Отговори
# 735
Моят син също беше с бронхит след РСВ. Първите 2 дни вентолина му беше на 6часа и беше на пулмикорт от момента, в който разбрахме, че е с РСВ. На 5ти ден беше изчистил хриповете.

# 736
Почти не кашля, според татко му, ние сме в болница с каката, няма и сополи...
Записах час за още един преглед следобяд...

# 737
Не знам на колко е, но това че почти не кашля, а още има хрипове е проблем, с който съм се борила доста. Трябва да изкашлят секретите, “трикове” които съм открила, че работят при синът ми (на 2, малък е) - тичане, скачане, движение. Разкашля доста. Свирене през свирка, правене на балони в чаша със сламка. Колкото повече отхрачва и кашля, толкова по-добре. Като чуя, че има храчка на гърлото, също напомням да кашля.

И РСВ-то минава бавно, трябва си време. Ще мине 🤗

# 738
Пуснах ме изследванията на малкия днес.
Урината е със нормални резултати.
За сега ПКК е готова единствено Неутрофили  са под нормата.
Лимфоцити са над нормата.
Чакам СРП и СУЕ не са готови.
Носния секрет ще е готов на 25 ти Март.

# 739
Включвам се да дам отчет. Данчо го изписаха във вторник. Днес му е трети ден след изписването. Имаше 3 дни антибиотик Фоксеро вкъщи като опашка и инхалация с пулмикорт веднъж дневно. Още си кашля по няколко пъти на ден. Иначе е добре.
Калоян довечера му е последния антибиотик в абоката и той е изписан. И на него ще има 3 дни антибиотик Фоксеро вкъщи плюс инхалации и фенистил капки. И той си кашля още. Педиатърката каза в понеделник да заминават на градина и двамата.
Въпросът ми е до кога ще се влачи тази кашлица? Данчо беше с начална пневмония в ляво, а Калоян с ларингит. Това са им диагнозите уж.
Бяха и двамата с мораксела в носен секрет, която не е лекувана с АБ капки. На Калоян нослето на моменти му е леко запушено, на моменти има жилав секрет бял. Промивам със спрей

# 740
Барбалена, не знам какви са тия лекари, при които ходите, ама съм потресена и ми се струва, че прекалено доверие им гласуваш и то при положение, че от разказите ти става съвсем ясно, че ти много добре си познаваш децата и си усетила кога, какво...няма лекар, който да познава по-добре детето от майката.

# 741
  • shumen
Барбалена,направи снимка и на малкия.Не разчитай само на лекарите.Моя пак казвам е бил със перфектни кръвни,почти без кашлица и на снимка пневмония.
Лукресия,остатъчна кашлица може да се влачи със седмици.Но след пневмония аз толкова бързо не бих пуснала на градина.

# 742
Барбалена, препоръчвам ти тези лекари:
https://superdoc.bg/lekar/pediatrichen-kabinet-umbal-aleksandrovska
Имат час чак за понеделник, но може междувременно да пуснеш кръвни.

Бързо оздравяване на всички!

Рейна, вие как сте днес?

# 743
Барбалена,направи снимка и на малкия.Не разчитай само на лекарите.Моя пак казвам е бил със перфектни кръвни,почти без кашлица и на снимка пневмония.
Лукресия,остатъчна кашлица може да се влачи със седмици.Но след пневмония аз толкова бързо не бих пуснала на градина.
Няма как да ги задържа повече вкъщи. Втора седмица са вкъщи вече. Аз трябваше да съм на работа на 17.03. Трябваше да ми е първия работен ден след майчинство. Отложих го с една седмица. Мъжът ми и той ползва болничен миналата седмица. Бабите и те се изредиха по някой ден. Вече няма кой....

# 744
Да се оправят всички болни дечица.

Ние сме в кюпа. Не се размина. Със задна хрема, леко дрезгав глас и Т 37,3. Давам Авирон, капки за нос слагам (тези, които започна да дава, защото от другите пищи и реве) и имуностимулант. Друго няма.
От сутринта поддържа 37,3 и не я сваля. Съблякох го гол - пак тая. Не съм давала нищо за сваляне. Чакам сам уж да я свали, ама вече 6-ти час и нищо. Утре ще го водим на преглед.

# 745
И ние обратно в листа с болните.
Температура 38 и подкашля от сутринта. Стана й студено, навлече се и заспа.
Няма нищо в нослето засега, кашлицата е неопределима. Почнах черен бъз и МариаМед, на мен ми помогна много бързо, надявам се и тя да се повлияе.

# 746
Аз след начална пневмония не бих пуснала детето на ДГ поне седмица след като е свършил антибиотика. Трябва да се пазят, защото става уязвимо място и може да се повтори. Синът ми след болнично лечение го задържах почти 2 месеца вкъщи. За щастие работодателите ми са разбрани и мога да си го позволя, но дори да не бяха бих потърсила вариант за поне още седмица вкъщи. И за двете деца ще е полезно да им се възстанови организма.
Ако има хрипове и не кашля изобщо не е добре, моят син беше така, когато имаше обструкция на бронхите. Щом има хрипове значи трябва да кашля, за да ги изчисти.

# 747
Здравейте, какво според вас върлува най-много в момента РСВ ли доминира, грип или има и Ковид?

# 748
Според мен РСВ и грип все още. Ковид ще се развихри след април, когато другите ще "заспят".

# 749
Втори преглед днес, не се чуват хрипове, абсолютно чисти гърди... Спираме вентолина тази вечер, продължаваме с пулмикорт три дена. Аз съм все още на щрек след това с дъщеря ми. Не знам дали писах, утре евентуално ще ни пуснат, ако снимката е добра. CRP е в норма. Може да се повтарям, но ми е трудно да върна назад

Общи условия

Активация на акаунт