Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 961
  • 794
  •   1
Отговори
# 720
Аз покрай голямото дете се научих как да лекувам. Неговата лична го докара до болница на урбазон и с ненужно изписан антибиотик и без изписани инхалации. Естествено след това я смених. Детето беше на 1г5м и от тогава си знам урока, започне ли кашлица давам противоалергично и калциев глюконат, ако видя, че не се подобрява включвам пулмикорт, ако и с него нещата са без промяна или дори по-зле, включвам и вентолин и ако пак няма подобрение, чак тогава е ред на антибиотика. Включвам антибиотик най-рано на 5ти ден без подобрение, иначе сегашната лична го предписва винаги, когато децата са с температура. Преди не беше така, но сега с тези електронни рецепти явно предпочита да се застрахова.
Емоция, големият ми син е в повечето случаи с левкоцити поне 10, при по тежки инфекции съм виждала и стойности над 30. Не знам на какво се дължи, но според някои от лекарите, които са го преглеждали, вероятно има свръх реактивна имунна система, реагира прекалено силно на вируси и прави нещо като алергична реакция и съответно въпреки тази негова свръх реакция се влошава, а не преборва вируса. Вдигал е температура 42 градуса, поддържал е температура 11 дни, всякакви такива рекорди има. При малкия обичайно левкоцитите при вируси са били между 3 и 5. В здраво състояние са му 7-8 и е така от бебе. Големият също е с високи от бебе, сега като по-голям сякаш се нормализираха.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:43 от sweet_memory

# 721
Sweet_memory, благодаря ти, думите ти малко ми помагат. Наистина не мога да си обясня как една обикновенна хрема винаги прераства в зачервено гърло, после кашлица, после АБ защото няма подобрение....и накрая венозен, ако съм отказала пероралния, защото детето е жизнено и уж няма индикации за нещо по - сериозно и изведнъж просто се отпуска. Ужасно е....особено като околните ти казват" ама виж, че нищо и няма, скача, дивее, как така ще даваш АБ?" Дано да си права и нещата с времето да се поуспокоят. Сега е на 8, може би ще дойде и този момент.

# 722
  • shumen
Барбалена,как сте?
So close,аз затова,ако не ми харесва кашлицата му или не одобрявам лечението на педи го водя на второ мнение на пулмолог.
Sweet memory,и аз като теб давам АБ чак накрая и започвам с инхалации,но не ми ли харесва кашлицата му и вдига ли Т продължително го водя на лекар за слушалки.Този път на 3 ден с Т сама поисках АБ,но педи категорично отказа да изпише.
Красивост,никакви витамини не давам.Каквото и да съм давала полза от нищо няма.
Емоция,моя миналата зима беше така.Лепеше всичко де що мине.За имунната система давах какво ли,на пулмолог го водих във Варна,но ефект от нищо не видях.Не знам дали от ходенето на Трявна,дали го израстна,но тази зима е по добре.Изкара зимата здрав и чак сега се разболя.
Рейна,а урина пускали ли сте?Да не е нещо от бъбреците и от това да е тази Т?

# 723
Дани, по-добре сме уж. Чакаме да минат да кажат. Искаме вкъщи вече...

Рейна, давам идея и аз, без да мога да преценя дали има логика. На дъщеря ми й пуснаха кръвен тест за микоплазма пнеумниние и IgM беше положително.

# 724
  • Пловдив
Включвам се с питане: имали ли деца, прекарали втори път грип А? Помня, че доста се коментираше по едно време, но вече съм забравила.
Детето ми хвана втори път…

# 725
Има два вида грип А, така че е напълно възможно. Няма ли да се приключи вече поне с грипа, другите вируси са ясни, но поне той да приключва вече.

# 726
Хора, ще се гръмна! Малкият още е с грипове Sob Толкова ми е притеснено, очаквах да кажат, че всичко е наред Sad

# 727
Барбалена, за него какво лечение прилагаха? Може би просто трябва още време?

# 728
Той е на вентолин, изорекс, АБ капки в носа...това е, не му направиха нито кръвни, нито снимка. Сега се сещам, че мъжът ми каза, че последните два дена е "тъжен". А той явно... Ще ми се пръсне сърцето

# 729
Аз бих пуснала ПКК + CRP да видя какво е положението.

# 730
  • shumen
Барбалена,аз бих пуснала кръвни и ако трябва и снимка.Той с каква диагноза е?Моя пак казвам е правил пневмония и с перфектни кръвни и почти без кашлица,аз си мислех,че отминава тогава,но на слушалки педи чу хрипове и ни изпрати на снимка тогава си спомням и цъфна пневмония.
K5.S.възможно е.
Sweet memory,и аз искам поне грипа да приключи.Другите вируси са ясни.
Моя тая сутрин се събуди подсмърчащ.Дано си остане само с това,че взе да ми писва вече.

# 731
Хвърлям по едно око на темата, но не помня всичко. Барбалена от колко време е на вентолин? И по колко пъти на ден? От опит, тъй като моето дете прави през седмица хрипове, отнема поне седмица да се изчистят.

Също се допълвам пак от опит, не е нужен АБ за бронхит.

За грипа - не са само 2 вида грип А. Върлуват много. Не е невъзможно да се хване друг щам, но се предполага, че детето ще го изкара по-леко.

# 732
Здравейте!
Детето ходи 1 седмица на градина, днес сутринта се изкашли 2 пъти, усещам като да се заформя някаква храчка. Сопол не тече 
Мога ли да започна нещо, за да стопирам нещата?

# 733
Мира, на 07.08 положителен тест за РСВ. На 08.08 и 14.08 уж чисти гърди. На 17.07 доведохме каката на преглед, установиха пневмония след снимка. Помолихме да преслушат и малкия - с хрипове беше. Изписаха 3 пъти на ден вентолин. Значи от понеделник 15:00 часа е на Вентолин, днес му е 5-ти ден. Личният лекар е изписал и Пулмикорт днес

# 734
3 пъти на ден вентолин е малка доза по принцип (минималната даже), дават я когато се чуват единични хрипове. Кашлицата влошава ли се или седи една и съща?

Общи условия

Активация на акаунт