Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 977
  • 794
  •   1
Отговори
# 705
Емоция, а тест за грип и рсв пуснахте ли?

# 706
Точно до тези изводи стигнах и аз, So Close. При проблеми с горни дихателни пътища - пулмикорт, долни дихателни пътища - вентолин (+пулмикорт). Тия антибиотици няма как да атакуват вируса. Вече, ако прерастне в бактериална инфекция - да, но си трябват кръвни изследвания за това. Така че, аз бях изцяло съгласна с лечението на педиатърката, което беше почти...нищо. Просто трябваше да разбере, че хриповете са от дробовете, не от носа, че да включи пулмикорт и/или вентолин. Изобщо, тъкмо не можех да се нарадвам на подхода й и взе, че сгафи и с двете деца.

Всъщност, сега се сещам за друг наш пропуск. На първия преглед й споменах, че каката е с подути лимфни възли и тя поиска ПКК с ДКК, СУЕ и CRP. Спестихме го, защото се почна велико мрънкане и ни излезе през носа. Оттук нататък за всички ни страхът от постъпване в болница ще е много по-голям от едното боцкане за кръвни и мисля, че ще сме една идея по-близо по по-голяма яснота за състоянието на детето.

Сега какво е лечението, изписаха ли ви нещо след прегледа и снимката?

Емоция, защо всеки месец антибиотик? Някои лекари май се презастраховат...

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 14:33 от Барбалена

# 707
Барбалена, само Вентолин изписа, за 4-5 дни. Каза, че детето ще отдели секретите, заради които се дави. Каза, че просто тоя рсв е по-упорит и при някои -.продължителен. Склонна съм да й се доверя, все пак работи в белодробно детско отделение към Александровска. Д-р Митева се каза. Реално според нея не е бивало да пие антибиотик, просто трябва хубави инахалции, но ние сме пропуснали момента. Сега от днес ще правим.

Вие как сте?

# 708
Върнахме се от Александровска. Според лекарката рентгенът не показва пневмония, както ми казаха другите лекари, а бронхеолит. И високата текпература си е била от РСВ. Според нея можеше да минем без клацид и просто трябваше да почнем с Вентолин тогава още. Изумена е защо не са го предписали. Заради това влачим ужасна кашлица. Иначе според нея тази лека температура 37 и нещо е остатък от вируса и не бива да ме тревожи. Каза, че тази година са се видели в чудо с този РСВ.

Аз също бях писала, че по описанието не е пневмония. И при нас имаше такова нещо с продължителна ниска температура. И то след всеки вирус до момента е така. Реално не е топъл, добре е, но има 37.2-3-4

# 709
Явно е нормално, макар за нас майките да е притеснително. Все пак се радвам, че  отидохме и ме е яд на 2те педиатърки, които го преглеждаха и не включиха Вентолин.

# 710
Затова е много важно да се намери точния педиатър. Аз при разболяваме първо  минавам през личната (за да взема болничен) нейната терапия я знам и без да ми я казва. Нурофен, панадол и ксимебак. Всеки път изписва този антибиотик. Понякога се лекуваме у дома ( ако видя че Т не е много висока, че спада бързо и има големи интервали без да има). Ако обаче Т е всиока - отиваме при педиатър. Понякога ако е много зле нещата и се обсаждам да попитам какво да пусана като кръвен тест преди часа за преглед, за да не чакаме после резултатите.

# 711
Тест комбиниран- грип и ковид сме правили. Отрицателен е.  За РСВ тук не намирам.
При всяка, абсолютна всяка инфекция изследванията и са подобни. Високи левкоцити и гранолуцити, ниски лимфоцити.
Закон е при нас. Декември беше с някакъв вирус с повръщане и резултатите бяха сходни. След ден повръщане почна пак ужасна хрема и пак АБ.
Пие АБ всеки месец, защото аз като се заинатя със симптоматични ( капки за нос за гърло за смучене) и само за ден два и сме с бронхит и веднъж пневмония. Не дам ли АБ, знам че сме в отделение.
Знам, че звучи странно, но е факт.
Сега дай боже всичко да е наред и ще трябва да я заведа на имунолог..
Водила съм я на УНГ ( няколо), гастроентетолог, класически хомеопат, некласически......и охххх.
Иначе февруари бяхме с Грип А, януари ковид. Тогава правих тестове....за предните месеци -  декември и октомври ( ноември бяхме на АБ капки) не съм.
Идеята ми е: може ли с високи левкоцити и ниско црп да е вирусна, а не бактетиална инфекция?
И има ли тук дечица които обикновено в здраво състояние са си с по-високи левкоцити?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:26 от emocija

# 712
Върнахме се от Александровска. Според лекарката рентгенът не показва пневмония, както ми казаха другите лекари, а бронхеолит. И високата текпература си е била от РСВ. Според нея можеше да минем без клацид и просто трябваше да почнем с Вентолин тогава още. Изумена е защо не са го предписали. Заради това влачим ужасна кашлица. Иначе според нея тази лека температура 37 и нещо е остатък от вируса и не бива да ме тревожи. Каза, че тази година са се видели в чудо с този РСВ.
Ето, вие сте живият примир за това което казва моят педиатър. Една рентгенова снимка може да се тълкува по различен начин от различни лекари. Много често слагат диагноза пневмония без да има такава.
Иначе моето е вече четвърта седмица не добре. Ама странно не добре. За тези 27 дена вдига трети път температура като първият и сега последният с кашлица и сополи. Изпи един АБ и от вчера пак вдига, но симптомити са като нов вирус. Ще изчакам кръвнити утре.

# 713
Рейна, отчитам своя грешка, че не отидох веднага при пулмолог. Ще ми е обеца на ухото. При вас е странно положението, да. Извинявяй, ако съм питала, но секрети пускали ли сте? Да не влачи бактерия..

# 714
В неделя, след като си легнахме детето се оплака, че го боли гърло. Съответно и с гърлобол се и събуди. Не я пуснах на училище. Вечерта и корем я наболяваше, пак като си заляга.На следващия ден вече и хрема, зелена. Сряда същата история. Почнахме черни капки и енти-тус таблетки за гърло. И днес стана с температура. Ей....как пък един път не се размина това гърло и хрема.  Изписаха ни АБ. Ами ще си го пием, а пием всеки месец. Идва ми в повече вече. Ту повръщане, ту хреми, ту кашлици....уф.
Качвам изследванията, ако някай може да ни каже кое сочи за бактериална инфекция, а не вирусна. ЦРП- то е 21.
Иначе в здраво състояние левкоцитоте и винаги са били около 11-12. Това нормално ли е?
Някоя от вас знае ли с каво се свързват другите показатели с отклонения от нормите.
Къде да го водя това дете? Скапа се да боледува тази зима.
левкоцитите са повишени и то заради гранулоцитите които се увеличават при бактериална инфекция. Лимфоцитите са друг вид левкоцити те се повишават при вирусна но при вас са в норма. Црп до 60 уж било вирусно но в комбинация с гранулоцити,  във вашия случай според мен е бактериална инфекция с леко възпаление

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:59 от Sparkles

# 715
Какво давате след прекаран грип Б на децата?
Чудя се и се мая какви витамини да избера.
И определено искам да намерим нов педиатър.

# 716
В неделя, след като си легнахме детето се оплака, че го боли гърло. Съответно и с гърлобол се и събуди. Не я пуснах на училище. Вечерта и корем я наболяваше, пак като си заляга.На следващия ден вече и хрема, зелена. Сряда същата история. Почнахме черни капки и енти-тус таблетки за гърло. И днес стана с температура. Ей....как пък един път не се размина това гърло и хрема.  Изписаха ни АБ. Ами ще си го пием, а пием всеки месец. Идва ми в повече вече. Ту повръщане, ту хреми, ту кашлици....уф.
Качвам изследванията, ако някай може да ни каже кое сочи за бактериална инфекция, а не вирусна. ЦРП- то е 21.
Иначе в здраво състояние левкоцитоте и винаги са били около 11-12. Това нормално ли е?
Някоя от вас знае ли с каво се свързват другите показатели с отклонения от нормите.
Къде да го водя това дете? Скапа се да боледува тази зима.
левкоцитите са повишени и то заради гранулоцитите които се увеличават при бактериална инфекция. Лимфоцитите са друг вид левкоцити те се повишават при вирусна но при вас са в норма. Црп до 60 уж било вирусно но в комбинация с гранулоцити,  във вашия случай според мен е бактериална инфекция с леко възпаление
Ще се коригирам гранулоцитите освен неутрофили (повишени при бактериална) включват и еонзофили които се повишават при алергия и паразити.

# 717
Нищо. Само вит.Д.

# 718
Аз давах един месец Imunohealth Kids, плюс витамин Д.

# 719
Рейна, отчитам своя грешка, че не отидох веднага при пулмолог. Ще ми е обеца на ухото. При вас е странно положението, да. Извинявяй, ако съм питала, но секрети пускали ли сте? Да не влачи бактерия..
Пускахме, всичко е чисто. И тестовете за грип, ковид и онзи другият отрицателни. За стрептококи също.

Общи условия

Активация на акаунт