Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 964
  • 794
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Здравейте! Малката е на 2 години й половина и й изписаха инхалации с пулмикорт 2мл и физ. разтвор 1мл сутрин и вечер. Обаче други ми казаха, че тази доза е много голяма и попринцип ампулата се разделя на 2. На вас изписвали ли са ви такова съотношение?

# 766
  • shumen
При чести бронхити на моя са изписвали Пулмикорт.Това го е спасявало от бронхити доста пъти.
Мимчо,не се ядосвай за рождения ден.Дали ще празнува днес или след няколко дни детето няма никакво значение.Важното да е се оправи.
So close,аз затова усетя ли накъде отиват нещата го водя на второ мнение при пулмолог.
FrozenBubble,дано си остане само с това детето и да мине бързо.

# 767
Bookaddict, моето е на 2 години точно и съм правила инхалация с пулмикорт неразреден сутрин и вечер по 2 мл, общо 4 за деня. Това в първия ден, вторият бешв по-слабо, 1 мл пулмикорт и 1 мл физиологичен. Не ви е толкова висока дозата, за колко дни го изписаха?

# 768
  • София
Bookaddict, моето е на 2 години точно и съм правила инхалация с пулмикорт неразреден сутрин и вечер по 2 мл, общо 4 за деня. Това в първия ден, вторият бешв по-слабо, 1 мл пулмикорт и 1 мл физиологичен. Не ви е толкова висока дозата, за колко дни го изписаха?

Изписаха й го за 5 дни заедно с противоалергично. И ако не повлияе добре ще мине на антибиотик. Четвърта седмица се влачи с кашлица като всичко идва от секрета, който и се стича в гърлото. Дробовете са й чисти. Всичко тръгна със сополи, изписаха й Макситрол, след него сополите станаха гъсти и зелени, мина на някакви капки дето ги правят в Нота Бене и на капки за очи, защото се появи и конюнктивит. Водих я да й вземат секрет от носа и нищо не излезе. Продължи да подкашля, пи сироп, и тази седмица във вторник пак я водих и ми каза да й промивам носа с Фитоназал и инхалации да й правя. Но от снощи кашлицата се обостри и не можеше да спи, та се наложи да звънна днес и съответно ми изписа пулмикорта.

# 769
Давали сте антибиотични капки (макситрол), а после сте пуснали секрет. Може и от антибиотичните капки да не е излязло нищо. А тези от аптеката с какво вещество бяха? Да не е с гентамицин?

# 770
  • София
Нямам си на представа, личната каза, че са с някакви соли.

# 771
Да не е казала, че са трите натрия?
 Според мен пробвайте новото лечение, дано вече има резултат.

# 772
Не е висока дозата пулмикорт, с половин ампула може и да не се повлияе и да се стигне до антибиотик.

# 773
Здравейте на всички и бързо възстановяване на малките.
Излезнали са резултатите от изследванията.
Единственото не  е готов резултата да Видим към какъв антибиотик е чувствителна бактерията.
Вече незнам .
При всички случаи ще го отпиша от градината.
От Октомври месец боледува.
Сега сме почти края на Март месец.
Това продължава вече половин година едно след друго.
От 22 ри Февруари си е вкъщи болен .
Днес сме 22 Март.
Що за градини са това допускат болни деца да посещават и разболяват здравите.
Щом едно дете е болно а ми да се лекува във вкъщи.
Нямам нищо против децата но мъката е голяма до като го излекуваш се мъчи не само майката но и само дете.
12 дни е пил антибиотик От последния ден на Февруари до 11 ти Март.
И от Края на Януари 10 дни включително и Февруари месец.
Вече много ми става с тези антибиотици..
Аз искам да попитам следното.
Дали личната лекарка пак ще му изпише  антибиотик през устата или само антибиотични капки.

# 774
Имам усещането, че има много сериозно незнание какво прави антибиотика и какво правят пулмикорта и вентолина.Пулмикорт и вентолин не могат да предотвратят развитието на бактериална инфекзлция. Често антибиотик се изписва без да има нужда, примерно защото кашлицата не спира. Пулмикорта и вентолина подобряват положениито с кашлицата и не се стига до ненужното изписване антибиотик.
Барбалена, отшумя ли интимната инфекция от антибиотика?

# 775
Лошото е,че вече по малко читави специалисти има тук в България.
Повечето са във чужбина на много по добро заплащане и работна среда.

Аз сега не разбирам трябва ли отново да се тъпче детето със антибиотик да пие за въпросната бактерия или не трябва да приема лечение.
Имам чувството, че се въртим в омагьосан кръг.

# 776
Мимчо,
Искам да питам за ефира, за какво ви я изписаха?
На моята я изписаха след последното боледуване, защото баща и е бил като малък с алергична астма.
Аз не съм я започнала , не мисля и да я почвам за сега. Не ми се струва достатъчна тази причина, а досега само един път е правила бронхиолит и то от рсв.
Но се чудя дали  да не направя консултация с пулмолог.
Аз тази сутрин направих инхалация с пулмикорт че нещо започна да кашли лаещо и ми прилича на ларингит, записах час за утре за да не стане някоя беля пак. Надявам се Ефирата да я предпази да не слезе пак надолу и се моля за 5 дни да се оправи иначе ще отложим рд

# 777
Първо ми я предложи алерголожката но аз не я взех под внимание, след това и личната каза да започнем защото за два месеца направи два бронхита, аз пак не я започнах и след това направих консултация с пулмолог и тя каза същото и чак тогава я започнах. Уж да не слиза надолу, но я давам от 22дни и силно се надявам сега да не слезе към дробовете,  че е с натрупване.

Мимчо,
Искам да питам за ефира, за какво ви я изписаха?
На моята я изписаха след последното боледуване, защото баща и е бил като малък с алергична астма.
Аз не съм я започнала , не мисля и да я почвам за сега. Не ми се струва достатъчна тази причина, а досега само един път е правила бронхиолит и то от рсв.
Но се чудя дали  да не направя консултация с пулмолог.
Аз тази сутрин направих инхалация с пулмикорт че нещо започна да кашли лаещо и ми прилича на ларингит, записах час за утре за да не стане някоя беля пак. Надявам се Ефирата да я предпази да не слезе пак надолу и се моля за 5 дни да се оправи иначе ще отложим рд

# 778
Дъщерями имаше тая бактерия плевмонито ,и беше само на капки в носа ,но вдигна 2 пъти температура, възпалиха се ушите и тогава и дадоха антибиотик да пие.Щом е само в носа няма кашлица ,или отит примерно може и да не ви дадат антибиотик и да се размине само с капки.

# 779
Точно това правят вентолина и пулмикорта, предотвратяват бактериална инфекция. Вентолина отваря бронхите да излизат секретите, а пулмикорта действа противовъзпалително, защото е кортикостероид. Така в дихателните пътища не се задържат секрети, ако се задържат секрети се развива точно бактериална инфекция, защото бактериите, които естествено се намират в организма се задържат в секретите и се размножават успешно и неконтролирано в голямо количество.

Общи условия

Активация на акаунт