Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 831
  • 794
  •   1
Отговори
# 255
Не е на често. То затова се чудя ако беше нямаше да се чудя.
Не знам дали не е останала бактерия, въпреки че имаме още три дена капки, но сиропа за кашлица вече го спряхме в петък.

# 256
  • shumen
Flower,ако АБ е бил по антибиограма трябва да е подействал и да сте изтребили бактерията.
Sweet memory,благодаря.
Моя сега се събуди и пак е с Т 37,8 и кашля влажно.Утре ще сме рано рано при педи.

# 257
  • София
danaeka, бързо  оздравяване на  детето.

# 258
Освен Биозин мама, какво друго мога да пия докато кърмя, понеже ММ донесе вкъщи грип А вероятно, защото имаше 39 Т. Аз изцяло кърмя бебето, което е на няколко дни. Утре ще отидем и до личната/педиатър, но какво е имало ефект при вас. Засега само кашлям и съм отпаднала, като нямам Т. Надявам се бебето да не го хване, защото за него съвсем нищо не мога да давам май…

# 259
С 40 градуса сме естествено, иначе още вчера пуснах секрет, нищо че днес сме на лекар, просто гърлото не ми изглежда добре.

# 260
  • shumen
Rimmona,освен за Биозин мама за друго не се сещам за теб.За бебето,ако го хване най-добре лекар и той да прецени дали може и какво да даваш.Моя беше на 40 дни на АБ и Нурофен/Панадол за Т с бронхиолит.
Нехе,явно е повтаря на твоята малечка.
Моя снощи смъкна Т към 12 и заспа.Сега няма на пипане,но като стане ще меря и ще ходим на лекар.

# 261
Освен Биозин мама, какво друго мога да пия докато кърмя, понеже ММ донесе вкъщи грип А вероятно, защото имаше 39 Т. Аз изцяло кърмя бебето, което е на няколко дни. Утре ще отидем и до личната/педиатър, но какво е имало ефект при вас. Засега само кашлям и съм отпаднала, като нямам Т. Надявам се бебето да не го хване, защото за него съвсем нищо не мога да давам май…

Моето беше на 10м, когато се разболяхме на грип А, преди 3 години. Пих тамифлу, но го кърмех само вечер. По принцип, в елактанция активната му съставка излиза да е съвместима с кърменето. Малки бебета също могат да го пият, даже е по-добре сякаш от колкото да се разболее. Зависи и колко е малко. Грипа не е шега работа.
Можете да пиете витамини, също така, но не очаквайте кой знае какво подобрение. И от биозина също. Биозин мама е само лактоферин, тоест не е някакъв мощен имуномодулатор.

# 262
Бебе на няколко дни с грип за мен си е страшна картинка. Аз бих се консултирала дали може да приема Тамифлу или поне майката да го приема и да кърми бебето. Дано да го подмине бебчето, задължително слагайте маска при него и си мийте ръцете, преди да го пипате.

# 263
Hexe, ние бяхме така октомври и ноември. 20 дни след края на АБ за гнойна ангина пак беше с налепи и Т и пак казаха гнойна ангина. След това започнах Имун Д и 3 месеца докато го давах нямаше проблеми с гърлото и не е пила АБ. Сега уж пак казаха гнойна ангина, но не беше.
Аз ще тичам пак към педиатърката сега. Детето се събуди с някакъв страшен обрив по  лицето. Вчера играха доста в парка и си говорихме с ММ, че ги е хванало слънцето, и двете се бяха позачервили. И днес едната, цялото лице на пъпки. Миналата година пак след едно тежко боледуване отключи студова алергия, тя поне мина, тази зима не е имала проблеми. Сега пак след сумати дни на АБ, само че този път от слънце. Не знам какво да я правя..

# 264
Римона, съжалявам... Дано бебето не се зарази, а при теб мине по-бързо. Все пак, съветът ми е да направите тест, да знаете с какво си имате работа... Пиеш ли витамин Д?

Хексе, много неприятно, просто кошмарно Sad Да не е грип? Но вие май го бяхте карали?

Дани, как да сме.. положението е сополи, сополи, сополи и кашлица. През нощта кашлят доста страшно, особено малкото. През деня пък кашля като си издухва носа, ама така кашля, сякаш е повърне. Каката пък вчера сутринта кашляше ларингитно за кратко, после взе да кашля нормално, сухо и ми олекна. И снощи като излая пак няколко пъти... Имах 2-3 часа с такова притеснение, бях на косъм на включвам инхалатора с пулмикорт... Дадох малко мед, имаше няколко пъти лаещо кашляне след това пак. И голям стрес общи взето. Сега пак си кашля сухо, без да е ларингитно, но дали по-късно няма пак да се разкашля така... Твоето момче дано го избута бързо, каквото и да е.

# 265
Бебе на няколко дни с грип за мен си е страшна картинка. Аз бих се консултирала дали може да приема Тамифлу или поне майката да го приема и да кърми бебето. Дано да го подмине бебчето, задължително слагайте маска при него и си мийте ръцете, преди да го пипате.

Ох, да бях пропуснала факта, че е на няколко дни.
Първо тест обаче на всички вкъщи трябва.

Хоуп, някои антибиотици ни правят по-фоточувствителни. Обикновено го пише в листовката, провете дали не е такъв случая.
Иначе какъв е обривът?

Хексе, бързо оздравяване!!

# 266
  • shumen
Хоуп,да не е алергия към слънцето или АБ?
Нехе,ходихте ли на лекар?
Моя кашля влажно,дразни го храчка и се събуди с Т 37.Нищо не дадох,отидохме на педи и греда.От днес е с ново работно време от 14 часа,а досега беше от 8 часа.След обяд пак ще виснем при нея.

# 267
Не, не пия витамин Д, не ми е изписван. Личната и педиатър казва фреш от черно грозде, селъри, моркови… никакви лекарства не ни преписа. Каза, че нямало да го хване.. Да, ама ако вдигне вечерта рязко Т не знам какво да го правя.
Тест си прави мъжа ми, но за всичко отрицателно го даде. Според нас е грип А, защото Т му стигаше 39 и с нищо освен с течен аналгин не се повлия.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 11:18 от Rimmona

# 268
Здравейте, момичета!Някоя от вас прилагана  ли е капки Азитер в носа на детето?И ако да, по колко капки ви бяха изписани?

# 269
Не, не пия витамин Д, не ми е изписван. Личната и педиатър казва фреш от черно грозде, селъри, моркови… никакви лекарства не ни преписа. Каза, че нямало да го хване.. Да, ама ако вдигне вечерта рязко Т не знам какво да го правя.
Тест си прави мъжа ми, но за всичко отрицателно го даде. Според нас е грип А, защото Т му стигаше 39 и с нищо освен с течен аналгин не се повлия.

Каква е логиката да е тип А. А не и тип В? Питам понеже втори път го пишеш..

И при двата типа Т е висока, упорита и трудно сваляща се.

Общи условия

Активация на акаунт