Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 853
  • 794
  •   1
Отговори
# 270
Понеже в групата на детето в детската градина върлуваше грип Б и тя го изкара, като не е вдигала такава Т и се повлияваше от стандартните лекарства. Докато ММ само с течен аналгин я свали и нищо не му подейства.

# 271
Без тест само гадаете какво сте карали.
От първа ръка ти казвам че тип Б е с Т 39.3 която с нурофен плюс аналгин не се сваляше!

Аз не се заразих с тип Б въпреки че бях нон стоп с детето! Друго забърсах. Не хванах грип.

Та пак казвам..без тест са спекулации ...

# 272
  • shumen
Без тест гадаете кои тип е?
Моя поддържа Т 37-37,5 и кашля буквално на всяка минута.Сега отиваме на лекар.

# 273
След колко време излиза резултат от обикновен носен секрет в лаборатория Рамус? Пуснат е в събота

# 274
Аз не гадая. С тестове сме..на детето беше положителен за тип Б..моят отрицателен за двата грипа и ковид.

След колко време излиза резултат от обикновен носен секрет в лаборатория Рамус? Пуснат е в събота
Зависи кога са направили посявката. Ако в събота...то днес ще се види има ли растеж или няма. Антибиограмата чак утре.

# 275
Сигурно ще излезе днес до 15.30ч
Ако са много натоварени - утре

# 276
Здравейте,

детето ми ходи на частна ясла и съответно боледува почти всяка втора седмица, а понякога и по-често, макар и леко, винаги го спираме от ясла и го водим на лекар и после още веднъж, когато вече е добре за контактна бележка и контролен преглед. Последните два пъти педиатърът не ни дава контактна бележка и твърди, че той издава електронна бележка за отсъствие, с това отсъствието е извинено и контактните бележки вече са отпаднали
От градината твърдят че без въпросната контактна бележка не могат да извинят отсъствията. Къде е регламентирано това и ако има промени от кога са, защото и ние не държим, разбира се, да водим вече здравото дете на преглед сред болни хора сутринта преди яслата, и бихме си спестили този стрес, но ми се иска да подходя с аргументи в спора с яслата.

Благодаря ви

# 277
Тест си прави мъжа ми, но за всичко отрицателно го даде.
Написала съм, че сме правили тест, но беше отрицателен.

# 278
  • shumen
Ако няма бактерия днес,а ако има-3 дни.
Ние чакаме при личната.Има доста хора,но ще чакаме.

# 279
Здравейте,

детето ми ходи на частна ясла и съответно боледува почти всяка втора седмица, а понякога и по-често, макар и леко, винаги го спираме от ясла и го водим на лекар и после още веднъж, когато вече е добре за контактна бележка и контролен преглед. Последните два пъти педиатърът не ни дава контактна бележка и твърди, че той издава електронна бележка за отсъствие, с това отсъствието е извинено и контактните бележки вече са отпаднали
От градината твърдят че без въпросната контактна бележка не могат да извинят отсъствията. Къде е регламентирано това и ако има промени от кога са, защото и ние не държим, разбира се, да водим вече здравото дете на преглед сред болни хора сутринта преди яслата, и бихме си спестили този стрес, но ми се иска да подходя с аргументи в спора с яслата.

Благодаря ви

Виж тук
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/otpada-kontaktnata-belezhk … e-gradini-2409153

# 280
За мен има разлика в грипове те точно в температурата. Грип А - с много висока Т до 40. Грип Б с 38 макс, но пък 8 дена държа.

# 281
Аз мога само за Грип Б да кажа - Т над 39, неповлияващя се..7 дни плътно.
Седмица след това - на легло без сили и без апетит.

# 282
Не, не пия витамин Д, не ми е изписван. Личната и педиатър казва фреш от черно грозде, селъри, моркови… никакви лекарства не ни преписа. Каза, че нямало да го хване.. Да, ама ако вдигне вечерта рязко Т не знам какво да го правя.
Тест си прави мъжа ми, но за всичко отрицателно го даде. Според нас е грип А, защото Т му стигаше 39 и с нищо освен с течен аналгин не се повлия.

Пак повторете. Понякога позитивира на 2-3 ден.
Не може да се определи само температурата, всеки организъм реагира различно.

За бележките го има обнародвано в държавен вестник брой 108 от 27.12.2024.
Няма как да дам линк, но може да потърсите в интернет за цялото съдържание.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 14:18 от FrozenBubble

# 283
Дани голямо гуш. Дано не е нещо сериозно.

Бързо да се излекуват всички болни.

# 284
Дани, ходихте ли на лекар следобеда?
Оф аз напарво съм отчаяна, отново ангина. Започнахме Цефзил и чакаме секрета за излезе. Цял ден е с температура.

Общи условия

Активация на акаунт