Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 817
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
Барбалена, и моето дете е с rsv, а аз съм с 37.5, боли ме гърлото и ми тече носът...Според мен го караме с тях. Иначе ние бяхме на преглед, гърдите са чисти, гърлото е червено (rsv). Каза да давам сироп Атусин, спрей за гърло и инхалации с физиологичен.

# 391
И мен ме боли гърлото, започна вчера вечерта съвсееем доловимо и сутринта вече си ме болеше. Болката в мускулите започна по обяд някъде. Залагам на грип аз, въпреки ваксината. Но ми се ще да е РСВ, да не се налага децата да се борят с грипа, който аз съм довлякла някак вкъщи...

Дани, да му минава вече... Ти и вашите как сте?

So close, добре че са чисти гърдите! И дано не слиза надолу. При нас пък децата нямаха червено гърло сякаш. Нищо не каза педиатърката като ги преглеждаше. При нас на дребното също изписаха Атусин, а на каката Улитус. Аз не им ги давам, дано не е грешка Sad

# 392
За пръв път е с такава кашлица, обикновено само със сироп я лекуваме и на втория ден става влажна и отхрачваща. Сега тази е друга бира, направо ме плаши да не слезе надолу. Разчитам на вентолина, дано утре има подобрение. Както не исках да го давам, така сега разчитам на него .... И всичко това буквално от нищо. Нито и с грип, няма температура, нищо .
Предния път Моракселата мина с два курса АБ капки и сироп за кашлица , а сега ни завря в трета глуха.
На прегледа споменах, че баща и е бил с алергична астма като малък и докторката много ме наплаши, че тя била предразположена и едва ли не от най-малкото ще стигаме до вентолини и антибиотици. Досега не е било така, вентолин за първи път се наложи миналия месец с рсв, антибиотик също пи тогава за втори път, първия път бяхме с ковид. На 2 и половина е, направо ми настръхва косата , че ще трябва да я пазя от всичко , по принцип предпочитам да я калявам и да не я пазя толкова от вируси и бактерии, но ако наистина от най-малкото се усложнява вече...
Не искам да си го представям даже.

РСВто и ние с баща и го изкарахме с нея. Аз с ларингит, баща и със синузит. Без температура при нас, но с ужасна кашлица.

# 393
Флауър, добре дошла в моя филм. Само като чуят че съм с алергична астма и сме в контингента белодробни. Обаче искам, не искам, сме там.
Чудя се това дете как кара пенвмониите, не е спрял да дивее откак е болен. Днес му гледах снимката при доктора, ами има си възпаление надолу в дробовете. Питах за Трявна, каза че не сме били за там, не е толкова тежко положението. Питах го как след вдна година ще ходи на училище, той няма и месец изкаран на градина за цялата зима. Каза - въпрос на имунитет. Прати ни на физиотерапия тук в Русе, общо взето същото било. Моят мъж вика-е да, ама там е чист въздух. Ми добре, ние и на почивка можем да идем. Та, дадоха ми направление за физиотерапия. Препоръча Рестив, казах му че имам, каза да го почнем.

# 394
Малкото дете от 28.02 е с РСВ, големият го хвана чак на 7.03. Нас с баща им на 8.03. Но ние не сме имали температура. Големият мина с гадна кашлица и хрема, кашлицата му се повлия на 5ти ден пулмикорт. Баща им с гърло, хрема и кашлица. Аз до снощи бях само с гърло, леко подкашляне и болки в гърба, но снощи през нощта започна ужасна кашлица, сама се чувах, че имам хрипове, не можах да спя изобщо от кашлица и започнах и аз инхалации и бромхексин.

# 395
Brumm, a, наистина ли детето е предразположено към белодробни проблеми? В крайна сметка то има двама родители, може да не е наследила такава предразположеност .
Мъжа ми е бил така като дете, после го е израстнал. Честно казано не съм се сещала досега , че това прави нея рискова.

# 396
Барбалена, и според мен е РСВ, не се навивай на грип. Щом имаш и ваксина пък съвсем. Ако все пак се окаже това лесно ще го пребориш.
При мен беше с болки в гърлото и запушен нос. Възможно е да съм имала и температура, но тогава не съм я мерила.
Интересното е че когато ме хвана бях на работа, сега и грипа пак бях на работа. Никой от колегите не се разболя. Или поне не е било видимо. Тъжната истина е че 70% от екипа сме с деца (повечето малки) и гледаме да не отсъстваме, освен ако не е свързано с децата. Само с коксакито си останах вкъщи. Реално шефката не ни прави проблеми, но знам че се дразни. Всички го знаем. Няма какво да направя детето ми е най-важното, работа се намира.
На вас как ви се отразява отсъствието от работа?

Brumm, не се тревожи прекомерно. Може пък детето да е взело твоят ген. Аз като дете правех белодробни спазми, за сега не забелязвам същото при детето. Не е изключено да се случи разбира се. Имам и 1млн алергии. Моля се детето да е взело тази част от баща си.

# 397
Нито аз, нито съпругът ми сме имали белодробни проблеми като деца, големият син на всяка хрема правеше бронхоспазъм, поставиха му диагноза алергична астма, която уж израстна, но и сега кашлиците му трудно минават, вече е на 12г. Малкия пък явно ще е с ларингоспазъм на всяка кашлица. Вече има 4.

# 398
Бързо оздравяване на болните.Моята вече е добре яде дивее,но стане ли 19 часа и заспива спи до сутринта и се чудя нещо ли и има или е резултат от грипа.Аз и моя мъж като деца сме били болнави Joy малката също,а и ние имахме период на тоя ларингит даже преди грипа пак беше с ларитгит.

# 399
  • shumen
Барбалена,благодаря.Ние засега сме добре.Само се моля да не го лепнем и ние,че баща ми е след операция и трябва да се пази.
Flower,и моя е с начална форма на астма и прави бронхоспазми при всяко разболяване.
Ооор,и моя спи по много.Втори ден заспива в 20 часа и спи сутрин до 8.
Сега тръгнах за работа и нямаше Т.Дали толкова бързо подейства АБ не мога да кажа.Той има само 2 приема днес.

# 400
Danaeka, възможно е да е подействал. Дано не вдига повече. Лека работа!
Бързо оздравяване на всички болни!

# 401
Бързо оздравяване на всички деца.
FrozenBubble аз отсъствам редовно от работа. От 20 работни дни в месеца, работя между 8-10. Откакто е роден имам само 1 пълен месец - месец май 2024 год.
Държавен служител съм и не ме закачат.

Недостатъкът е, че не съм в час с това, което се случва на работа и кариерата ми изостава. 🤷 Но детето ми е най-важно.

# 402
  • Sofia
Малката вече около 10 дена кашля, няма нищо друго, няма температура, в настроение си е. От една седмица сме на вентолин и сироп и продължава да кашля. Миналата седмица CRP беше съвсем леко завишено и не беше за антибиотици. Утре пак сме при педиатърката и ще видим как ще продължаваме.

FrozenBubble, аз работя от вкъщи и не си взимам болнични. Работя с малката  буквално на главата. Говоря с клиенти, влизам от среща в среща с колеги или шефовете - тя ми крещи да й свалям гащите, за да седне на гърнето, скача на леглото, катери се по гърба ми, пее ми до главата с пълно гърло детски песнички (буквално се надвиквам с нея), идва да ми пренарежда бюрото докато говоря с клиенти... Чудя се кога ли ще ми го направят на въпрос, ама все си казвам, че може би и за тях е по-добре да не съм в болничен. Не отсъствам от работа, но нейното присъствие ми се отразява на качеството на работата - търча между хранения, гърнета, лекарства, инхалации и тук-там работа между всичко останало.

Дани, лека работа!
Да се оправя по-бързо детенце!

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 00:15 от Brin de muguet

# 403
Brin, носен и гърлен секрет пускахте ли?

# 404
  • Sofia
Не. Само ПКК, CRP, СУЕ.
То всичко започна от задна хрема. Педиатърката направо й изписа антибиотични капки.
В момента няма хрема (така и не се появи секрет навън), но кашлицата си продължава.

Общи условия

Активация на акаунт