Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 819
  • 794
  •   1
Отговори
# 375
Ох, и на вас не ви е лесно. Дано спрат сополите. С какво третираш?

Моят отначало кашляше малко, сега много. Притеснява ме, че днес иска да го нося и по-малко тича, а това не е характерно за него. Ще пиша след прегледа.

# 376
И при нас имаше такъв момент на отпадане за кратко. Малкият две вечери заспива сам и по-рано от обичайното. Но като цяло са кондиция. Пиши после, надявам се всичко да е наред.

# 377
Моят син още се лекува след РСВ на 28.02 се разкашля. Вдигна температура вечерта, на 1.03 вечерта вдигна последно и я свали, на 2.03 цял ден нямаше, но на 3.03 вдигна отново и вече беше омърлушен и кисел, не искаше да се храни, кашлицата се влоши, особено през нощта, на 3ти срещу 4ти цяла нощ кашляше. На 4ти започнахме антибиотика, който му бяха предписали и на 5ти на преглед се установи, че е с бронхит и има хрипове.

# 378
Понеделник бяхме на док за бебето на аб...според мен нямаше разлика,но я преслуша каза вс е ок,да го довършим и сряда ако ме притеснява нещо да идем или утре четв.Утре ще ида.
Понеделник си кашляше....и сякаш с магическа пръчка вторник спря ест ще довърша курса аб.

# 379
Барбалена, мога да препоръчва един спрей за нос - флуиал. Напоследък чувам, че е нашумял, но не е нов. Изписаха ни го с рсв-то. Тогава бяха почнали зелени сополи (излезе мораксела катархалис) и не се наложиха АБ капки. Сега с грипа пак така, в един момент зелени сополи тръгнаха и като започнах този спрей се избистриха.
Една от съставките е сребро, така че има логика. Но може и съвпадение да е било.

# 380
И на мен ми е притеснено. Понеже голямото не се стяга, отпуснат е и решихме с лекаря да пробваме с АБ. Няма температура, няма кашлица и сополи, само леко вода в ушите. Обаче той е имал вода в ушите много пъти.  Има мнооого лека болка в ухото. Аз си мисля за синузит. Нали всичко започна с температура, хрема и болка в ухото. Лекарят каза ако не помогне АБ трябва да се търси друга причина и на мен ми е свито.

# 381
Моето дете през януари с RSV влезе в болница с пневмония. В деня на изписването вдигна 38-39°, успешно донесъл си нещо от болницата. Червени уши и гърло каза тогава педиатърката му, но ме е яд, че не направих тест за грип, тази температура я поддържа 5 дни.
Много лекарства изпи, оправи се, държахме го месец и половина вкъщи и след само седмица на градина хвана Грип Б.
Вече е втора седмица вкъщи и от другата отново го пращам.
От есента му давах Марсианци и Inner year, мисля без особен ефект. Сега му изписаха имунотрофина. В болницата като бяхме лекарите казаха да не се прекалява с добавките, макс месец.

А някоя правила ли е консултация с имунолог?

# 382
Рейна, пускали ли сте ПКК.
На двете майчета по горе - ние сме същите. Грипа А, скарлатина, грип Б.
Всичко това ни се случи от 1,02 до сега....

# 383
Да се похваля и аз, RSV и бронхит, ангина, грип А и още една ангина. Това от първи януари до сега.

# 384
Флауър, и дъщеря ми е с неповлияваща се кашлица, вече не знам какво да правя. И днес я водих на лекар, не била за антибиотик. Изписа и кортикостероиден спрей... за пулмикорт е, но от него кашля повече и не смея.

# 385
Каква е логиката да е за пулмикорт, а да кашля от него? Сок от лук и мед?
Нищо не сме пускали, не искам нищо да виждам и дано не се налага. Гърлен пуска УНГ, чист е, бърз тест за стрептококи отрицателен и два теста за грип отрицателни.

# 386
За ларингит трябва пулмикорт, просто на нея не и действа добре, има някаква непоносимост съм този медикамент.

# 387
  • shumen
Ние миналата година бяхме така.От Януари до Март болест след болест.
Рейна,дано АБ подейства.
Тест правихме вкъщи комбиниран и светна позитивен на RSV.Ходихме на лекар,прегледа го и няма хрипове,но изписа АБ Аугументин заради Т.Яд ме е,че цяла зима устиска здрав и сега се разболя.

# 388
А ларингит само лаеща кашлица ли означава?

Аз съм с 37.7°C... Болка в мускулите, тресе ме... Днешните тестове са отрицателни. Утре ще правя пак. Бие ми на грип, но се чудя дали може да е и РСВ-то от децата.

# 389
  • shumen
Барбалена,и моя е с такава Т и е с RSV.

Общи условия

Активация на акаунт