Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 820
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Като гледам пропуснала.съм 50 мнения... днес голямата не беше на училище. Както кашляше малко, така днес кашля много. Ходихме на лекар, уж всичко е наред, ама си кашля. Продължаваме с моето лечение, то освен едни инхалации друго не може да се включи, аз давам всичко и тя става по-зле... Пулмикорта не и понася, а има нужда. Разбрахме се с докторката ако няма промяна да идем пак и да изпише антибиотик. Много ги мразя тия сухи кашлици...аз като почна да кашлям така, няма спиране.

# 361
  • shumen
Ваня,все едно моя описваш.С тази разлика,че вдига Т.Аз още в Понеделник исках АБ,но педи категорично отказа.

# 362
Ами съжалявам, големият ми син е кашлял и по месец и по 3 месеца. Няма как 3 месеца да не ходи на площадката, защото кашля 5-6 пъти през деня и два пъти си издухва носа. .

А правите ли разлика в това да се изкашля 5 пъти на ден, което е съвсем нормално и за здрав човек и това да повърне от кашлица на площадката? Че второто го видях на живо преди дни. И не се притесняват, и не им пука. И естествено, и на следващият, и на последващият ден бяха там. Ние не, само видях отстрани, че минавахме. И не бяхме не за друго, ами за да си пазя детето от кашлящото до повръщане. И не беше единствено впрочем. Просто е безобразие да има толкова егоистични хора и всеки да си мълчи и да се обръща на другата страна.

Ваня,писах аз, че кашлицата ми спря с няколко приема на Мария Мед. Пробвайте го, става за деца.

И аз съм чувала добри отзиви за Ива Иванова, но по спомен беше във Вита, близо до Сердика център. Още ли е там? Много ми е далеч, пък за телемедицина не ми плащат прегледите от Дженерали....

# 363
Добро утро.
Малкия вече е добре.
Но при мен една хрема се появи.
От снощи дясната ноздра е запушена.
Промивам и имам олинт хидра пръскам но не се отпушва още.
Ако отида да пусна носен секрет дали може или тези капки пречат да се пусне секрет.

# 364
  • shumen
Танче,за секрет трябва да не си капала АБ капки поне 7 дни.Олинт хидра мисля,че не са такива.
Аз сега се прибрах от нощна и ме посрещнаха с Т 38.Ще видя и днес ще вдига ли и ако продължава ще звъня на педи да изпише АБ,че днес му е 4 ден с Т.

# 365
Естествено, че правя разлика дали ще кашля няколко пъти или ще повръща от кашлица, за това писах, че не го водя когато е заразен и не са минали 5-7 дни. Също и да не е имал температура поне 2 дни или да е на антибиотик поне 3 дни. Единствено не бих извеждала никъде при варицела, но дори там карантината за болно дете е 10 дни, не един месец. И аз съм виждала какво ли не на площадките, както и преди писах. Големият много го пазех и не го водех, защото всичко лепваше. Малкият до сега не е лепвал нещо сериозно от площадката (за разлика от яслата) и за мен супермаркета, примерно, е по-рисков.
Дани, вие правихте ли тест за Грип?

# 366
Танче,за секрет трябва да не си капала АБ капки поне 7 дни.Олинт хидра мисля,че не са такива.
Аз сега се прибрах от нощна и ме посрещнаха с Т 38.Ще видя и днес ще вдига ли и ако продължава ще звъня на педи да изпише АБ,че днес му е 4 ден с Т.
Дайте идея как да се отпуши дясната ноздра.
Дали да промия и да сложа Виброцил

# 367
Дани и според мен направете един тест за грип. При нас беше подобна температура. като първия тест беше отрицателен., на третия ден бледа черта ( теста го правихме у дома, и не посмях даже да бръкна много добре в носенето).

# 368
Ние минахме контролен. Да тичал навън да изкашля каквото има. Та сега това правим.

# 369
Ние ходихме на второ мнение, няма хрипове, но има удължено издишане ли, нещо такова.
Та , ще си правим инхалациите с вентолин.
За първи път има такава кашлица, неповлияваща се. Дори с рсв мисля по-бързо се повлия.
Преди винаги е минавала със сироп за кашлица, а сега пулмикорд, вентолин.....
А , няма нищо друго, нито температура, само малко сопол, още лекуваме бактерията.
Чудя се това усложняване има ли общо с изкараното рсв преди месец. По-податливи ли са на усложнения след изкарана тежко инфекция.
Трябваше да я пазя повече , а не да се веем по площадките

# 370
Ние ходихме на второ мнение, няма хрипове, но има удължено издишане ли, нещо такова.
Та , ще си правим инхалациите с вентолин.
За първи път има такава кашлица, неповлияваща се. Дори с рсв мисля по-бързо се повлия.
Преди винаги е минавала със сироп за кашлица, а сега пулмикорд, вентолин.....
А , няма нищо друго, нито температура, само малко сопол, още лекуваме бактерията.
Чудя се това усложняване има ли общо с изкараното рсв преди месец. По-податливи ли са на усложнения след изкарана тежко инфекция.
Трябваше да я пазя повече , а не да се веем по площадките

RSV много срива имунитета. Доколкото знам, ако не е излекувано хубаво детето, може да рецивидира (това го знам от лекар) и да не го хванат тестовете.
Другото, което е вие сте с бактерия, която допълнително допринася за състоянието на детето.

Площадките не са виновни. Не се обвинявай. Напротив, ако няма болни деца им се отразяват супер.
Моето дете от площадка освен отит и глисти, друго не е лепвало.

Flower90 не се тревожи. До 2-3 дни ще видиш осезаема разлика в кашлицата след В+П. Всичко ще се оправи. Голямо гуш. Heart

# 371
Ако има скоро тежко изкарана инфекция са по-податливи, да. Но тежко се има предвид - в болница на венозен АБ, пневмония, бронхит и подобни.
Ние след болницата много го пазихме. 1 месец си беше у дома и понеже беше януари почти само вкъщи сме седяли.
Flower, щом няма хрипове е добре. Със сигурност до ден-два ще се подобри.

# 372
  • Пловдив
Хубаво е, като има възможност да се пази детето след пневмония. Аз нямах такава, за съжаление. 01/03 - последен прием на антибиотици и инхалации. 08/03 - видяхме се с едно комшийско хлапе, което беше много сополиво (ама иначе здраво, според думите на майката) и познайте какво стана на следващия ден.. Моето лепна същите сополи и към днешна дата вече е с лека суха кашлица, защото не успявам да овладея сополите, въпреки че слагам Виброцил. Чакам частната да започне работа да се чуя с нея как да процедирам, преди да отидем в петък на преглед.

# 373
Момичета, вече и аз съм притеснена. Просто не издържам от болести 1 след друга. Моят мъник нали изкара вирус с афти в устата, 2 дни ходи на ясла и лепна вирус от там. Петък след яслата тръгна бистър сопол, събота и неделя се разкашля, но рядко. Започнах инхалации с физиологичен разтвор, сироп, солен разтвор в носа и виброцил. Днес е сряда, кашлицата се влошава, особено като спи. Има няколко пъти 37.2 и сам я сваля. Направих тест комбиниран за грип и няколко вируса и ми излезе бледа линия на RSV. Та, явно е той. Днес ще ходя да го преслушат. Тази температура ниската и кашлицата дали подсказват, че е слязло надолу, как мислите?

# 374
Имам чувството, че RSV-то е по-масово от грипа напоследък...

При моите деца на 4-ти и 2-ри ден още не беше слезнало надолу. Утре ще ги водя пак. Сополите обаче са безкрайни. И яко зелени вече... Дребчо май е по-добре, но каката се разкашля по-сериозно на 4-тия ден от първо си симптом. Утре пак сме на лекар.

Не знам какво да ти кажа...дано нямате усложния и да минава вече...

Общи условия

Активация на акаунт