Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 822
  • 794
  •   1
Отговори
# 330

Ето я антибиограмата. И при двамата е тази бактерия. Сутринта педиатърката изписа Фоксеро и на двамата(резултат нямаше готов все още).. Виждам че този антибиотик не е отбелязан като чувствителен в антибиограмата. Може би ще се наложи да го смени. Още не съм ходила до аптеката да го купя. Тя казва че няма нужда от капки в носа, а трябвало антибиотик през устата. Лошото е че не ми вдига телефона. Тя беше до 13ч на работа...

# 331
Според мен трябва да се смени, с такъв който е чувствителен.

# 332
Lucresia, а толкова ли е зле детето, че искат антибиотик през устата? Тази бактерия в носа съм я лекувала с антибиотични капки. Има приложение за контакт с лекар, може там да пишеш и да ти изпишат нещо подходящо.

# 333
Lucresia, а толкова ли е зле детето, че искат антибиотик през устата? Тази бактерия в носа съм я лекувала с антибиотични капки. Има приложение за контакт с лекар, може там да пишеш и да ти изпишат нещо подходящо.
И двамата са с червено гърло, кашлица и сополи. Баткото е и с температура. Кое е това приложение?

# 334
Приложението е haelee, може да се прикачват изследвания...има опция и за видео консултация.

# 335
Децата са с вирус, Моракселата е бонус находка. При така описани симптоми никога няма да дам АБ. Лекували сме многократно и успешно само с капки в носа.

Не водя по площадки болно дете нито на втори, нито на пети ден. Като оздравее - тогава. И "хубавото време" предстои още 8 месеца, не виждам никакъв зор. Ама то който го води малко болно на площадка, обикновено после е и малко сополиво на градина, и малко покашлящо, та да. Не се засягайте сега, четох по диагонал и не визирам никого ✌️

# 336
ot  haelee съм много доволна. От няколко години си правя консултация със страхотен педиатър. И посред нощите сме си писали и винаги съм получавала много внимание и съдействие от нея.

# 337
Ами съжалявам, големият ми син е кашлял и по месец и по 3 месеца. Няма как 3 месеца да не ходи на площадката, защото кашля 5-6 пъти през деня и два пъти си издухва носа. При положение, че е минала седмица го водя на площадката. Принципно и за ясла даде зелена светлина лекарката, но ще си остане до края на седмицата вкъщи.

# 338
Не съм хвърляла, то мисля че стигаше за два пъти една дозичка.

Аз слагах ноември месец когато беше с Мораксела, 3х2к за 10дни
Ох ,ние за първи път ще ги ползваме!В листовката пише да всяка доза да се изхвърлят веднага след отваряне,но това означава да купя 4 кутии!И ние имаме бактерия в носа !Вие хвърляхте ли всеки път дозичката?

Здравейте, момичета!Някоя от вас прилагана  ли е капки Азитер в носа на детето?И ако да, по колко капки ви бяха изписани?

# 339
Признавам, че никога не съм разбирала тази мания по детските площадки. Дъщеря ми изобщо не е ходила чак толкова често, камоли пък болна. Е, виждала съм всякакви елементи - кашлящи, сополиви, насиращи пързалката деца, че даже и с шише антибиотик на площадката, ама честно казано толкова им е умствения капацитет на хората, ставам и си тръгвам като не ми харесва безплатната люлка. Има толкова много забавления за деца, че да се забия баш пък на площадката пред блока и то ежедневно. И да броя кой кашлял, кой кихал, мерси...И да, има случаи, в които човек кашля седмици след боледуване и нито е прокажен, нито е заразен.
Антибиотик за бактерия в носа ми идва твърде хард като за начало на лечение. Може да се опита с антибиотични капки и някакъв имуностимулатор примерно и ако не стане, тогава антибиотик през устата. И без тва детето /не помня пишеше ли на колко е/ ще си лови бактерии поне до 6-7-8г., ако за всяка пие по шише антибиотик...отиде.

# 340
ot  haelee съм много доволна. От няколко години си правя консултация със страхотен педиатър. И посред нощите сме си писали и винаги съм получавала много внимание и съдействие от нея.
Може ли да споделите името на педиатъра?

# 341
Докторката е ИВА Иванова Simple Smile.

# 342
Ива Иванова е нашата педиатърка вече 5 години. Страхотна!

# 343
Аз заведох детето на кожен и най-накрая чух диагноза, която някак си по се вързва. Само като я видя и първият и въпрос беше дали е боледувала и вдигала ли е Т. Каза, че е вирусен дерматит или нещо подобно, не го запомних. Един вид реакция на организма след по-тежък вирус и трябва да си чакаме да отмине. Сигурна беше, че не е алергично, а като и казах, че са и били орбазон и не се е повлиял обрива, беше вече категорична..
Аз преди бях писала, но не ми се прие мнението. Организма се чисти през кожата. След вирус също. Отвътре навън. Като е масов обрив и има лош сърбеж разбирам, но не разбирам да предписват урбазон без сърбеж и да подтискат обрива. Както и да е, аз си се ядосвам, но реалността е друга. Моето е имало десетки пъти обриви след вирус. Само минава.

# 344
  • Varna
Рейна , беше писала за едно хомеопатипно лекарство. От къде го купуваш ?

Общи условия

Активация на акаунт