Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 836
  • 794
  •   1
Отговори
# 300
Аз гледах за Токуда и също, че и в Поликлиника България имат, обаче никъде нищо не намерих за тях. Като локация няма значение, важното е да се получат нещата от първият път.

# 301
Дани, малко несериозно с вашия лекар ми се вижда, ама дано му мине.
Голямата, която удържа здрава от началото на учебната година до сега, в събота вечерто се розкашля от нищото. Неделя сутрин издуха тъмнозелен сопол...почнах я с антибиотични капки, синекод и ксизал, но си покашля. Целия клас кашлят, цялата група на малката, също...

# 302
Какви са тия кашлици, какви са тия сополи вече незнам.... Болно време! И ние сме в кюпа-взех си ги от градина и ясла днес кашлящи и със запушени носове. Утре сутрин сме на лекар. Сега дадох калциев глюконат,умкалор,синупрет, коластра. Направих и инхалация... Вече ми дойде до гуша от вируси!

# 303
Аз тази година не мога да се оплача, но сега тази кашлица е в неподходящ момент, защото утре трябваше да е на ортодонт и ще трябва да се отложи кой знае до кога.

# 304
И аз да се наредя. .
След 4 дни градина в неделя следобяд вдигна 38 след 2 часа беше с 39.3
На сутринта в понеделник стана 37.5 и цял ден я поддържа сега вечерта я свали.
Храни се като за световно,нищо не го боли,гърлото не е червено,няма и сополи а сега от какво беше тази температура 39.3 се питам аз Thinking
Веднага включих авирон и пие имунотрофина, да са толкова вълшебни....не ми се вярва

# 305
Карали сме такъв вирус, само температура за 3 дни. Инкубационния период беше 10 дни...доста ми се видя, аз направо го бях забравила и то цъфна и второто дете.

# 306
Карали сме такъв вирус, само температура за 3 дни. Инкубационния период беше 10 дни...доста ми се видя, аз направо го бях забравила и то цъфна и второто дете.

Силно се надявам да не се разболее голямото, разделени са,за радост голямото е на училище, дано се спаси Confused

# 307
  • shumen
Ооор,моля се и аз да се размине моя с АБ.
Ваня,аз исках АБ,но педи категорично отказа да изпише.С тази Т и то от вчера и нормално CRP и СУЕ каза,че не е за АБ.
Теришка,толкова бързо според мен не е от лекарствата.
Аз цял ден не дадох нищо за Т и е поддържа.Стигна до 38,3 и дадох,че аз съм нощна смяна и е с нашите.Сега преди да тръгна нямаше.

# 308
Аз съм в шок, заведох я на преглед, очаквах да изпишат сироп за кашлица, най-много пулмикорд. А то пулмикорд и вентолин.  Рсв с това лекувахме.
Няма хрипове, но кашлицата била лоша.
Направо съм в шок, хем още ми държи от рсв стреса и ме е страх да не се усложни, хем ми се струва твърде пресилено в този вентолин .
Чудя се да водя ли за второ мнение утре и къде да ходим , направо не знам
Всъщност много лекари всъщност изписват точно такова лечение при рсв.

# 309
При малкият ми син сега с РСВ за пръв път имаше нощна кашлица, иначе дори постоянно да кашля, в момента, в който заспи спира. Но сега две вечери кашля по цяла нощ, и аз му включих вентолин и доста бързо се повлия. Още първата нощ след започване на вентолина спахме добре. Ние днес бяхме на преглед и спираме инхалациите, има още няколко дни от антибиотика. Днес и големият има подобрение, дано да отиват към оздравяване вече.

# 310
Да, но тя не е с РСВ.
С бактерия в носа е , от която се разкашля.
Няма хрипове, сега видях в амбулаторния лист пише изострено дишане без хрипове.
Утре ще реша ще започваме ли вентолина или ще я заведа още някъде. Направихме с пулмикорт инхалация тази вечер . Тя като цяло почти не кашля .
Аз съм в шок, заведох я на преглед, очаквах да изпишат сироп за кашлица, най-много пулмикорд. А то пулмикорд и вентолин.  Рсв с това лекувахме.
Няма хрипове, но кашлицата била лоша.
Направо съм в шок, хем още ми държи от рсв стреса и ме е страх да не се усложни, хем ми се струва твърде пресилено в този вентолин .
Чудя се да водя ли за второ мнение утре и къде да ходим , направо не знам
Всъщност много лекари всъщност изписват точно такова лечение при рсв.

# 311
Аз слагах ноември месец когато беше с Мораксела, 3х2к за 10дни

Здравейте, момичета!Някоя от вас прилагана  ли е капки Азитер в носа на детето?И ако да, по колко капки ви бяха изписани?

# 312
ФроузънБабъл, аз направо съм в шок, че педиатърката, при която ходихме не изписа почти нищо на малкия, който е на 2 и половин. Преслуша го, каза че дробовете са чисти и че при РСВ няма какво да се изпише освен за симптомите. Каза чести промивки и инхалации с физ.разтвор, изписа сироп Атусин, Биозин с лактоферин, противоалергично не знам дали беше включила. Два пъти го преглежда, каза към края на седмицата пак, да види дали не  слязло надолу.

На каката, която през нощта беше с ларингитна кашлица, също не й изписа пулмикорт. Бях сигурна, че ще го включи като чуе "ларингитна" в комбинация с положителен тест за RSV, но и при нея дробовете са чисти и нямало нужда.

Флауър, аз вентолина не бих до дала, за пулмикорта също бих се замислила даже... Знам, че е разправия и пари второто мнение, ама... Че после почваш да се чудиш дали и то е ОК Sad Ужасно е да носиш товара да вземеш решение как да лекуваш детето си. Каквото и да избереш, все си го има съмнението.

# 313
Аз слагах ноември месец когато беше с Мораксела, 3х2к за 10дни
Ох ,ние за първи път ще ги ползваме!В листовката пише да всяка доза да се изхвърлят веднага след отваряне,но това означава да купя 4 кутии!И ние имаме бактерия в носа !Вие хвърляхте ли всеки път дозичката?

Здравейте, момичета!Някоя от вас прилагана  ли е капки Азитер в носа на детето?И ако да, по колко капки ви бяха изписани?

# 314
  • shumen
Flower,аз съм за второ мнение.Лошото е,че после започваме да се чудим и то дали е ок.
Барбалена,моя е с ОВИ,но и на него почти нищо не изписа педи.
Дано до Сряда спре да вдига Т и спре тая проклета кашлица.
Аз сега се прибрах от нощна смяна.Майка ми каза,че до към 5 е спал спокойно,но се събудил,че имал Т.Не била висока-37,4,нищо не дала и пак заспал.Сега спи и ми се струва топличък,но не съм мерила.Надявам се днес е 3 ден с Т това да е било или да разрежда интервалите.

Общи условия

Активация на акаунт