Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 776
  • 794
  •   1
Отговори
# 465
Справяме се с махане на сливицата... Преди това година и половина ни тормози, ако не и повече...

Емилия, никак не обичам излишните интервенции, особено щом става въпрос за децата Sad Досега при боледуване сме ги боцкали най-много по два пъти. Голям страх е на каката особено. Сега...ако лекарката беше преценила, че са за кръвни, щяхме да ги пуснем. Просто искам да им го спестя, ако може... Щото то моите страхове са безкрайни и ако се водя по тях няма да излизаме от лаборатории и лекарски кабинети... Може би ще изчакам до понеделник и ще преценя тогава дали да не ги заведа при една пулмоложка. Дано не бъркам и не е късно. Както казва една приятелка, по-добре вентолин навреме, отколкото усложнения и АБ след това...

Ако са с усложнения, при какви кръвни изследния може да се види? И може ли изобщо да се види? CRP в норма гарантира ли, че не е стигнало до бронхит или пневмония? 

Малкият сега го гледам, че на устата му пяна от слюнка. Чета причините и не ми харесват...

# 466
И ние се справихме със сливицата като я махнахме. Прсото има една грешна представа сред родителите, че като се махне сливицата и детето от днес за утре ще спре да боледува. Не, не е така. И да, сливицата както е проблемна, така и си е орган, който все пак се справя с имунитета (освен, че при някои и разболява). Та.. да и за нас справянето беше операция Simple Smile

# 467
Ваксина има срещу RSV, но пази няколко месеца, после трябва пак. И е към 1000 лв., ако не се лъжа...

Иначе Барбалена, аз пуснах днес кръвни изследвания - ПКК беше в норма, CRP 1 и все пак имаше хрипове, отпаднал е и започна антибиотик. И рентгенът показа възпаление в дробчетата. При вас май не са зле нещата.

# 468
В друга тема писаха, че ваксината е 400 лв, но май е само за възрастни над 60 години.

Благодаря, So Close, значи слушалката и снимката са си по-важни. Кръвните пък са за бактериална инфекция. Оххх, писах ли скоро, че много тежи да взимаш решения как да си лекуваш децата?! Confused При нас и двамата са енергични, тичат, скачат, лудуват... Но и това не е гаранция. Чакам до понеделник и следим, това е...

# 469
При нас след махането на сливица е катастрофа, абсолютно никога не е боледувала толкова, две ангини през три седмица, грип между тях и един бронхит преди това. Беше супер жилаво дете в сравнение с каката, какво се случи не знам. От както я махнахме имаме вече 5 стабилни разболявания, включително бронхит. Дано е някакъв период на адаптация. Направо съм отчаяна.

# 470
В предна тема бях писала, RSV е ужасен вирус, поразява най-малките като стой та гледай. Бронхит и пневмония са чести усложнения, още повече при деца с проблемна част гърди. Ваксина за деца за съжаление НЯМА, не само в България, по принцип. Има за възрастни 65+ и бременни, сравнително нова е, последните години излезе. Повтаря вируса, няма имунитет, най-тежкото боледуване на детето ми и миналата година, и тази. А кара грип и двете години също. Гадничък си е.

И двете му боледувания с него, винаги отказва вода и храна, а температурата е дълго време. Тази година изкара 7 дена, пулмоложката каза, че спокойно може да бъде и 10-14. Просто така си протича вируса.

# 471

Емилия, никак не обичам излишните интервенции, особено щом става въпрос за децата Sad Досега при боледуване сме ги боцкали най-много по два пъти. Голям страх е на каката особено. Сега...ако лекарката беше преценила, че са за кръвни, щяхме да ги пуснем. Просто искам да им го спестя, ако може... Щото то моите страхове са безкрайни и ако се водя по тях няма да излизаме от лаборатории и лекарски кабинети... Може би ще изчакам до понеделник и ще преценя тогава дали да не ги заведа при една пулмоложка. Дано не бъркам и не е късно. Както казва една приятелка, по-добре вентолин навреме, отколкото усложнения и АБ след това...

Ако са с усложнения, при какви кръвни изследния може да се види? И може ли изобщо да се види? CRP в норма гарантира ли, че не е стигнало до бронхит или пневмония? 

Малкият сега го гледам, че на устата му пяна от слюнка. Чета причините и не ми харесват...

Разбирам. Голямо гуш от мен.

Относно изследванията, при моето имаше проблем при левкоцитете и еретроцити с този вирус, едните бяха ниски, другите високи. ЦРП от трите пъти, в които го е карал само веднъж беше над нормата - тоест 6,5. Суе при всички беше в норма.

# 472
  • shumen
Барбалена,и аз гледам да спестявам на детето кръвните,че всяко боцкане за него е проблем.Налагало се е да го държим по 3 човека,за да му вземат кръв.Но щом трябва избор нямам.При моя пневмония е имало и с ниско CRP и СУЕ.Тогава си спомням,че педи я усъмни това,че повторно беше вдигнал Т и беше вял,изпрати ни на снимка и там се видя,че е пневмония.
Мимчо,при нас не се наложи да махаме сливицата.
Мирра,моя е предразположен към чести бронхити и пневмонии и наистина от RSV премина в бронхит.Не очаквах,че е толкова ужасен.
Днес вече е доста по добре.Кашлицата му намаля,Т не е вдигал и носа му се поотпуши.Бележката му е до днес и ако е добре в Понеделник е на училище.

# 473
Може да измислят ваксина за този RSV поне.
При нас вече има ваксина и я слагат на бебета, за тях е най-опасен.

# 474
След пневмония колко време държите децата вкъщи? Нашата пътека е до понеделник включително, после контролна снимка и ако всичко е наред ще ни изпишат. След това какво следва? Как да го пазя? Нещо да го подсиля ли?

# 475
37.4°C Ще видим утре снимка ли ще правим, друг лекар ли ще го преслушва...

И тук има такава ваксина за бебета, но е доста скъпа. Бие се всеки месец на недоносени бебета, мисля докато навършат годинка, и се поема от здравната каса. Синагис се казва:
https://aptekamedea.bg/sinagis-fl100mg-ml-05ml-x-1-v1

Дани, радвам се, че вече по-добре детето и понеделник да хваща пътя към училището Grinning Вие добре ли сте с вашите?

# 476
Аз днес си взех голямата с 38 градуса от училище. Малкото има още 2 дни АБ. Просто не е истина!

# 477
Синагис-а не е ваксина, а имуноглобин. Инжектира се и е спрямо протокол на лечение на недоносени деца. Може да е до първа годинка, може и повече.

# 478
  • shumen
Барбалена,ние сме добре.Дано не се разболеем,че всичко взе да ми идва в повече вече.
Нехе,да се оправят скоро децата.
Лукресия,след пневмония съм го държала поне две седмици вкъщи.
П.С.Ще полудея.Баща ми му разбиваха тромб в крака след операцията.Още е в болницата и днес се обажда,че го боли стомах.Говорихме с лекар,прегледал го и са със съмнение за апендисит.Не знам докога ще оцелия с тази работа на смени,бягане покрай дете и нашите.

# 479
Синагиса не е ваксина на моята и биха понеже е недоносена.

Общи условия

Активация на акаунт