Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 772
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
След пневмония колко време държите децата вкъщи? Нашата пътека е до понеделник включително, после контролна снимка и ако всичко е наред ще ни изпишат. След това какво следва? Как да го пазя? Нещо да го подсиля ли?
След изписване детето ще пие антибиотик опашка поне още седмица. След това аз лично бих го оставила поне още 1-2 седмици, ако имам възможност. Пневмонията е сериозна работа и си трябва време да се възстанови организма и да укрепне. Питайте в болницата да ви препоръчат нещо подходящо за вашия случай за подсилване, може да има неща, които не са от популярните по аптеките, а да са точните за вас.

# 481
Как се справихте, за да не се стигне до махане?

Барбалена,и аз гледам да спестявам на детето кръвните,че всяко боцкане за него е проблем.Налагало се е да го държим по 3 човека,за да му вземат кръв.Но щом трябва избор нямам.При моя пневмония е имало и с ниско CRP и СУЕ.Тогава си спомням,че педи я усъмни това,че повторно беше вдигнал Т и беше вял,изпрати ни на снимка и там се видя,че е пневмония.
Мимчо,при нас не се наложи да махаме сливицата.
Мирра,моя е предразположен към чести бронхити и пневмонии и наистина от RSV премина в бронхит.Не очаквах,че е толкова ужасен.
Днес вече е доста по добре.Кашлицата му намаля,Т не е вдигал и носа му се поотпуши.Бележката му е до днес и ако е добре в Понеделник е на училище.

# 482
Момичета, може ли цистит да е само с болка при пишкане ниско долу на коремчето? Малката вече 4ти ден се оплаква, болката не е силна, не пишка често. Сутринта изпуснах първата сутрешна урина да взема, може би понеделник.. сега мисля да взема уринал сироп.

# 483
Ваня, може да пуснеш обикновена урина според мен като за начало и да видите дали има нитрити, а понеделник може да пуснете стерилна.
https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/nitriti-urina.html

# 484
То и белтъка е показателен, но се изпишка...не знам колко време ни трябва да е пишкала, за да взема.
А някаква идея с какъв антибиотик се лекува?

# 485
Белтък и седимент в обикновена урина съм пускала. За да видя има ли инфекция. Ако белтъкът е плюс и в седимента има масово бактерии..работата е ясна.

# 486
Здравейте, имам съмнение, че и моята дъщеря е с така модерният вирус RSV. Започна с лека ларингитна кашлица в сряда вечеря, на сутринта измерих Т 37,4. Спадна без да съм давала нищо и цял ден всичко беше супер. Детето си беше енергично, почти не кашляше и чак се замислих какво беше това чудо. Вечерта обаче се разкашля ларингитно и на често без да е вдигала повече Т. Вчера бяхме на лекар, който каза, че е ларингит. Напълно чисти гърди и гърло. Изписа инхалации с пулмокорт, десибел, сироп за кашлица Булзин и за носа Еуфорбиум. Детето цял ден си беше супер добре, но вечерта отново много се засили кашлицата и през нощта дойде при мен пареща и измерих 39. Свали я с Нурофен и спа спокойно. Много съм озадачена и се чудя дали може да е RSV. Ако намеря тест днес ще ѝ направя. Дава ли се нещо като Тамифлу при грип? Ясно е, че през почивните дни няма как да я види педиатъра, който я лекува и ми е страшно притеснено какво да очаквам…

# 487
Може да измислят ваксина за този RSV поне.
При нас вече има ваксина и я слагат на бебета, за тях е най-опасен.
Всъщност може и да не е ваксина. Гледах вчера брошурката отдалеч при педиатъра и реших, че е..в нета намирам за профилактика с антитела. Знам, че е ново, от тази година мисля и препоръчитело за всички бебета. Пазело един сезон.
Моето вече има 6 приема АБ, корема го боли от него, но сякаш живна малко. Не е излизал още де.

# 488
DK86, има комбинирани тестове за грипове и rsv, просто трябва са питаш в аптеките, някои тестове са без rsv. Иначе е коварвн този вирус, няма лекарство като тамифлу. Но инхалацията с пулмикорт ще помогне, защото този вирус често слиза надолу.

# 489
Няма специално лекарство за RSV като Тамифлуто при грип. Лечението е симптоматично... А има ли сополи детето? При нас са ужас...нямат край просто, на едното дете му е 9-ти ден, на другото 7-ми. Каката също беше с ларингитна кашлица две нощи, сега продължава да кашля, ни отхрачващо. Днес пак се хванах за сиропа с черна ряпа Joy От вчера им давам и противоалергично. Почвам да се ядосвам вече, че не се оправят. Направете тест, че има още 100 вируса с такава симптоматика, но поне да се знае дали не е от някой от тези, които се хващат с тестове. Като цяло не е зле човек да си има вкъщи и да не му се налага да търси в последния момент. А и в аптеката често са на двойна и тройна цена и онлайн за тези пари ще си вземеш 2-3 теста и ще заредиш домашната аптечка с разни други неща за безплатна доставка Grinning

Последните 3 пъти поръчвам от тази аптека, цената е добра като за 4 в 1 и доставят много бързо. Поръчах и за скарлатина, но ми се видя малко некачествено изпълнение, но пък ми хвана стрептокока. Под 10 лв беше цената, което пак е добре спрямо аптеките:
https://www.aptekadetelina.bg/covid-19-flu-a-b-rsv-ag-combo-rapi … ssette?search=Rsv

# 490
  • София
Да споделя и аз правих комбинирания тест за грипове и ковид и е отрицателен.
И температурата е странна . Вчера от обяд до вечерта нямаше после вдигна 37.6 свали я сама пак вдигна пак толкова. В 23:30 ч. дадох Нурофен да спи спокойно . Нямаше цяла нощ и сега пак е с 37.5 след почти 12 часа без температура.
Ще търся тест за RSV и ще повторя всичко. И от утре сутринта лаборатория за гърлен / носен и кръв и после преглед .

# 491
DK86 може и да е РСВ, моят син така първите дни през деня беше добре и вечер се влошаваше. При него хремата започна по-късно, на 3-4 ден и още си я влачи, днес е 16ти ден.

# 492
Ако найстина е цистит днеска пуснете обикновенна урина ,то пак може да излезе кръв ,белтък ,бактерии пък в понеделник като пуснете стерилна урина според бактерията ,която излезе ще ви дадат антибиотик.Иначе Уринал за сега или Феминела урофорте са ни давали също.Някаква ниска температура примерно 37 и 3,4 има ли детето,кръста да го боли или е само болка в коремчето? И винаги са ни казвали повечко вода да пие да се изчиства.Нещо тази болка да не е запечено детето или повече газови да има пък да ги стиска?

# 493
Сега аз направих грешката да заведа децата на двама педиатъра, за консултация как да ги запазя здрави поне месец. В края на месеца ни предстои сватбата на брат ми, която ще е в Англия. Та едната преди изписа имутрофина, другата изорекс. Сега кое да дам, не знам. Друго което искам да споделя с вас, усещам че започвам много да се притеснявам за тези вируси. Кажи речи пред 10 мин проверявам за температура, оглеждам децата, май май нещо не съм и аз добре. Осъзнавам го, но не знам как да го прекратя...

# 494
Не бих чакала с предполагаем цистит до понеделник. Няма проблем да не е първа сутрешна урина в случая, каквото има - ще се види и на останалите порции. Измийте детето добре и съберете в 2 контейнерчета, направо пускайте и стерилна с обикновената да се види какво е. Уро-3 също е добър сироп за подпомагане, бани със смрадлика… следете за температура - вдигне ли има вариант инфекцията да се е качила към бъбреците и при това положение (пиелонефрит) сте за болница.

Общи условия

Активация на акаунт