Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 768
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
Пиелонефрит ако е температурата е 39 ,40 градуса че даже и не се сваля.И си личи в урината или по мътна или по тъмна според зависи от бактерията на дъщерями имаше дори с цвят на турска лимонада.Колко е голямо детето то ако го боли като пишка ще каже ли ,от къде сте ако има уролог с иследванията може да я заведете за ехограф да види бъбреците.Но щом няма детето температура ,няма някакви смущения примерно да не пишка или да пишка много може пък и да не е това ,секрет някакъв има ли по гащичките,зачервявания ,болки в полoвия орган? Имали силна миризма урината ,миризма на развалени яйца или по специфична ,която до сега не сте усещали,ако е по голямо дете и си ходи в гърнето в тоалетната ,имате ли вариант примерно да пишка в легенче или детско гърне ,че то в тоалетната трудно ще разберете ако е по специфична урината?

# 496
Няма температура, не пишка често, не забелязвам да има друг цвят в тоалетната,но забелязвам, че се пени в тоалетната, което може да означава белтък. Не е мътна урината, не усетих миризма. Тя е на 7, знае добре къде я боли, сама каза че е където е пикочния мехур...много енциклопедии има. На изхода не я боли. Пуснах 4 часова урина и седимент и чакам сега. Иначе купих и Уринал сироп. Тя се оплака в четвъртък вечерта и каза, че от вчера я боли, т.е. от сряда. Аз реших първо, че има мускулна треска от йогата примерно, изчаках малко, но днес пак я боли. Болката не е силна, не е да реве или нещо такова.
Имаме близък уролог, ако не наложи ще идем.

Има левкоцити в урината и седимента е 12-14 левкоцита и някакви неща със съкращения след това.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 12:56 от Ваня А.

# 497
Ваня и при мен така излезе два пъти. Предполагам, че щом имаш познат улолог си напълно наясно, но бих искала да споделя при нас как действаме. Измихме с бебешки сапун, после с фр, после пишка малко навън, след това в бурканчето. Освен това нашия уролог каза, да занесем в лабораторията като изследват веднага, а не от тези където в 12 и 16ч. Вземат пробите.

DK86, пиши ако направите тест. Допускаш ли, че е RSV, при нас буквално почва със мъчителна кашлица, не продуктивна, след това околко 24 вдигна 38.5 , на следващия ден 39.2. И на по-последващия включихме вентолин, защото вече беше бронхит.

Каката поддържа 37.3 и прилягва. За сега давам само вит Ц, имунд Д и снощи 37.9 нурофен за да спи спокойно.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 14:16 от Hexe2021

# 498
До уролога не съм се допитвала,не ми е удобобно. Само в краен случай ще е. Личната каза, че може и песъчинка да е. Да пие уринала и повече течности. Това с течностите ще видим как ще стане.

# 499
Има много сополи от днес, до вчера беше само запушен носа. Сега вдигна 39,5. Не беше вдигала от снощи 00:30. Днес в няколко аптеки търсих комбиниран тест с РСВ и никъде нямаха. Почти на 100% съм сигурна, че е РСВ. Най- гадното е да чакаш другото дете да развие и то симптоми…

# 500
Ваня, на мен не ми звучи на цистит. По-скоро на песъчинка както е казал и личния лекар. На мен при песъчинки ми бяха такива изследванията само с левкоцити. Болеше ме бъбрека, а ММ пък го боля корема ниско.

Хексе, бързо оздравяване на детето! Между другото това което си описала, че е започнало РСВ-то, при нас така пък почна грип А.

DK86, а за грип тествахте ли? Загубих нишката, че днес чета накуп. Ако, сте, повтори го. Понякога не позитивира веднага. На мен чак на 3тия ден. На ММ 24ч след симптомите.

Някой беше писал дали имунотрофина или изо, в случая няма значение и няма смисъл. Ако има близък контакт с болен пак ще се зарази.

# 501
DK86, откъде си? В София купих комбиниран тест за RSV на ул. Вихрен.

# 502
Пра нас при грип Я и при двете деца първия ден мина спокойно. Макс 38.5 и лесно сваляхме температурата. На следващата вечер беше страшно.
Сега я премерих 37.8. Дано не се зарази пак малката, че допива АБ за поредната ангина...

# 503
От Бургас съм. Ако някой знае къде има налични тестове за РСВ ще се радвам да ми помогне с информация. Правих тест за грип и КОВИД- отрицателен е.

# 504
От Бургас съм. Ако някой знае къде има налични тестове за РСВ ще се радвам да ми помогне с информация. Правих тест за грип и КОВИД- отрицателен е.

В Софармаси апгека някоя виж.
Набързо проверих в сайта..дава го наличен за Бургас. Те имат и телефони..може да звъннеш и да питаш за по-сигурно.

В тази също е наличен..има и телефон да звъннеш

# 505
Фроузън как се разви ситуацията с песъчинката? Не знам какво да очаквам.

# 506
Според мен в понеделник си пуснете стерилна урина,пък ако е песъчинка с повече вода и уринала ще я изчисти.Чай от лайка ако пие детето.

# 507
Фроузън как се разви ситуацията с песъчинката? Не знам какво да очаквам.

Ами ние сме възрастни имаме повече варианти като лекарства. И двамата с ММ минахме с лекарства тип но шпа и спазмалгон. Освен че обезболяват, отпускат мускулите и каквото има да минава, минава по-лесно.
Отделно ядем червени боровинки, чай от такива също, като превенция.

# 508
При нея боли само когато пишка. Чудя се дали ще боли като излиза тази песъчинка?

# 509
При нея боли само когато пишка. Чудя се дали ще боли като излиза тази песъчинка?

Аз не съм усещала никога, по-скоро парене, така всички пъти. ММ твърдеше че усеща как се премества камъчето, но да кажем че е мъж и че е било по-голямо от моето. Твърди че е чул като е паднало в WC.

Общи условия

Активация на акаунт