Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 989
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Благодаря, момичета! Било какво било, засега е важно само детето да се оправи. Много се бях уплашила като я заболяха гърдите и ми олекна като ни приеха в болница. Исках вкъщи, но само като си помисля как щях да треперя всяка минута и да се чудя дали е добре...

# 647
Аз се включвам да дам отчет. Баткото днес го изписаха(беше с пневмония). Сега продължава антибиотик през устата вкъщи 3 дни и после на преглед. А малкия му е втори ден на два венозни антибиотика, инхалации с пулмикорт, фенистил капки. Ходим сутрин и вечер само за лекарства в болницата. Неговата снимка беше чиста, но се чуваха хрипове на слушалка и затова се наложи прием в болница. И двамата си кашлят още. До края на седмицата ще сме си вкъщи

# 648
Здравейте, момичета!И ние бяхме с кашлица един месец с три дни затишие и в крайна сметка направи Бронхит, .След 5 дни на Амоксиклав без никакъв ефект започна Сумамед ,и днес след последния прием вече всичко и наред!На снимката имаше и съмнение за пневмония, но двама ренгенолози ,двамата Педиатри и един специалист вътрешни болести потвърдиха ,че е само Бронхит!От началото на годината грип Б,после А и после някакъв, който не излезе на тест и вече накрая Бронхит!Направо съм развалина,отсъствам постоянно от работа а и имам държавен изпит другата седмица!Дано отминат тези болести вече и всички дечица да са здрави Heart

# 649
Момичета, на някой налагало ли му се е да дава хапчета против гъбички. С тези лишеи ни побъркаха, днес бяхме на преглед и ни изписаха Тербинафин Генерикон - антимикотично с перорален прием за 14 дни. Като му чета листовката и ми настръхва косата, но няма как. Обаче детето отделно се разболя, цял ден е с Т, кашля много, утре сме на преглед. Та се чудя дали да не изчакам няколко дни, че много лекарства му се събират. Междувременно ако някой е давал противогъбични през устата и или има подобен опит ще се радвам да се включи.

# 650
  • shumen
Sun  in your eyes,моя е правил пневмония и без Т.Но тогава кашлицата му беше буквално на всяка минута и гърдите го боляха.
Пуфе,щом давам Шоко мечета няма нужда от друг пробиотик сега.
Барбалена,моя досега има 4 пневмонии за 12 години и при първата си бяхме вкъщи,но тогава бяхме при друг лекар и детето се влоши и пак стигнахме до болница.При втората пак поисках да сме вкъщи,но сегашното педи категорично отказа като каза,че деца вкъщи от пневмония не лекува,още повече като моето,което пие АБ със зор,а за инжекции трябваше всеки ден да го водя.
Лукресия,задръж ги повече,ако имаш възможност вкъщи.
Власи,моя миналата година беше така.Залепяше всичко каквото мине.Не знам израстна ли го или от ходенето и процедурите на Трявна,но тази година е една идея по добре.Изкара цяла зима здрав,но това проклето RSV сега му разказа играта.Направи бронхит за един ден,а беше с перфектни кръвни и предния ден нямаше хрипове.

# 651
В някакъв момент дъщеря ми е пила Микомакс прахчета, приготвени в аптека. Честно казано не помня защо изобщо и го бяха изписали, ама и го дадох един или два пъти максимум и зарязах тая глупост. Нямаше доказани гъбички тогава, само някакви измислени теории на една лекарка и аз в началото леко се вързах, после като помислих установих, че това са глупости. Нищо не и стана от тия 1-2 прахчета, де..иначе е пила Фунгостатин като малка два пъти.

# 652
В някакъв момент дъщеря ми е пила Микомакс прахчета, приготвени в аптека. Честно казано не помня защо изобщо и го бяха изписали, ама и го дадох един или два пъти максимум и зарязах тая глупост. Нямаше доказани гъбички тогава, само някакви измислени теории на една лекарка и аз в началото леко се вързах, после като помислих установих, че това са глупости. Нищо не и стана от тия 1-2 прахчета, де..иначе е пила Фунгостатин като малка два пъти.

Харитонова беше изписала на моето дете Микомакс приготвен в аптека. Имаше гъбички кандида в червата, беше на 6 месеца тогава… мега горчиво, как сме му го пробутвали не знам 😁

Барбалена, пожелавам бързо възстановяване! 🌷

# 653
Барбалена, снимка винаги при съмнение. Аз така правя. На слушалки и уши не се доверявам. Нашата лична никога нищо не чува и бам, на снимката - пневмония. Понякога ги чувам хриповете с просто ухо, как тя не чува нямам идея.
Важното е, че детето се подобрява.
Последният път, т.е. преди 10 дена педиатърът (пулмолог) изписа само пулмикорт. Аз си дадох и вентолим, защото вече знам, че само пулмикорт не върши работа. И понеже мъжът ми води малкия на преглед, той не е питал, докторът не се е сетил и така. Но от моя опит, по-добре една излишна снимка, отколкото да не знам какво се случва (това в нашия случай).
Между другото, януари пак правихме снимка, беше чиста (с грипа), може би включването на антибиотик в началото предотврати влошаването. Или пък остатъчно сега се разболя заради боледуването от грипа.
Ние сме с драми из къщи, защото не пускам малкия да играе с дете което ходи на градина. Ами, писна ми, аз го спирам за да няма досег с градинските вируси, те му влачат. Цяла зима играе с дете втори клас, не е боледувала, при положение че играха до деня, когато той се разболя с грип и сега в целия период на пневмонията.
Онзи ден на прегледа пулмологът ми каза че имало едно нещо, колективен имунитет, което може би ще даде светлина в нашия тунел. Предвид че детето втори клас не се зарази (както и никой вкъщи) ми се ще да му вярвам.

# 654
  • София
Фунгостатин за гъбички съм давала на детето и почти винаги имам вече вкъщи.
Микомакс съм пила аз.

PureFlower, попитай на прегледа може ли да даваш толкова неща.
Изглежда силно лекарство за гъбички това.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 21:28 от puffeto

# 655
Хахахахах, Тони...точно Харитонова беше изписала тоя Микомакс. 🤣🤣🤣 Само, че при дъщеря ми нямаше никъде никакви доказани гъбички и аз от немай къде, че ще и помогна и дадох 1 или 2 прахчета и после си викам аз добре ли съм, що и ги давам, тя няма гъбички и ги изхвърлих. 🤣

# 656
Хахахахах, Тони...точно Харитонова беше изписала тоя Микомакс. 🤣🤣🤣 Само, че при дъщеря ми нямаше никъде никакви доказани гъбички и аз от немай къде, че ще и помогна и дадох 1 или 2 прахчета и после си викам аз добре ли съм, що и ги давам, тя няма гъбички и ги изхвърлих. 🤣

Просто си знаех като го написа 😂😂 без коментар. И още говори такива шантави неща ама като има кой да я слуша…

# 657
  • shumen
PureFlower,тоя Микомакс е силен за гъбички за деца.За лишеи на моя кожния последно му беше изписал антимикотичен спирт.
Бръм,то и ние може да носим вкъщи вируси.Все пак ходим на работа.Няма как да ограничим децата според мен.
Ние утре сме на контролен.Има си моя още единични прокашляния,но се моля всичко да е наред и да е здрав,че ни предстои Трявна ваканцията.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 21:52 от danaeka

# 658
PureFlower,тоя Микомакс е силен за гъбички за деца.За лишеи на моя кожния последно му беше изписал антимикотичен спирт.
Бръм,то и ние може да носим вкъщи вируси.Все пак ходим на работа.Няма как да ограничим децата според мен.
Ние утре сме на контролен.Има си моя още единични прокашляния,но се моля всичко да е наред и да е здрав,че ни предстои Трявна ваканцията.
И мен ме притеснява, но той има и на 1 място в  скалпа и лекарката каза, че трябва да приема нещо през устата. Обаче като се прибрах и го проверих ми се стори доста силно...но той вече ги влачи над два месеца и половина и може би е  необходимо, но се притеснявам, четох, че много натоварва черния дроб и има 1000 странични ефекта...

# 659
Оле, Хоуп, как си оцеляла с две малки деца едновременно в болница? Не ми се мисли просто. То не че като са по-големи е по-лесно. Поне нашите де, като знам как лудуват вкъщи, абсурд да ги озаптя в болницата Rolling Eyes

Говоря по спомен, но ми се върти, че противогъбичните препарати товарят много черния дроб. Аз се чудех преди време дали да не почна прием заради гъбички по ноктите, но като се разчетох, и се отказах. Реших, че първо ще пробвам с лак. Не че сега не пия Кандизол заради прием на антибиотик Smiley

Общи условия

Активация на акаунт